článek

Asphalt Overdrive - populární závodní série v novém za 89 %

Asphalt Overdrive - populární závodní série v novém za 89 %

Adrenalinové závody od Gameloftu se vrací. Nejnovější pokračování s názvem Asphalt Overdrive vybočuje ze zaběhnutého žánru závodních her a kroužení po okruhu nahrazuje útěkem před policií, skákáním po rampách a likvidací ostatních vozidel.
Herní principy a prostředí
Od svižných závodů se tvůrci přesunuli k jakémusi typu „endless-racing“ jízdy v prostředí prosluněné Kalifornie 80. let. Jednotlivé levely jsou však ohraničené, a tak to není klasická nekonečná jízda. A to je jedině dobře.
Během jízdy ve vysoké rychlosti musíte kličkovat mezi vozidly nebo do nich narážet vyhýbat se překážkám a skákat po připravených rampách. Za nasbírané body a splněné úkoly získáváte peníze a hvězdy potřebné pro postup dál. Za peníze vylepšujete váš stávající vůz, případně koupíte úplně nový a lepší. Za hvězdy odemykáte další postup ve hře. Nová úroveň se vám odemkne jen při získání alespoň 1 hvězdy ze 3 a k odemknutí bosse jich potřebujete skutečně dost.

Herní módy
V rámci příběhového módu lze najít v zásadě 3 základní herní módy, kterými se postupně prokousáváte a získáváte hvězdy. Je to jednak „útěk“, kdy se snažíte ujet polici po trati s hustým provozem, destrukce (v časovém limitu musíte narazit do potřebného počtu aut) a „stunt“ – v časovém limitu předvádíte skoky na rampách.
To ale neznamená, že byste na auta nebo na rampy nenarazili i v jiném režimu, pouze se v rámci něho na jednu činnost musíte zaměřit. Dále jsou tu speciální eventy, které vyžadují jeden konkrétní vůz, nebo jsou časově omezené. Samozřejmě za jejich úspěšné splnění následují mnohem vyšší odměny.
V honbě za co nejlepším výsledkem pak musíte skloubit všechny herní dovednosti – musíte jet rychle, kličkovat, skákat a narážet od aut, abyste získali co největší kombo a tím pádem také dost bodů na zisk všech hvězd.

Vaše auto je váš miláček
Ve hře je k dispozici třicítka automobilů s oficiální licencí, které jsou rozděleny do výkonnostních skupin. Začínáte od té první a postupně, jak procházíte hrou, si musíte kupovat lepší nablýskané vozy a také je notně tunit.
Výkon vašeho auta můžete zvyšovat ve 3 oblastech – celková rychlost, zrychlení a nitro, přičemž na porážku bosse v dané oblasti potřebujete mít výkon v podstatě na maximum. A to samozřejmě stojí pěkný ranec prachů.
Autu lze taky změnit barvu (ovšem pouze za zlaté cihličky – forma mikrotransakce) a v budoucnu by měla přibýt možnost přidávat určité „samolepky“.

Grafická stránka a technické zpracování
Hra po grafické stránce rozhodně nezklame. Modely aut vypadají skvěle a 3D rozplizlé prostředí při využití nitra vám dává ten správný pocit rychlosti.
Po technické stránce by mohla být hra ještě trochu dotažena. Například se mi pravidelně při prvním závodě hra seká. Je jedno, po jak dlouhé době se do závodu pustím, ale první jízda je prostě taková neovladatelná „sekaná“, že se nemá smysl o nic snažit. Pak už ale všechno šlape. Klasickým zádrhelem je herní energie, která vás čas od času zastaví, ale doplňování není vůbec zdlouhavé.

Celkové hodnocení – 89 %
Celkově se poslední díl Asphaltu povedl. S potěšením kvituji, že se tvůrci rozhodli jít jinou cestou. Přece jen žánr závodů už dovedli k dokonalosti v Asphaltu 8: Airborne. Grafika si drží svůj vysoký standard a počet vozů je pěkným motivačním systémem. Herní energie je sice neoblíbená, ale už běžná brzda.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 04.10.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

assaly

assaly | 05.09.16 v 09:39

dobrý

lubkoo

lubkoo | 16.07.16 v 09:08

tuto hru hravam a je to super hra

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 31.12.15 v 12:14

dobra hra teketo ma bavia

elf

elf | 05.10.15 v 23:15

airborne je lepší, ale i toto je super

hajzlos

hajzlos | 17.07.15 v 05:10

měl sem demo na mobilu a velice se mi libilo

phanka

phanka | 06.04.15 v 09:54

hra se mi líbí super

happy157

happy157 | 21.02.15 v 11:58

super závody

Pavlínka2C

Pavlínka2C | 04.02.15 v 10:55

text příspěvku

Pavlínka2C

Pavlínka2C | 04.02.15 v 10:54

autíčko vypadá luxusně :))


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce