článek

Basketbalový nářez, který potřebuje doladit - 79 %

Basketbalový nářez, který potřebuje doladit - 79 %

Basketbalová hra pro vaše Androidy, ve které si vytvoříte tým a postupně porážíte další mančafty, vylepšujete vaše hráče a získáváte skutečné hvězdy. Hra zaujme především mixem strategie a aktivních zásahů během samotného utkání. Než se pustíte do zápasu…
Na úvod tu je tvorba týmu, ale nečekejte žádné zdlouhavé a detailní nabídky. Prostě si zvolíte název, styl a barvu dresů. Také je možno připojit se skrze hru k G+ nebo Facebooku a dostávat tak bonusové „palce“ od přátel. Ale o tom později. Vybrat si můžete ze dvou herních režimů – kariéry, ve které postupujete stále k lepším týmům, a multiplayeru proti ostatním hráčům.

Průběh zápasu a odměny
Ať si zvolíte kterýkoli mód, průběh zápasu je v podstatě totožný a skládá se ze dvou fází. Ta první je do velké míry automatická. V určitý okamžik musíte zvolit hráče ze své základní pětky, přičemž to samé udělá soupeř. Ten, který má lepší hodnoty, vyhrává duel a následuje smršť bodů na vaše konto. Druhá fáze je mnohem více ve vašich rukách. Objevíte se přímo na palubovce a z pohledu první osoby musíte řešit herní situace. Pomocí dotykového displeje musíte sebrat soupeři míč, přihrát na spoluhráče nebo z dané pozice vystřelit na koš. V případě úspěchu se bodová lavina opakuje. V opačném případě samozřejmě bodovou sérií chytne soupeř. Jak při výběru hráče, tak při aktivní hře musíte přemýšlet a tah správně načasovat.
Za vítězství získáváte zkušenosti pro hráče a peníze na vylepšování vašich svěřenců.

Soupiska hráčů a tvorba strategie
Během hraní získáváte nové hráče. Za správně odvedenou práci – skórování v aktivní hře – získáte hráče do sestavy. Ti jsou mnohdy slabí, ale do začátku se hodí. Později je pak můžete prodat.
Soupisku hráčů postupně obměňujete za lepší a také je vylepšujete. Každý hráč má vlastní hodnotu, kterou vylepšujete fúzí s dalšími. Hodnoty útoku a obrany rostou, a tak se stáváte lepšími a máte šanci porazit i mnohem silnější soupeře. Pokud tedy zvolíte správnou strategii. Také lze hráče vyvinout na vyšší úroveň, ale k tomu potřebujete speciální karty a dostatek financí.
Pokud jde o strategii, jedná se o zásadní aspekt celé hry. Každý hráč má své individuální schopnosti útoku a obrany. Při výběru můžete taktizovat, zda poslat slabšího a riskovat, nebo jet na jistotu, ale pak už dále nemít možnost kartu znova použít. Také záleží na tom, zda vybíráte útočníka, nebo obránce. Sledovat, jaké karty jsou nebo nejsou ve hře, je klíčové.

Balíčky karet a mikrotransakce
K dispozici máte 3 typy herních balíčků, které si kupujete za zlaté mince nebo za „fanouškovské" body. Fanouškovské palce lze získat pouze v multiplayeru a v balíčcích tohoto typu se nacházejí především dovednostní karty na evoluci hráčů. Balíčky s hráči lze koupit výhradně za zlaté mince, což je cesta zdlouhavá, ale nikoli nemožná. Za každou zvládnutou sérii zápasů získáte 50 mincí. Ty mimo jiné můžete použít na opakování akce (když například netrefíte koš). Kromě toho se dají získat i sledováním reklam. Také lze zvolit cestu mikrotransakcí a za zlaté mince zaplatit.

Negativní poznatky ze hry
Do této chvíle vypadá všechno skvěle. Především multiplayer otestuje vaše strategické uvažování a šikovnost. Posunujete se v žebříčku a turnajové odměny jsou opravdu luxusní. Ale hra má i několik nedostatků. Herní energie se doplňuje slušným tempem, ale hru sráží její nedodělanost. V současnosti je k dispozici pouze první region v kariéře, takže za nějaký jeden den budete na konci. Takže se vrhnete na turnaj. Jenže ejhle, do turnaje se povětšinou nejde dostat a nenačte se ani při dokonalé síle internetového připojení. A tak zůstanete na jakémsi mrtvém bodě, kdy hrajete dokola pořád ten samý zápas.
Hra má obrovský potenciál a je neskutečně zábavná. Kombinuje spoustu prvků, které vás budou motivovat. Ale dokud nepřijde nový update, který odemkne další oblasti a opraví nestabilní multiplayer, bude to jen lehce nadprůměrný titul. Věříme však, že se studio Pik Pok nenechá zahanbit (a hlavě nenechá hráče dlouho čekat…).

Hra je ke stažení na Google Play.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 06.11.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

lubkoo

lubkoo | 14.07.16 v 21:52

basketbal mozem cize aj tuto hru

Blaster27

Blaster27 | 14.07.16 v 21:51

Pěkná grafika :)

3K171

3K171 | 04.12.15 v 09:39

basket ma vzdy bavil takze pre mna zaujimave

Laugher

Laugher | 03.09.15 v 02:28

Basketbalová hra pro vaše Androidy

happy157

happy157 | 20.02.15 v 00:33

ne tak úplně

phanka

phanka | 03.02.15 v 20:58

povedlo se


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce