článek

Alternativní obchody ke Google Play

Alternativní obchody ke Google Play

Dnešní mobilní telefony umožňují uživatelům stahovat nepřeberné množství aplikací nejrůznějšího druhu. Za tímto účelem má každý operační systém svůj vlastní obchod, skrze nějž si jednoduše a pohodlně opatříte vše, na co máte náladu nebo peněženku. Kromě App Storu (iOS) a Google Play (Android) existuje i spousta dalších alternativ, které nabízejí velmi zajímavé výhody pro nás hráče. V dnešním článku se podíváme na Google Play a porovnáme si ho s dalšími dvěma alternativními obchody, které nabízejí bohatý obsah pro uživatele „androidích“ zařízení.

Google Play
Pokud vlastníte přístroj s operačním systémem Android, máte předinstalovanou aplikaci Google Play. Tato oficiální aplikace od společnosti Google vám po připojení účtu (samozřejmě od Googlu) zpřístupní obchod se všemi hrami, aplikacemi, hudbou, knihami a v poslední době také filmy. Vybírat můžete jak z placeného obsahu, tak kousků zdarma.
Výhodou je velké množství aplikací všeho druhu, příjemné uživatelské rozhraní, komentáře, hodnocení a celkově velmi intuitivní a pohodlné brouzdání v celém obchodě.
Google Play je zkrátka základ a není divu, že jakožto původní dítě Googlu je samozřejmě silně propagováno a obsahuje ho každý přístroj bez ohledu na verzi Androidu.
Jako takový má ovšem jednu nevýhodu – spousta aplikací může být (a je) vedena jako nepodporovaná, přestože v praxi byste ji v klidu rozjeli a není nikterak nebezpečná.
Google Play

A v tom tkví hlavní výhoda alternativních obchodů, které sice nenabízejí takové množství titulů, ale díky nim si můžete pořídit to, na co byste v oficiálním obchodě nedosáhli nebo za to museli platit.

Amazon Appstore
Po stažení aplikace tohoto obchodu do vašeho zařízení (je třeba mít povolenou instalaci z neznámých zdrojů) je vám zcela k dispozici.
Hlavní předností tohoto obchodu jsou každodenní nabídky s hrou nebo aplikací zdarma, za kterou byste jinak zaplatili i několik dolarů. Navíc se občas vyskytnou i několikadenní akce, které nabízejí stažení aplikací v hodnotě i několik desítek dolarů zdarma (v poslední době například Sonic the Hedgehog 2 nebo Ravensword: Shadowlands).
Počet aplikací je celkově nižší, jelikož každý titul prochází kontrolou společnosti Amazon, čímž je zaručena jakás takás bezpečnost všeho, co se tam nachází.
Stále platí, že je třeba dbát na bezpečnost a ani Google není všemocný, co se týče bezpečnosti.
Amazon Appstore má k dispozici i internetovou verzi prohlížeče, takže nemusíte brouzdat jen na displeji telefonu. Obsahuje přehledné třídění a nechybí ani komentáře uživatelů a hodnocení.
Amazon Appstore

1Mobile
Druhým zástupcem alternativních obchodů s Androidem je 1Mobile. Dle dostupných informací tady najdete už přes půl milionů aplikací a her, takže už je z čeho vybírat.
Internetové i mobilní uživatelské rozhraní do značné míry připomíná prostředí Google Play, a tak při brouzdání budete jako doma.
Výhodou je to, že tak snadno obejdete aspekty, které znemožňují instalaci z Google play, jako je například nedostupnost ve vaší zemi nebo dostupnost pouze pro tablety.
1Mobile

Závěrem
Alternativní obchody ke Google Play skýtají velmi zajímavé možnosti nejen v tom, jak ušetřit, ale také jak získat některé aplikace, které v oficiálním obchodě nejsou z nějakého důvodu dostupné. Existuje mnohem větší počet těchto alternativ a dvě zde zmíněné slouží jako výběr zajímavých příkladů.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 26.07.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Drticka

Drticka | 29.05.18 v 08:37

to nemám

lubkoo

lubkoo | 30.07.16 v 09:32

toto ja nepouzivam ja som na stare klasiky

3K171

3K171 | 26.12.15 v 08:51

presne tak mne to tiez vadi niekedy sa bojim aby ki nieco nestiahlo z kreditu

BastienBax

BastienBax | 21.07.15 v 14:19

Apky a hry jsou super,jediné co mě osobně na těchto obchodech vadí že při každém stažení požadují přístup k telefoním hovorům,sms zprávám,fotografiím atd. :( A bez povolení přístupu si úprostě nic nestáhnete. Kampak se poděla ochrana soukromí?......Mimochodem,na tohle téma je jeden krásný díl South Parku :D

domw | 21.07.15 v 08:57

osobně mi přijde Amazon dost super - každý den jedna appka nebo hra zadarmo plus občas jejich nabídka placených aplikací nebo her zcela zdarma jsou super nabídky a i když Google Play vede, tak sem tam se na Amazonu najdou fakt super kousky zdarma.

Weslycz

Weslycz | 21.07.15 v 08:08

amazon nikdy nebrat, muj nazor ;-)

happy157

happy157 | 15.04.15 v 21:01

kždý má svoje výhody

elf

elf | 11.02.15 v 15:59

amazon je super, druhý vyzkouším


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce