článek

Arcane Legends vs Monster Blade - jaký typ RPG hráče jste Vy?

Arcane Legends vs Monster Blade - jaký typ RPG hráče jste Vy?

V dnešním článku se podrobně zaměříme na dvojici her ze žánru RPG, které patří k tomu nejlepšímu, co můžete na Google Play zdarma najít. Poslouží nám k tomu tituly oceňovaná hra Arcane Legends a proti ní stojící pecka Monster Blade Každá z nich má svůj specifický styl, a tak si na jejich příkladech představíme dva odlišné typy RPGčkového hraní. Do jaké kategorie hráčů patříte? Arcane Legends
Hra, která získala nespočet kladných hodnocení a ocenění. Hra, která právem patří mezi špičku mobilního RPG hraní. Fanoušci žánru už určitě drahnou dobu paří, vybíjí baterku a hledají připojení k Wi-Fi.
Koncept titulu je přitom v podstatě stejný jako u každého běžného RPGčka. Vyberete si postavu, respektive třídu, a po nějakém tom filmečkovém úvodu se vrháte do světa, kde plníte questy, mordujete nejrůznější potvory a z dostupných itemů a zkušenostních bodů si tvoříte toho nejvíc pohodového a nejsilnějšího týpka široko daleko. Klasická náplň nicméně zabalena do velmi impozantního obalu. Bohatá a široká škála výbavy a zbraní, kdy jste na všechny nové objekty upozorněni přímo ve hře, velké množství questů, které si posbíráte najednou, a hlavně bojový systém, který nepředstavuje nějaké automatické mlácení a pak posun na dalšího, ne. Ve hře je velmi pěkný soubojový systém „hack-and-slash“, takže do bojů proti početné přesile se vrháte ve zběsilém tempu mačkání tlačítek a vlastním výběrem, na koho a kdy zaútočíte.
Velkou devízou je rovněž možnost velmi snadno a rychle utvořit partu dobrodruhů, kteří postupují s vámi. Jedno tlačítko a je to. Propracovaný systém questů vás okamžitě hodí do potřebné lokace, i když ono někdy zdlouhavé chození k cíli je občas frustrující, zvláště pokud vás zabijí těsně před koncem.
Vaše postava se samozřejmě vyvíjí a sílí podle toho, kam a jak přerozdělujete zkušenostní body, nechybí ani speciální útoky a v kombinaci se zbraněmi a brněním si za poměrně krátkou dobu vytvoříte bojeschopného hrdinu. Toho si ovšem užijete spíše v hlavní hře, neboť PvP aréna (alespoň v mém případě) nenašla minimální počet hráčů ke spuštění.
Pěkná kreslená grafika tomu dává ten správný šmrnc. RPG, které vás zabaví na dlouhé měsíce! Naše recenze a pak odkaz ke stažení zde.
Abychom ale jenom nechválili a vytvořili si oslí můstek ke druhé dnešní hře. Časté aktualizace mohou někoho otrávit. Ve hře není přítomna mapka a rozsáhlý svět a procházení podobných nebo zcela stejných lokací může frustrovat. Pokud vás celkově nebaví aspekt procházení a putování v RPG nebo MMO hrách, bude se vám kousek Monster Blade velice líbit.


Monster Blade
Je akční gamesa, která si bere to nejlepší a nejpodstatnější ze žánru RPG a soustředí se výhradně na sekání příšer na kousky. Pochopitelně v parádní 3D grafice a taky se můžete těšit na pěkně divoké potvory.
Zcela zde chybí složka jakéhokoli chození. V přehledné tabulce zkrátka máte jednu příšeru za druhou, ke které se během několika kol musíte probojovat a nakonec setnou hlavu i jí. Systém odměn je přitom stejný. Za každou bitvu získáte poklad, sbíráte body na speciální truhly navíc a zkušenosti, s nimiž váš bojovník získává na ještě větší síle a výdrži. Součásti brnění a zbraně lze upgradovat za nasbírané peníze. Nechybí zde ani sociální složka, kdy přes Facebook můžete pozvat přátele a ti pak stojí po vašem boku. Máte totiž možnost povolat kolegu na pomoc se speciálním útokem.
Kromě loveckého singlu nechybí různé časově omezené eventy s bohatou odměnou.
Bojový systém v samotné akci je zvolen také velice akčně. Pomocí gest na displeji provádíte komba, různé útoky a také bloky a úhyby. Za tímto účelem je rovněž třeba sledovat pohyby nepřítele a správně si manévry načasovat a rozvrhnout. Toť cesta k vítězství (to a samozřejmě masivní upgrade).
Monster Blade je jiný druh RPG. Neztrácíte čas chozením a jdete rovnou do akce. Na druhou stranu chybí rozmanité questy a někoho to zkrátka baví bloudit po světě a potkávat ostatní hráče. Přesto naše hodnocení 90 % je nasnadě. Pozor však na velikost - cca 650 MB paměti. Stahovat můžete zde.

Jedno je však jisté. Máme tu před sebou dvě RPG s odlišným přístupem, byť s jistými shodnými rysy. Obě vám však nabídnou enormní porci zábavy na dlouhou dobu. A co vy? Jste válečníci soustředící se výhradně na boj, nebo rádi cestujete po krajině a užíváte si bloudění po virtuálním světě?



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 10.12.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 06.01.17 v 16:47

dobrá hra hrála jsem a dlouho mě bavila

elf

elf | 06.03.15 v 10:45

arcane určitě baví víc, je pestřejší než stereotypní rubačka

Bastill | 06.12.14 v 14:19

Ahojte prosím jde někde na arcane legends dropnout nebo nějak dostat Platinum (stříbro) ???


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce