článek

Cartel Kings aneb Jak se dá dokonale zničit akční střílečka (72 %)

Cartel Kings aneb Jak se dá dokonale zničit akční střílečka (72 %)

Vybudovat si reputaci zloděje nebo mafiána není vůbec snadné. To musíte soustavně vykrádat banky, likvidovat nepřátele a konkurenci, tisknout falešné peníze a do toho ještě rozšiřovat své impérium po celém městě a dávat pozor na ostatní. Cartel Kings je skvěle zpracovanou akční hrou, ve které budete především přesně a zatraceně rychle střílet. Postup dál a je však poněkud komplikovanější.
Úvod a základní koncept hry
Na začátku si vyberete jednu z nabušených animovaných postaviček a komplexní tutorial vás provede všemi možnostmi hry. A že jich nebude zrovna málo. K dispozici máte velmi bohatou herní náplň, kterou si postupně odemykáte level-upem postavy. O motivaci je postaráno, a tak je čas na to hlavní.
Jako mafián absolvujete jednotlivé úrovně v podstatě ve stylu "rozstřílejte všechno a všechny". Pomocí dotykového displeje míříte na nepřátele a likvidujete je ve vysokém tempu. Jakmile vystřílíte jednu lokaci, přesunete se na nové místo, kde se celá situace opakuje.
Mimo střelbu probíhá automatické krytí a kromě přesné mušky otestujete také váš postřeh a rychlost. Budete muset sestřelovat granáty a rakety, letící barely, abyste uchránili život. Navíc je potřeba útok správně načasovat. Kolem protivníků se zobrazuje jakási barevná aura a v okamžiku, kdy dobíjejí náboje, je ten správný čas začít pálit.
Také okolní prostředí můžete rozstřílet a získat další loot. Hra má parádní tempo a otestuje vaše schopnosti.

Vybudujte vlastní byznys a staňte se součástí kartelu
Za nasbírané peníze vylepšujete zbraně, stavíte domečky, ze kterých následně získáváte další příjmy a vylepšujete vlastní rezidenci.
Na mapě města se čas od času objeví nějaké speciální eventy, zlato (mikrotransakční měna) a kino (zde můžete získat žetony na doplnění zdraví).
Jakmile dosáhnete 9. úrovně, můžete se stát součástí některého kartelu, na 11. úrovni začít útočit na ostatní hráče a konečně si užít i sociální aspekty hry.

Herní mise a úkoly
Do této doby totiž plníte převážně základní questy, ve kterých musíte všechny postřílet, a to rychle a přesně. Pravda, tento stereotyp dobře rozbíjejí časově omezené eventy, ve kterých si nahrabete opravdu pěkné peníze a odměny. Opakované plnění misí je rovněž možné, ale už nečekejte takové sumy a žádný speciální loot.
Ve hře máte k dispozici speciální karty, které náhodně dostanete před každou úrovní. Můžete si je nechat nebo doufat v lepší. Speciální efekty, jako lepší brnění, zvýšená zranění apod., se budou hodit, protože po rychlém začátku přichází pořádná brzda.

Hlavní nedostatky hry
Herní koncept je jednoduchý a zábavný, hra má skvělé tempo a vše doplňuje upgrade zbraní, vaší postavy a rozrůstající mafiánský byznys. Kde ten háček teda je? Už jsem si zvykl na herní staminu, na kterou musíte čekat a tak nějak jsem s ní smířený u každé hry. Vlastně to nevnímám ani jako negativum, když se jedná o povedenou hru zdarma.
V Cartel Kings ale tento koncept dovedli ještě dál, snad až na absurdní úroveň. Ve hře totiž máte jenom jeden život. Záleží na vás, jak dobře si povedete a kolik vám zůstane do další úrovně. V praxi to vypadá tak, že do hry vstupujete se 100% zdravím, odehrajete JEDNU kratší úroveň (kde samozřejmě nějaké zdraví necháte) a můžete vesele čekat slabou půlhodinku na doplnění. V pozdější fázi hry totiž nemáte šanci, pokud nebudete mít alespoň 80-90 % života.
Toto řešení je naprosto katastrofální a dokonale brzdí postup a neplatící hráče. V první fázi jsou úrovně snadné a navíc postupujete rychle na novou úroveň, což vám život obnoví, ale pak tento systém dře ještě víc.
Nejenom, že si zahrajete jednu úroveň a pak čekáte, ale také z toho nemusíte nic mít. Pokud během hraní přijdete o celý život, nezískáte zhola nic. A tím se dostáváme k dalšímu zabijákovi hratelnosti - zisku zkušeností.
U mnoha her jsme zvyklí, že za dobře odvedenou práci získáme ranec zkušeností a nějaký ten loot k tomu. Když se nedaří, jsou alespoň nějaké zkušenosti pro útěchu. V Cartel Kings nemusíte dostat zkušenosti ani když se vám bude dařit.
Zkušenosti s jistotou obdržíte jen v některých úrovních a mnohdy sice získáte speciální kartu nebo peníze, ale ty vás na novou úroveň neposunou. Při vlastním hraní tak velmi jednoduše "zkejsnete" na jednom místě a budete muset opakovat speciální eventy, abyste dostatečně vylepšili zbraně nebo postavené baráčky (alespoň za to získáte nějakou tu zkušenost). Připravte si ale pevné nervy, už dlouho jsem se u žádné hry tolik nerozčiloval. Na druhou stranu vám dává aspoň možnost, jak ze sebe dostat zlost a frustraci. Hra je ke stažení na GooglePlay a vyžaduje připojení k internetu.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 20.07.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Drticka

Drticka | 23.05.18 v 14:00

jde to

lubkoo

lubkoo | 10.07.16 v 07:38

toto neni pre mna ja som na ine

3K171

3K171 | 04.01.16 v 08:53

nic pre mna ale moze to bit v pohode

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 20.12.15 v 19:30

da sa

elf

elf | 02.10.15 v 20:54

tohle tedy ne

Laugher

Laugher | 01.09.15 v 23:37

Herní mise a úkoly

Laugher

Laugher | 23.08.15 v 01:21

Ujde


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce