článek

Wandering Fighter

Wandering Fighter

Dnes tu máme návod na skvělé arkádové RPG Wandering Fighter, výtečnou zábavu na dlouhé hodiny. Historie se opakuje i v tomto případě - hra je podobná kultovnímu Lost Valley, na něž jsme před nedávnem také přinesli návod. A stejně jako tehdy je jeho autorem jeden z našich
aktivních čtenářů, v tomto případě Martin Turek. Nuže, pokud se vám Wandering Fighter líbil, ale někde jste zakysli nebo vám prostě připadal
moc obtížný, můžete sáhnout po tomto podrobném návodu!


Tento návod je určen především pro zoufalce jako jsem byl před jistou dobou i já. Hra Wandering Fighter je totiž pro příležitostné pařany pekelně těžká a pokud nejste ostřílení hoši, určitě ji nedohrajete během jednoho dne. Nejedná se o podrobný manuál. Předpokládám, že jste hru již hráli, a znáte základní věci jako, že během hry získáváte peníze, které následně utrácíte v obchodech za nejrůznější věci. Pokud se budete držet tohoto návodu, lze hru dohrát za necelou 1,5 hodinu. Doporučuji ho číst jen těm co neví jak dál, ale hra je tak pohltila, že ji musí dohrát za každou cenu. Návod jsem rozdělil na dvě části. Obecnou a specifickou, ve které je uveden konkrétní způsob, který se mi osvědčil a pomocí niž lze hru projít bez větších potíží.



Úspěšnost vašeho hrdiny závisí na tom jak rychle budete hrou postupovat, jak bude narůstat jeho zkušenost a jakou zvolíte strategii nákupu výbavy(meč, brnění, štít, boty a další položky). K nákupu potřebujete peníze, které získáváte v průběhu hry zabitím vašich nepřátel případně hledáním na nejrůznějších místech(stromy, střechy, zákruty). Sbírejte opravdu všechny, protože jen tak budete moci uskutečňovat nákupy správného vybavení ve správný čas. Není nic horšího, než že vám chybí 3 zlaťáky na nákup lepšího meče. V hospodách sice získáváte zajímavé informace(doporučuji si je pamatovat či ještě lépe někde zapsat), ale ty jsou statické a pokud hru nehrajete poprvé, už se v nich nedozvíte nic nového. Proto podruhé zbytečně neutrácejte. V budoucnu by vám mohly chybět peníze.




Area 1



A) South hills (jižní kopce)


Zde na vás nečeká žádné překvapení. Jedná se především o zahřívací kolo. Pro jistotu ale připomínám, že je třeba posbírat všechny peníze. To znamená i ty, které jsou schované na stromech a na střechách. Obřího hada schovaného za posledními dveřmi zabijete 5-ti údery. Ale pozor! Pátý úder musíte provést v levé části místnosti, protože jen tak stihnete posbírat všechny zlaťáky.



Area 2



A) Esterina Town


Protože se váš bojovník pohybuje velice pomalu, kupte mu hned v prvním obchodě zelené boty. O patro výše kupte křídla. Pokud v následujících okamžicích získáte zabitím nepřátel nějaké speciální zbraně (ohnivé koule, led, či kamení), zbytečně je nepoužívejte, budou se lépe hodit v budoucnu. Sbírejte a hledejte všechny zlaťáky. Brnění zatím nekupujte. Zda koupíte hnědý(dřevěný) štít za 40 nechám na vás, ale není to vůbec zatím nutné. Zneškodněte všechny nepřátele a postupte do části B.


B) Esterina Forest


Jakmile dorazíte k propasti, použijte křídla a přeleťte úplně doprava a pak seskočte dolů, čeká tam na vás měšec plný peněz. Opět vzlétněte a přeleťte zpátky doleva. Seskočte dolů, zneškodněte goblina a v obchodě si kupte červený(ostrý) meč za 80 zlaťáků. Opatrně seskočte dolů a za posledními dveřmi zabijte orlího muže.



Area 3




A) Dark Cave (temná jeskyně)


Dostaňte se přes nepřátele až k propasti a seskočte dolů. Držte se při levém okraji, abyste se dostali do slepé chodby. Zde získáte body zvyšující vaši zkušenost. Postupujte dále, ale opatrně ať vás nepřekvapí duchové! Vedle hospody si odskočte doprava pro zlaťák. Dostaňte se k žebříku a vyšplhejte po něm do vyšších pater jeskyně. Za posledními dveřmi zneškodněte obra. Nejlépe pomocí kamene(pokud jej ovšem máte).


Area 4



A) Silver Coast (stříbrné pobřeží)


Pokud jste byli pilní a poctivě sbírali a našli všechno zlato, měli byste mít dostatek peněz na nákup modrých(komfortních) bot. Kupte je. Zneškodněte hmyz a seskočte nebo slezte po žebříku dolů, vlevo si odskočte pro zlaťáček a vpravo do obchodu. Kupte si křídla nebo zdvojnásobení síly, podle toho co vám chybí. Pokud nemáte nic, kupte křídla. Vylezte zpět po žebříku a přeskákejte opatrně až ke Krillovi. Připravte si ohnivé koule nebo led. Budou se vám hodit. Pokud jste přežili bez úhony a nepřišli tak o křídla postupujte směle dále. Dostaňte se přes vodu(je tam ukryt zlaťák) do části B.



B) Coastal town of Melenia (pobřežní město Melenia)



Zneškodněte vše co vám stojí v cestě a vyšplhejte po žebříku nahoru. Napravo od okna jsou skryté dveře. Vstupte, získáte zlatý klíč. Pokračujte doprava. Jakmile zabijete nepřátele použijte křídla a přeleťte na další budovu. Získáte 5000 bodů. Poté seskočte doleva na střechu. Proč asi? Pokud již máte dostatek peněz, kupte v obchodě červený(rytířský) štít za 140 a pokud nemáte žádné kamení, kupte jej. Jinak pokračujte doleva a slezte po žebříku. Zabijte orlího muže a odskočte si doprava pro zlaťák. Vylezte zpět na horu a ještě jednou nahoru a přeskočte propast. Zabijte orlího muže a přejděte do části C.



C) Anster Heights (Ansterské hory)



Dostaňte se až k hospodě. Občas si odskočte pro nějaký ten zlaťák. Nad propastí vedle hospody se držte vpravo. Ve slepém výčnělku získáte cyklon, který můžete použít na zneškodnění obřího oka za posledními dveřmi.



Area 5



A) Denven Grasslands (Denvenské louky)



Za kámen si skočte pro body pro vaši zkušenost a spěchejte ke dveřím, které otevřete zlatým klíčem. Obra zneškodníte nejsnáze kamenem. Získáte o stupeň lepší štít. Pokračujte dále k propasti. Přeskočte nebo přeleťte na jezdící plošinu a z ní na střechu! Zneškodněte oba gobliny a přejděte do části B



B) Denven Falls (Denvenské vodopády)


V této části se poprvé setkáte s otravnými netopýry, kteří vám budou nejednou pít krev. Takže pozor na ně! Dostaňte se až k vodopádům. Zde se cesta větví. Doporučuji tu pod vodopády. Dobře ji prohledejte. Až se dostanete k obchodům, kupte si ohnivé koule. Vyskákejte nahoru a nezapomeňte na měšec s penězi. Za posledními dveřmi je ukryt škorpion. Použijte na něj ohnivé koule. Získáte extra body.



Area 6



A) Ypsos Castle (hrad Ypsos)



Postupujte směle kupředu a hledejte poklad v brnění. Přejděte úplně vpravo a za dveřmi si vyzvedněte měsíček. Vraťte se a po schodech se dostanete do dalšího patra. Zde můžete na otravné ježibaby použít ohnivé koule. Po žebříku vyšplhejte až k hradbám. Čekají tu na vás létající ježibaby a rytíři (občas se může stát, že po zabití rytíře získáte lepší výzbroj). Za posledními dveřmi zabijte comandera (doporučuji pomocí kamene).


Area 7



A) Ypsos Woods(lesy Ypsosu)



Ocitáte se v lese. Dojděte k propasti. Pokud máte křídla je to OK. Pokud křídla nemáte držte se při seskoku nalevo a v obchodě si je kupte (budou velmi potřeba, takže je chraňte jako oko v hlavě). Pročesejte celou oblast, kupte červené(rytířské) brnění za 100 a poté přejděte do části B.



B)Manhole Deserts (pouště Manholu)


Vzneste se co nejvýš a leťte doprava. Na hradní věži si vyzvedněte pytel peněz a stejným způsobem se vraťte zpět. Čeká tu na vás ještě jeden. V obchodě kupte královský meč za 400. Seskočte dolů. Hoďte kámen a jděte za ním. Krása ne? Vraťte se zpět a hledejte peníze. Na začátku jste použili měsíček a otevřeli si tak vstup do místnosti s velkým okem. Zneškodněte jej a získáte 3 ohnivé koule, 3 ledové střely a 3 cyklony. Nyní spěchejte do posledních dveří, kde na vás čekají již dobře známí orlí muži.


Area 8



A) Azure Tower (Azurová věž)



Šplhejte postupně po žebřících nahoru. Pozor jsou tam ještěři a ježibaby. Tu první doporučuji zabít ohnivou koulí. Jakmile zabijete druhého ještěra, opatrně šplhejte po žebříku. Až budete dostatečně vysoko, seskočte na výstupek s ledovým keřem. Je tam skrytý žebřík. Použijte ho a dostaňte se k ježibabě. Seskočte k ještěrovi, zničte ho a zaklepejte na skryté dveře. Dostanete andělskou harfu. Pokračujte nahoru. Až budete v místnosti s rytířem a ježibabou, použijte cyklon, posbírejte co po nich zbylo a rychle do části B.



B) Emerald Tower(smaragdová věž)



Minule jsme šplhali, nyní budeme sestupovat. Po prvním seskoku zneškodněte tři zelené démony. Před dalším seskokem si připravte druhý cyklon. Ježibaba a ještěr půjdou do pekel. Pokud jste ztratili křídla, kupte si je ve skrytém obchodě. Při rychlém jednání můžete získat ještě pytel peněz. Seskočte o patro níže, použijte poslední cyklon a rychle posbírejte co se dá. Nyní použijte křídla a opatrně sestupte níže. Zničte ledové keře a skočte si pro dáreček! Poté opět opatrně ale hbitě sestupte a zničte ježibabu a ledový keř. Vylezte po žebříku do skrytého obchodu a kupte co potřebujete. Poté pomalu sestupte úplně napravo. Z plošiny seskočte k posledním dveřím. Příšeru za nimi jednoduše zničíte pomocí ledů.






Area 9



A) A Town of Sandoria (Sandorie)



Nic zvláštního vás zde nečeká. Nezapomeňte ale vyšplhat po žebříku nahoru a použít andělskou harfu. Bude hrát krásnou píseň! Poté co seberete co se dá, sestupte téměř na konci této části do podzemí (je označeno červenou značkou na kameni). Kupte nejlepší(zlaté) boty za 450. Hledejte bonusové body. Vylezte z podzemí a projděte do části B.



B) Sandoria Grasslands (Sandorské louky)



Nezapomínejte, že zlato roste na stromech. U propasti zničte démona a skočte si do Moabovy hospody. Ale pozor je nebezpečný! Zničte ho jak chcete, ale asi nejúčinnější je kombinace ledů a kamene. V případě úspěchu získáte nejlepší možný meč a jako bonus zabití kamenem 3 cyklony a 3 kameny. Vyšplhejte nahoru, sejměte ještěra a pokračujte opět po žebříku dolů. Snad už nemusím opakovat, co platí na škorpióna! Dále pokračujte až se ke staré studni. Předtím si ještě odskočte na druhou stranu pro zlaťáky.



C) Old well(stará studna)



Pozor na duchy a netopýry! Následujte směrovky. Máte-li dostatek zlata(420), zastavte se při seskoku v tajném obchodě a kupte si královské brnění(bílé). Pak seskočte dolů a pokračujte chodbami. Najděte extra body a dopis (ty boty jsou opravdu fajn!). Zabijte vše živé, sesbírejte peníze a nakonec seskočte do bezpečné oblasti mezi ostny, kde je skryt vchod do posledních dveří. Je za nimi známe obří oko. Pokud můžete šetřte ohnivými koulemi, ledy, kamením i cyklony. Budou se lépe hodit později.


Area 10



A) Nothern Mountains (Severní hory)


Teď budete hodně skákat, protože jste v horách, ale nic zvláštního vás nepotká. Jakmile se dostanete k srubu, je načase odevzdat dopis. Ten vám umožní vstoupit dovnitř. Jako dárek zde získáte červený klíč. Po odchodu si ještě odskočte na střechu srubu pro bonus a pak rychle do zasněžených hor.



B) Frost Mountains (Zmrzlé hory)



Ve skákání budete pokračovat. Hledejte zlato a tajné dveře. Je jich tam několik. Kupte si královské(bílé) brnění (pokud jste tak neučinili v 9 levelu) a nejlepší(zlatý) štít za 530. V obchodě se zbraněmi kupte ledové střely nebo ohnivé koule. A i potom by vám mělo na kontě zůstat pár desítek zlatých. Dostaňte se až k propasti ledové jeskyně. Veleskokem skočte úplně napravo pro extra body. Poté pro změnu skočte nalevo pro zlato. A šup do jeskyně.



C) Frost Cave (Zmrzlá jeskyně)



V jeskyni se pohybujte obezřetně, protože je plná nástrah. Nezapomínejte sbírat všechno zlato, protože na tom závisí skoro váš život. Při troše štěstí najdete i bonus body. Teď nebo nikdy. Musíte se dostat do všech možných zákoutí, každý zlaťák se počítá. Na zákeřné netopýry můžete použít cyklon. Pozor na ostny (jen ty červené jsou pouhá fata morgána). Pamatujte, že na žebříku se nesmíte zdržet ani o setinu sekundy déle! Až budete mít 300 zlatých vraťte se do obchodu, který otevřete červeným klíčem a kupte smrtící kosu. Tato investice se vám stoprocentně vyplatí. Máte? Tak jděte k posledním dveřím a připravte si kámen. Čeká tam na vás commander v plné zbroji. Zjistíte ale, že je téměř neškodný.


Area 11



A) Zutroy desert (poušť Zutroy)


Proběhněte se po střeše a pak rychle kupředu. Ale pozor na lávu. Pálí! Nezapomínejte hledat všechno zlato, je ho tam hodně.



B) Zutroy cave (jeskyně Zutroy)



A zase jeskyně. Sestupujte obezřetně dolů, zabíjejte a sbírejte co se dá.



C) Zutroy Ruins (Outer walls) – (vnější zdi Zutroyských ruin)



Po východu z jeskyně na vás budou čekat rytíři a commanderové. Pošlete je do pekel. Postupy už znáte. Jakmile to máte, najděte všecky tajné prodejny a kupte co se dá. Určitě by to mělo být nejlepší(zlaté) brnění, cyklon a ze zbraní doporučuji dokoupit ledy. Před vstupem do posledních dveří by měla minimální výbava vašeho hrdiny být(pokud jste se striktně drželi tohoto návodu) následující: zlaté boty, meč, štít i brnění, 3 cyklony, 1 smrtící kosa. Ohnivé koule, ledy a kameny, které vám zbyly navíc, vám ulehčí práci. Samozřejmě nejideálnější bude, pokud máte všeho plný počet. Za posledními dveřmi se skrývá stejná příšera jak v levelu 8. Způsob jakým ji zabijete, nechám na vaší fantazii.


Area 12



A) Zutroy Ruins (Zutroyské ruiny)



A je to, jsme téměř u konce. Abyste se dostali k poslední stvůře, musíte projít čtyřmi labyrinty. Projití pravého a levého horního je jednoduché. Pravý dolní je taktéž jednoduchý, i když to na na první pohled nemusí vypadat. Napovím jen třemi slovy – křídla, láva, kámen. No a konečně levý dolní také není obzvlášť náročný, jen nesmíte jednat zbrkle. Navíc jakmile zabijete stvůru na konci labyrintu, získáte červenou lahvičku(doplní vám život na maximum). Pokud máte vymalováno, směle k poslední stvůře. Jak ji přesně zabít vám nepovím. Zas tak těžké to není. Odpověď hledejte výše. Snad jen – trpělivost, rychlost ale hlavně přesnost! Najděte její Achillovu patu a pak si již vychutnejte vítězství, vypněte počítač a jděte se provětrat na vzduch.







turek

autor
/ turek

Publikováno: 26.04.2006


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Drticka

Drticka | 01.06.18 v 13:05

duhy chci vidět

VelociraptorCZE | 19.08.16 v 13:16

Tady přikládám videonávody na celou hru: https://www.youtube.com/watch?v=xRBEOlkcDKM https://www.youtube.com/watch?v=Xu36qMsb-Hs

phanka

phanka | 23.04.15 v 21:25

nejde mi to

Šimon | 02.01.14 v 18:34

Pokud by opravdu někdo nevěděl jak dát posledního bosse, tak: http://www.youtube.com/watch?v=tgHVT7xEHSY. V nápovědě této stránky je: "odpověď hledejte výše" (hlava)

Šimon | 02.01.14 v 18:25

Teď jsem to hrál po dlouhé době a zahrál jsem to za 57 minut.

Sniber | 17.12.13 v 17:26

In Area 10 B Frost mountains, i don't think its possible to have enough money to buy both Royal armor AS WELL AS Aegis(gold) shield. we can buy only 1 of them. and i didn't miss any gold anywhere. also i did NOT skip any level. I cleared area 10 but could not get pass area 11. After this i was bored so instead of retrying that level I decided to skip that level and get to Area 12 but then there occurred some bug in the game and it froze and i had to close it. Anyways, pretty good game :)

Pitr | 07.08.12 v 20:42

Jsi frajer,tuhle hru jsem hrál když mi bylo 8 ..to jsem měl ještě "Windows 95"..Dostal jsem se maximálně do ůrovně 9.Dál ne.Díky tomuhle návodu jsem však došel až dokonce,a tak to i dohrál. Díky moc u mě máš velké plus a palec nahoru!

marek | 28.10.08 v 12:58

me se to seklo v poslednim kole

hecar | 19.01.08 v 19:20

mazec díky.je to dobra hra

Honza | 22.11.07 v 19:05

dík za radu s dveřma

dddd | 03.07.07 v 14:48

já se smrtící kosou hraju už od začátku a mam ji nekonečně


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce