článek

Daggerfall - Reloaded

Daggerfall - Reloaded

Dobrodružství krví a jedem prosycené. Intriky a tajemné rituály. Pakty s démony přinášející netušené síly. To vše a mnohem víc představuje Daggerfall. Je obrovský. Ztratíte se tam a okusíte jaké to je zůstat sám hluboko pod zemí.


Svět Daggerfallu



Super atmosféra temného středověku vás naprosto pohltí a při svých toulkách tisícemi měst, hřbitovů, poutních míst a mnoha tajemnými lokacemi, které postupně objevíte, poznáte pravou romantiku.



Většina herního obsahu je náhodně generována až na důležitá místa příběhu a světa, a tak se můžete těšit na opravdové herní orgie, kdy však mnohdy zažijete skutečné pocity beznaděje, pokud se ztratíte několik pater pod zemí a mráz vám bude běhat po zádech, když uslyšíte hrozné vytí nemrtvých, kteří si pro vás dříve, nebo později dojdou a oberou vám maso z kostí. Ale to není zdaleka všechno. Každá země má svůj lid od zlodějíčků po šlechtické dvory plné intrik a buďte si jisti, že vlastnosti jako etiketa, či schopnost umného vyjadřování se budou také hodit. Tahle hra vám nedá nic zadarmo, a proto bych ji doporučil spíše hardcore hráčům. Vysoká obtížnost je však vyvážena neuvěřitelnou atmosférou a řeknu vám upřímně, že takovou porci adrenalinu a emocí mnoho her podobného typu nenabízí.



Čadící ohníček vrhal stíny po okolních stěnách jeskyně, ve které jsem se probudil asi před dvěma hodinami se silnou bolestí hlavy a značně desorientován. Po důkladné analýze jsem zjistil, že jižní konec se otevírá do jakési tajemné chodby, jež byla zbudována jasně lidskou rukou. S vděkem jsem pevně sevřel svoji zbraň a ve směsi zvědavosti a strachu ze smrti jsem vyrazil vstříc do hlubin hledat východ z tohoto prokletého místa. Jedině nezměrná touha spatřit opět denní světlo mě poháněla dál. 





Technické zpracování



Technické zpracování hry vypovídá o své době, avšak na druhou stranu je naprosto profesionální a celkový design skvěle napomáhá výborné atmosféře, než aby ji potlačoval. Výhodou je také hardwarová nenáročnost a hru si dnes může užít opravdu skoro každý.



Osamělý hřbitov uprostřed hlubokých lesů se topil v dešti. Okoralé náhrobní kameny z dávno zašlých časů propůjčovaly místu meditativní atmosféru. Vzdálené vytí vlků naznačovalo přítomnost predátorů.

Odporné vřeštění tlustých a stále hladových krys drásalo mé uši, jak jsem sestupoval zatuchlou kaplí směrem k úložišti rakví. Rychle jsem vyvolal Chameleóna, účinné kouzlo, které mi pomůže zůstat neviděn.



Závěr a odkazy



Díky neustále živé komunitě fanoušků z celého světa byla tato hra po tom co se z ní stal 100% freeware opravdu vymazlená a celý projekt je optimalizován pro běh na moderních počítačích v podobě instalačního balíčku, který nabízí takřka bezúdržbovou instalaci a široké možnosti konfigurace skrze jednoduchý textový soubor. 



Starý kněz s prořídlou bradkou mě přivítal s otevřenou náručí. Jeho mramorem vykládaný chrám vyzařoval božský klid a poskytoval útěchu. Vyčerpán a plný modřin jsem se zhroutil na travinné usně a téměř okamžitě jsem upadl do hlubokého spánku. Zdál se mi zvláštní sen, jak smečka obrovských krvelačných vlků pádí nocí přes zmrzlý sníh lovící nebohou srnu. 





Stahujte instalační balíček. Instrukce jsou v anglickém jazyce a najdete zde ještě mnoho vylepšení a libůstek.





dannyfx1

autor
Daniel Jančovič / dannyfx1

Publikováno: 06.01.2011


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Drticka

Drticka | 29.06.18 v 13:07

hezké


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce