článek

Angry Birds 2 - klasická ptačí taškařice se spoustou inovací (93 %)

Angry Birds 2 - klasická ptačí taškařice se spoustou inovací (93 %)

Angry Birds na našich displejích poletují už nějaký ten pátek, ale dosud jsme se nedočkali plnohodnotného pokračování původního titulu. Vývojáři z Rovio nás zásobovali závodními, akčními nebo logickými tituly, nicméně "návrat ke kořenům" nastal až nyní. Angry Birds 2 jsou oficiálně tu.
Osvědčená klasika...
Co by si tak skalní fanoušek původního titulu mohl přát? Zachovat hlavní herní princip a k tomu nabalit pěknou porci novinek, aby nostalgii nepřebil spíše pocit recyklace bez špetky nového. V Angry Birds 2 se to povedlo parádně.
Podstata hry se vrací k rizí ptačí taškařici. Z praku vystřelujete ptáky a snažíte se zasáhnout věže vachrlaté konstrukce, respektive zlá zelená prasata. Jakmile je poslední pašík zničen, postupujete do dalšího kola. Samozřejmostí jsou různé překážky a bariéry, které vás nutí pečlivě mířit a přemýšlet, kudy by to tak bylo nejlepší vystřelit.

… s náloží novinek
A teď to hlavní, proč si Angry Birds 2 stáhnout. Nejenom, že každý charakter má specifické vlastnosti, vy musíte také přemýšlet, kdy a koho použít. Každý level se tak dá hrát odlišnou strategií a je na vás, jak zkombinujete přednosti nebo slabosti každého opeřence.
Opeřenou munici reprezentují jednotlivé karty, jejichž počet je omezen. I když se vám ale začátek nepodaří, můžete vše napravit. S ničením okolních objektů naplňujete ukazatel pro získání extra karty. A může být ještě líp. Další bonusy a vychytávky získáte v případě připojení k internetu. O tom ale později.
Při procházení jednotlivými levely odemykáte speciální vychytávky, které vám situaci výrazně ulehčí. Nechybí souboje s bossy, u kterých musíte nejenom přesně mířit a dokonale načasovat unikátní efekty, ale především přemýšlet. V těchto kolech se opravdu zapotíte, a to je dobře.
Další novinky jsou spíše kosmetického charakteru - například "3D" efekt odletujícího haraburdí nebo když se při namíření objeví obrázek vyděšeného prasátka. Vliv na hru to žádný nemá, ale animace je to stylová :).
V neposlední řadě je to aréna. Jakmile dosáhnete 25. úrovně, odemknete arénu a vstupujete do ligy. Každý den se zde snažíte nahrát co nejvíce bodů a získat odměnu. Za tu vylepšujete jednotlivé postavy a postupujete do vyšších lig.

Hraní po síti nabídne spoustu bonusů
Hru můžete bez problémů hrát i off-line, jenže tvůrci vám při připojení k síti nabídnou hezkou řádku bonusů. Když vám dojdou karty a jste jen krůček od splnění úrovně, můžete se podívat na video a dostanete ptáka zdarma. I díky tomu můžete dokončit obtížné úrovně nebo získat extra kartu navíc.
Angry Birds 2 využívají obvyklý systém herních životů, takže buď budete čekat, nebo si jeden život doplníte - ano, opět zhlédnutím reklamy. Sledování reklam je rozhodně lepší způsob než využívat krystaly v rámci mikrotransakcí.

Hra je ke stažení zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 17.08.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Drticka

Drticka | 23.05.18 v 14:00

super hry miluji je

David | 02.03.17 v 13:07

Jak mohu získat zlatý nebo stříbrný prak?

David | 02.03.17 v 13:06

Jak získat zlatý nebo stříbrný prak?

lubkoo

lubkoo | 09.07.16 v 08:16

hravam to super hra

assaly

assaly | 13.06.16 v 12:37

ty ptáci jsou výborný :-)

3K171

3K171 | 02.01.16 v 08:20

jasne ze to hfravam velmy dobra hra

Laugher

Laugher | 26.12.15 v 15:46

Při procházení jednotlivými levely odemykáte speciální vychytávky

elf

elf | 01.10.15 v 22:15

the best

HAL

HAL | 21.09.15 v 11:33

dobrá hra

Laugher

Laugher | 01.09.15 v 23:31

Angry Birds


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce