článek

A králem závodních her se stává... Asphalt 8: Airborne

A králem závodních her se stává... Asphalt 8: Airborne

Závodní hry patří k nejoblíbenějším žánrům na Google Play. Asphalt 8: Airborne od Gameloftu patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co můžete v obchodě najít a stáhnout zadarmo. Ještě jste tuto našlapanou gamesu nehráli? Gameloft vypustil osmičku zdarma už před nějakou dobou, nicméně až v posledních dnech se zase o něco více rozšířila kompatibilita přístrojů, tak jsme se rozhodli se na hru podívat zevrubně.

Základní charakteristika
Arkádové závody se spoustou licencovaných vozů, několika herními režimy, našlapanou single i multiplayerovou kariérou. To vše doplněno časově omezenými turnaji a vyvedeno v luxusní grafice. Zapomeňte na nějaké reálné chování vozů a připravte se opravdu na čistokrevnou arkádu ve vysokém tempu, se spoustou skoků a nárazů.
Zběsilé tempo na trati doplňuje možnost upgradů a nákupů nových aut za vyhrané peníze a sběr nitra za speciální kousky během jízdy.
8 sezón v single kariéře dává dohromady asi 180 jednotlivých závodů.

Herní módy
Podíváme-li se na singleplayer, který se dá hrát i bez připojení k síti, nalezneme zde několik herních módů. Kromě klasické jízdy ve stylu „doraz první do cíle“ je tu také poměrně provařený mód eliminace. Specifikem je režim „Infected“, který do určité míry nahrazuje (dle mého soudu) nudnou časovku. Tady si užijete opravdu parádní rychlost, jelikož v infikovaném režimu máte neomezené nitro. Nechybí ani tratě na driftování.

Singleplayer
Po prvním spuštění budete mile překvapeni bohatou náplní. Možná se dostaví lehká dezorientace, ale záhy se vrhnete do první kapitoly. Pro každou část singleplayeru musíte získat potřebný počet hvězdiček, abyste si odemkli následující. Nestačí ale jen vyhrát závod a dojet první. Další hvězdy získáte třeba za počet skoků, knockdownů nebo jízdy bez nárazu. Na určité jízdy budete potřebovat také určitý vůz. K dispozici máte několik tříd automobilů s jinými specifiky. Vzhledem k cenám je lepší jít postupně a nekupovat hned to první, co vám hra nabídne.
Samotná jízda, jak už bylo naznačeno, je čistě arkádového ražení, což jsem osobně uvítal víc než reálně laděné tituly GT Racing nebo Real Racing. Prostě ten šmrnc tomu dávají rychlost, nárazy a skoky. Navíc se na to všechno nádherně dívá a při dlouhé rovince si to můžete užít i vy.

Multiplayer
S připojením na internet si užijete také luxusní „mulťák“. Po jeho výběru se ocitnete v místnosti s podobně zkušenými hráči. Volba tratě a režimu probíhá na základě hlasování vás i ostatních. Za umístění získáváte samozřejmě zase peníze a zkušenosti.

Peníze, soundtrack
Hlavní hybnou sílu představují finance. Za ty si kupujete pěkná nová autíčka, která využíváte dle potřeby, a také je náležitě tuníte. Závod vyžaduje i určitý výkon auta a bez něho si první místo nevyjedete.
Když už si vaše oči zvyknou na ty odrazy slunce a mokrou silnici, užijete si také parádní soundtrack, který obsahuje poměrně kvalitní skladby, mimo jiné také třeba Queens of the Stoneage!

Celkové hodnocení
Kurňa, kde hledat nějakou chybu? Luxusní tempo, grafika, počet závodů i celková hratelnost. K tomu počet aut a povedená hudba. Na rozdíl od jiných titulů tady nedojedete na nedostatek energie (Angry Birds Go!) nebo na intervaly na doručení součástek (Real Racing 3). Pro mě osobně je Asphalt 8: Airborne to nejlepší, co momentálně můžete hrát na Googgle Play. Klobouček vývojářům z Gameloftu, že hru nakonec uvolnili zdarma se vším všudy.
98 %, stahujte zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 07.02.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

elf

elf | 02.03.15 v 16:56

naprosto nejlepší závody

martan | 07.02.14 v 11:37

asss


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce