článek

Angry Birds Fight! - match-3 s rozzlobenými ptáky vás chytne (88 %)

Angry Birds Fight! - match-3 s rozzlobenými ptáky vás chytne (88 %)

Logický match-3 rychlík v podání oblíbených Angry Birds. Připravte se na zběsilé tempo a multiplayerovou zábavu. Dokážete porazit zelené čuníky a ostatní hráče?
Další z řady her s tematikou rozzlobených ptáků, která využívá stejných charakterů, ale opět používá jiný princip. Na úvod si můžeme odškrtnout další herní žánr a podívat se na to, jak se v podání Angry Birds hraje taková už notně provařená match-3 gamesa.

Herní princip
Titul Angry Birds Fight! Nestaví na ničem jiném než na staré dobré přesmyčce trojic. To znamená, že na hrací ploše máte různé objekty - v tomto případě známé ptačí charaktery - a přesmykem sousedních objektů se snažíte vytvořit alespoň trojice téhož typu.
V tomto případě však nečekejte nějaký oddechový relax, naopak to bude pořádný frmol.

Hlavní náplní je multiplayer
Ve hře si to rozdáte rovnou s dalšími hráči a v rámci duelu budete muset zařadit postřeh a hbité prsty na nejvyšší rychlost. Během časového limitu musíte sesbírat co nejvíce trojic a pokud možno i početnějších celků. Za to si nabíjíte atributy útoky a obrany a po vypršení časového limitu nastává ta pravá ptačí mela. Stejným způsobem si totiž počíná i váš soupeř a kdo tuto match-3 fázi zvládne lépe, může slavit vítězství.

Jednotlivé charaktery a jejich speciální vlastnosti
Do duelu vstupujete vždy s jedním angry birdem, který má specifické vlastnosti a speciální atributy, které vám v souboji mohou dát výhodu nad soupeřem. Jednotlivé postavičky odemykáte postupem ve hře a za dobré výsledky. Motivační systém je slušný a přirozeně vás "nutí" ve hře pokračovat.
Za získaná vítězství získáváte zkušenosti, které zvyšují útok i obranu, navíc postupem ve hře obdržíte i nějakou výbavu, kterou můžete aplikovat a razantně zvýšit atributy jednotlivých ptáků.
Co se týká speciálních vlastností, pomáhá přímo vám nebo znepříjemňují hraní soupeři, což sice na obrazovce nevidíte, ale budeme tomu věřit.

A kde jsou zelení vepříci?
Nesmíme zapomenout na zelená prasata. Ta tentokrát nemají takový prostor, ale hlavní příběhová linka se kolem nich točí. V praxi cestujete po jednotlivých ostrovech, na nich absolvujete duely s on-line protivníky a na konci vás čeká souboj s prasečím bossem.

Neduhy hry Angry Birds Fight!
Hra v první řadě staví na osvědčeném a velmi oblíbeném herním principu, ale na druhé straně přebírá také tolik neoblíbené aspekty, jako je doplňování herní staminy (a tudíž nucený odpočinek) nebo nutnost připojení k internetu (což je vzhledem k multiplayeru přirozené).
Velká škoda je, že herní stamina je jednotná, nikoli zvlášť pro každou postavu. Odehrajete několik kol a pak budete čekat.
Celkově se však jedná o zábavný titul, který ocení jak fanoušci Angry Birds, tak fanoušci logických match-3 her. O tom není pochyb.

Hra je ke stažení na GooglePlay.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 06.07.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Drticka

Drticka | 23.05.18 v 14:03

super

lubkoo

lubkoo | 10.07.16 v 07:40

dobre to vipada urcite skusim niekedi

assaly

assaly | 02.07.16 v 12:33

super

3K171

3K171 | 04.01.16 v 08:57

poznam a je to dobra hra

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 20.12.15 v 19:31

znama hra

elf

elf | 02.10.15 v 20:57

cool

Laugher

Laugher | 01.09.15 v 23:41

Titul Angry Birds Fight!