článek

DC vs Marvel - kdo vládne ve sféře Android her zadara?

DC vs Marvel - kdo vládne ve sféře Android her zadara?

V dnešním článku se zaměříme na aktuální superhrdinské hry se štítkem Marvel a DC na mobilní platformy, představíme si je bližším pohledem a řekneme si, proč by vám na vašem zařízení tyto pecky neměly chybět. A komu v této herní bitvě fandíte vy? Pavoučí smysl je super, ale usmažit putovníka pohledem má taky svoje kouzlo. Každá z těchto her představuje zástupce jiného žánru, a proto není možné vynášet nějaké definitivní soudy. Jednak to není vzhledem k různorodosti možné, jednak je stejně nejlepší Superman… ale teď už k samotným hrám. Máme tu dvě novinky v DC stylu a dva už nějakou dobu u nás vydané, ale osvědčené Marvel zástupce.


1) Injustice: Gods Among Us
Představuje hrdinsko-padoušskou mlátičku se vším všude v notně nabušené grafice. Tomu odpovídá i velikost (něco málo přes 1 GB ke stažení), takže určeno jen pro silnější přístroje. Pokud se vám podaří hru rozběhnout, dočkáte se opravdu parádního zážitku.
Ve hře spravujete vlastní skupinku hrdinů, které v boji vylepšujete, získáváte karty a celkově upgradujete jejich vlastnosti do dalších bojů. Flash nebo Catwoman patří mezi základní postavy, naopak na Batmana, Jokera nebo mého oblíbence Loba budete muset brutálním způsobem šetřit, případně prodávat nepotřebné karty. Výběr je však nesmírně bohatý a kvalitní.
To se dá říct i o samotných bojích. Každá kapitola je rozdělena na několik soubojů 3 vs. 3, přičemž v průběhu můžete vaše borce libovolně střídat. Kopy a údery provádíte kmitáním prstem po displeji všemi směry v rychlém tempu. Nechybí ani speciální útoky a efekty. Velmi povedený bojový systém doplňuje již zmíněná perfektní detailní grafika.
Průběh hrou je omezen ubývající energií, ale s vyšším počtem postav můžete ty unavené vyměnit a jede se hned dál. Taková hra ale notně užírá baterku, takže pokud nechcete už dopoledne nabíjet, zvolněte a počkejte na samovolné doplnění, které stejně tak dlouho netrvá.
Peckózní titul, který nezklame. 95 %. Hra je ke stažení zde.


2) Avengers Alliance
Teď se podíváme na skok k „Marvelům domů“. Avengers Alliace znáte možná taky jako Facebook titul, nicméně dnes si ho již můžete bez problémů zahrát i na Androidu Opět zde máte pod palcem skupinku superhrdinů, kterým šéfuje Iron-man. Dostáváte za úkol různé mise, obvykle vyřídit nějakého toho padoucha a jeho nohsledy. V tomto případě se však jedná o tahovou strategii.
Bitvy probíhají na hrací ploše a vy i váš soupeř střídavě útočíte. K tomu je třeba znát a využívat slabosti a odolnosti soupeře, případně pak speciální útoky nebo předměty. Aspekt energie je nasnadě, alespoň ve Facebook verzi. Opět sbíráte peníze a zkušenosti na upgrade vaší partičky a odemykání nových postav. Hodnocení 90 %. Stahujte do zařízení zde.


3) Justice League Free: EFD
A jsme zpátky u Ligy Spravedlnosti. V této hře si můžete vybrat jednoho z pětice hrdinů (k dispozici nejsou všichni) a vrháte se do celkem 20 misí, abyste zničili plán Lexe Luthora. Hra je koncipovaná jako „chodící mlátička“, ve které sbíráte zkušenosti a s každým level-upem můžete přerozdělit body k několika atributům a vylepšit si nějaké ty superhrdinské fígle. Se Supermanem tak můžete opravdu létat nebo si odemknout jeho super pohled, dokonce tyto dva prvky zkombinovat a použít v boji. Vše se ovládá pomocí jednoho tlačítka pro útok a pohybového joysticku, k dispozici máte až 5 slotů na speciální útoky a pohyby. Nutno říct, že tato složka je velice propracovaná a zábavná. Létat po úrovních je fakt super, i když vám odebírají vaši manu. Postupně se střetnete i se známými padouchy, včetně například Jokera.
Volbu postavy provádějte s rozmyslem. Ne snad, že by nešlo nasbírat dostatek bodů na odemknutí dalšího hrdiny, ale bude opět na úrovni 1, s nímž v pokročilejší fázi hry nemáte zkrátka šanci na úspěch. A opět zdlouhavě levelovat taky nezabaví.
Celkem vyvedené herní prostředí a pozadí, byť by se dalo více využít devastace okolních objektů. Velmi zábavný titul se Supermanem a Batmanem v hlavní roli, který si odnáší 93 % díky skvělému mixu akce a prvků RPG. Opět se však jedná o poměrně zatěžující kousek pro váš telefon či tablet. Udělejte si 1 GB na paměťovce a procesor chce dvoujádro. Hra je k mání zdarma zde. Pozor na delší úvodní loading obrazovku.


4) Marvel Puzzle Quest Dark Reign
Přehled zakončíme již recenzovanou gamesou, která patří do žánru logických. Jedná se o obsahově nadupanou match-3 „přesmykovačku“, ve které každý druh drahokamu hraje svoji roli. Postupně si odemykáte nové postavy a vytváříte si tak vlastní skvadru hrdinů. Během hraní levelů plníte mise v rámci příběhu. Podstatou je tvoření trojiček, díky nimž vytváříte specificky silné útoky a snažíte se jimi odrovnat nepřátele. Nechybí samozřejmě složka upgradů a speciálních útoků. Pro příznivce žánru lahůdka za 97 %. Recenzi si můžete přečíst zde

V úvodu jsem se nechtěl pouštět do nějakých rezultátů, nicméně z uvedené nabídky u mě vítězí DC. A jak jste na tom vy s těmito nebo jinými hrami se superdinskou tematikou?



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 20.12.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

tlama

tlama | 08.06.18 v 18:12

To není pro mně :-)) ale leckdo to má rád.

Drticka

Drticka | 08.06.18 v 18:03

nic pro mě

elf

elf | 04.03.15 v 17:00

samé lepší pecky


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce