článek

Co se děje na Google Play aneb Mix povedených her

Co se děje na Google Play aneb Mix povedených her

V dalším díle toho, co by vám nemělo uniknout na Google Play, se budeme bát, snažit se provrtat do středu Země, bojovat s tanky, ale nezapomeneme ani na sport či neustále populární match-3 hry. Podíváme se i na novinku od společnosti SEGA a peckózní pařbu se spoustou ocenění z iOS. 1) Blitzkrieg MMO Tank Battles
Fenomén World of Tanks láme rekordy v hranosti i oblíbenosti, a tak není překvapením, že vzniká spousta her s podobnou tematikou. Tanky na každém kroku vás čekají i v této verzi pro Android a iOS. Jedná se o masivní multiplayerovou zábavu v 3D grafice, kde si vyberete tank a už si to válčíte na bitevním poli. Nechybí možnost upgradu, k dispozici jsou herní módy Deathmatch a Capture the Flag.
Potenciál hry je i do budoucna velký, neboť vývojáři se snaží s hráči komunikovat a brát v potaz jejich návrhy. To dokazuje i počet platforem, na které se hra chystá nebo je k dispozici – momentálně Android, iOS se chystá, stejně jako Windows Phone, PC a Mac.



2) Murder Room
Ponurá a děsivá adventura, ve které se z pohledu první osoby snažíte přežít, vyhnout se řezníkovi s motorovou pilou a zachránit malou holčičku. Různá překvápka, řešení hádanek na čas a možnost různých konců (rozsekání na kousky motorovkou není ten správný způsob…) dokresluje i příběh a celková atmosféra. Mínusem je značná tmavost herního prostředí.

3) Stickman Soccer
Sportu zdar a fotbalu zvláště. Stickman se vrhá na fotbal a jednoduché principy hratelnosti, jednoduchého ovládání a fajn zábavy se objevují i zde. Arkádový fotbálek, který je svižný, rychlý a nenáročný. Přihrávka, postup, střela. V jednoduchosti je tentokrát velká síla. Různé týmy mají také různé atributy a pro jejich odemknutí stačí zhlédnout (byť opakující se a celkem početnou) reklamu. Nebýt hra prošpikovaná reklamou, byl by to snad ten nejlepší arkádový fotbálek poslední doby.



4) Gold Diggers
Příjemná arkádová oddechovka, ve které přes dotykové ovládání (gyroskop bohužel není využit) ovládáte obří vrták. Cestou do hloubky sbíráte zlato, kličkujete mezi překážkami a utíkáte před obřím červem, který se sem tam objeví. Měnící se prostředí a možnost upgradu nejrůznějších vlastností a vychytávek dělá ze hry ideálního společníka pro cesty (snadno se ovládá jednou rukou) nebo chvíle nudy.



5) Sweet Mania
Než se podíváme na dvě novinky, představíme si ještě jednu návykovou match3 hru. Hrací plocha je tentokrát zaskládána dortíky různých barev a vy z nich přesmykem okolních objektů tvoříte alespoň trojice. Takto se vytvoří dortík větší, vícepatrový, což je vyjádřeno i graficky. Kromě nutnosti nahrát daný počet bodů s omezeným počtem tahů vás také bude trápit mlsný sysel. Ten má čas od času chuť na vaše dortíky, speciálně na ty větší, které jste si vytvořili, a slupne vám je. Proto tvoříte celky více než ze tří objektů, které vám mohou dorty ochránit. Klasická match-3 náplň tak doplňuje i nutnost trochu přemýšlet a plánovat, kde dorty tvořit.



6) Na závěr tu máme dvě novinky. Tou první je hra Sonic Dash.
SEGA vypustila titul zdarma a budete v něm běhat jako o život v kůži modrého ježoura, sbírat prstýnky a překonávat překážky. Jak rychle a jak daleko se dokážete dokoulet, záleží na vaší šikovnosti. Pěkné tempo, super grafika. V současnosti je trochu problém na některých přístrojích hru spustit. Ohlasy jsou však velice kladné.



7) Badland
Hitovka z iOS konečně dorazila i na Android a vy se můžete znova těšit na temné a poněkud podivné dobrodružství. Ovládáte zde jakýsi černý organismus, který se potuluje světem plným překážek a bizarních situací, vše založeno na fyzikálním principu. Hře rozhodně nechybí atmosféra a celkový šmrnc. O kvalitě svědčí také spousta ocenění. Hra zdarma nabízí jen asi polovinu z 80 levelů, ale i tak je to pecka, která by vám neměla uniknout. Těšte se na podrobnější recenzi již brzy na našem webu.




Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 05.01.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

elf

elf | 03.03.15 v 18:20

sonic je 1


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce