článek

Angry Birds Transformers – vyměňte prak za autíčka (93 %)

Angry Birds Transformers – vyměňte prak za autíčka (93 %)

Finská společnost Rovio není známá jen svou herní sérií Angry Birds. Vývojáři na svém kontě mají spoustu dalších povedených her, jako například adventuru Tiny Thief nebo návykovou retro gamesu RETRY. Ale upřímně řečeno, jsou to právě ptáci, kteří na nás vykukují z televizních reklam, nákupních košíků a internetu.
Rovio rozvíjejí svoji značku stále dál a přinesli nám spoustu povedených her z různých žánrů. Fyzikálně laděná arkáda, závody nebo RPG doplňuje nejnovější počin svižné střílečky. Angry Birds Transformers – co k nám přilétlo nového?
Na první pohled neslučitelná kombinace notoricky známých ptáků a animovaného seriálu z 80. let, ve kterém se partička robotů měnila v auta. Šílená kombinace se stala skutečností. Připravte se na transformaci ptáků a prasat do vytuněných robotů. Rozhodně se jedná o originální kousek.

Herní princip
Ve hře putujete po ostrově a plníte jednotlivé mise. V těch máte za úkol projít až na konec a cestou sestřílet co nejvíce nepřátel v podobě starých známých prasat a také věží. Současně se prasata skrývají v těchto konstrukcích, takže musíte opravdu přesně a rychle mířit. Každý materiál má jinou odolnost, a tak zapojíte i mozek, když se snažíte trefit to nejlepší místo a jednou ranou sestřelit celou věž. Nechybí bedýnky s dynamitem nebo s mincemi. Také nepřátelé jsou různí. Buď poletují kolem vás, nebo staticky sedí a pálí po vás zdálky.
Celé je to hozené do pěkné grafiky a má to šmrnc i díky několika dalším vychytávám. Tou nejvíce zásadní jsou různí „angry transformeři“, které postupně odemykáte.

„Roboptáci“ a odměny
Po každém levelu získáte odměnu ve formě mincí a současně sbíráte prasata (zničení nepřátelé) na odemknutí nových postav. Za zkušenosti odemykáte nové části hrací plochy a postupujete dále. Nyní k postavám. Každý známý pták je stylizován do jednoho z transformerů, takže roboti vypadají opravdu „cool“. Každý z nich má specifické vlastnosti boje, zbraň a speciální útok. Každého z nich můžete navíc upgradovat, a tak zvýšit jeho brnění, sílu zbraně nebo setrvání ve formě auta. To vás samozřejmě stojí peníze, ale naštěstí jich je ve hře víc než dost. Jen škoda, že nemůžete vylepšit více transformerů současně.
Samozřejmostí je, že se během levelu můžete na okamžik změnit na auto. Toho využívejte jen v případě nebezpečí, abyste unikli zásahu padajících totemů nebo úniku před nepřátelskou palbou.

Sociální aspekt a mikrotransakce
Do hry můžete přizvat přátele a samozřejmostí je i jejich pomoc. Hra vám sama nabídne jednoho parťáka, který vám během akce může pomoci. Správný okamžik určujete vy. Hra je poskytována zdarma, ale obnova úrovní, urychlení upgradů nebo předčasné odemknutí stojí speciální krystaly. Autoři však netlačí na pilu. Jednak krystaly získáte plněním achievementů, jednak se na hrací ploše čas od času jen tak objeví truhlička.

Shrnutí
Akční 3D střílečka, ve které dochází k originální fúzi naštvaných ptáků a postav transformerů (Optimus Prime, Bumblebee a další). „Autobirdi“ vyráží do boje a vy se budete skvěle bavit. I když zde není žádná herní energie, budete čekat na obnovení levelů nebo brnění (za herní peníze). Nevýhodou také je, že si nemůžete zvolit postavu na danou úroveň. Hra velmi pěkně (a nečekaně) kombinuje klasické prvky fyzikálního konceptu (přesná střelba) a akční střílečky (tempo), abyste zastavili zlé „Eggboty“. Parádní hra, která přináší svěží vítr do světa Angry Birds a opravdu stojí za to ji vyzkoušet. Hra je ke stažení zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 13.11.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

lubkoo

lubkoo | 14.07.16 v 21:50

tuto hru hravam a je super

3K171

3K171 | 04.12.15 v 09:38

Angry Birds mam rad takze sa podarilo

elf

elf | 05.10.15 v 23:11

skvělé a originální

Laugher

Laugher | 03.09.15 v 02:28

Na první pohled neslučitelná kombinace notoricky známých ptáků

phanka

phanka | 11.04.15 v 08:18

zajimavé

happy157

happy157 | 20.02.15 v 00:32

to se povedlo


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce