článek

Blitz Brigade - parádní multiplayerová střílečka

Blitz Brigade - parádní multiplayerová střílečka

Blitz Brigade od Gameloftu je k dispozici na Google Play už drahnou chvíli. Za tu dobu se hráči rozdělili de facto na dva tábory. Jedni hru milují, druzí nenávidí. Oba pohledy mají svým způsobem pravdu. Blitz Brigade představuje našlapanou multiplayerovou FPS akci, které nechybí nic, co byste od tohoto žánru čekali. Na druhou stranu je zde technická stránka věci, která není dokonalá. Stáhnout hru a bez potíží ji spustit je i po tak dlouhé době úspěch a váš mobil si zaslouží pochvalu. Ale více v dnešním článku.

Celková charakteristika a představení hry
Je libo pořádnou bojovou akci? Multiplayerových stříleček není na Google Play mnoho (rozhodně tedy ne tolik, kolik bych si přál) a jen několik dalších projde sítem do těch nejlepších. K momentální a stabilní špičce patří bezesporu Respawnables od Zyngy nebo Shadowgun od Madfinger Games, ale pak… je velká mezera.
V Blitz Brigade se postavíte na stranu jedné ze dvou válčících stran – klasicky dobro (modrá) a zlo (červená) – přičemž každá z nich má pět tříd, které si postupně odemykáte. Můžete za ně hrát a během hry je také měnit dle potřeby. Nechybí univerzální pěšák, „heavy gunner“, medik, sniper nebo neviditelný „plížil“. Každý z nich má své silné a slabé stránky, specifický styl boje a zbraně, které jim můžete koupit, čas od času opravit nebo upgradovat.
Prohánět po poměrně rozlehlých mapách se můžete až s dalšími jedenácti hráči a používat tři typy přepravních prostředků (auto, tank, helikoptéra). Kromě multiplayeru jsou k dispozici také jednotlivé mise. Za vítězství získáváte peníze na nákup zbraní a za zkušenosti odemykáte nové položky a již zmíněné typy postav.


Pozitivní stránky hry
Celková hratelnost během soubojů je parádní. Hra má tempo a rozhodně nezvítězíte tak, že budete stát na místě a čekat, až vás sejme soupeř. Povedená 3D grafika a určitá arkádovitost připomínají oblíbené Battlefield Heroes. Díky rozmanitosti prostředí lze využívat také okolí k boji nebo schovávání se. Během boje sbíráte také bedny se speciálními zbraněmi, lékárničkami nebo granáty. Je možno zapnout i hlasový chat a kupodivu funguje. Spolu s výše napsaným je tu našlapaná multiplayerová střílečka z pohledu první osoby, která se také dobře ovládá. Jednoduchý vstup do hry také potěší

Negativní stránky hry
V první řadě je to absence nějakých „lobby“ místností a vůbec jakákoli selekce hráčů. Bojují tu zkrátka všichni proti všem a není překvapení, když vás sejme veterán na 60. levelu, zatímco vy si to plichtíte na úrovni 6. Na druhou stranu systém nákupů zase nějak extra nezvýhodňuje, vyjma mikrotransakcí, kdy si za herní diamanty můžete ze zbraně udělat zlatou nezničitelnou verzi.
Podstatnějším nedostatkem je poměrně nedodělaný support zařízení. Až po dlouhé době bylo k dispozici na mé zařízení. Úspěšné stažení ale neznamená automaticky, že máte vyhráno. Hra se mnohdy seká, padá a neukládá postup. Po několika měsících se situace naštěstí zlepšila a hra šlape, jak má. Vzhledem ke spoustě komentářů na Google Play to vypadá, že kdo spustí hru bez potíží a bez lagů, může hovořit o štěstí. Ačkoli jsou deklamovány minimální požadavky (dvoujádrový procesor, 512 MB RAM a 1.4 GB volného místa). Ale ani vyšší RAMka vám nemusí pomoci. Hra si zkrátka tak trochu dělá, co chce, a bez ohledu na požadavky musíte hru zkusit stáhnout a doufat.
Není překvapením, že je hra neskutečný žrout baterky. Takže se uvelebte v křesle nebo na gauči a nabíječku mějte stále v permanenci.

Shrnutí
Ve své podstatě velmi zábavná gamesa, která patří ve svém žánru k nejlepším. Bohužel ji však sráží technické nedostatky ještě před samotným spuštěním. Trochu sázka do loterie, jestli hru spustíte. Pakliže se vám to ale podaří, čeká vás spousta hodin on-line akční válečné zábavy.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 20.02.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

TADAScz | 09.03.16 v 19:30

dobrý den nevýte jak to stáhnout na win.7?

XeonixCZ | 14.08.15 v 19:23

Prosím ják to mám stáhnout mám to přes PC :( ???

elf

elf | 01.03.15 v 17:08

solidní akce, nedostatky se dají překousnout

Lucka | 25.01.15 v 17:28

Můžu se zeptat nejde mi tam udělat účet jak to mam udělat ?

VLADIMIR | 05.07.14 v 11:36

TATO HRA JE NEJLEPŠI


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce