článek

Blast Zone

Blast Zone

Patříte-li k těm, kteří nepohrdnou vizuálně přitažlivou, dobře napsanou adventurou v anglickém jazyce, pak rozhodně zbystřete. Blast Zone totiž v žádném případě není další bezduchá futuristická střílečka, jak by se dle názvu mohlo zdát.

Nafukovací pokoj




Začínáte urpostřed nafukovacího pokoje s růžovým emzákem (resp. emzačkou) Trapidou. Klikejte na ni, dokud se nezačne dohadovat o počtu balónků. Trochu pokoj prozkoumejte, všimněte si především tří nádob s balóny. Proklikejte úplně všechny krabice a zjistěte, kolik balónů bylo přesunuto do odpečetěných nádob. Zapamatujte si číslo do budoucna, bude se hodit. Pak už jen slezte po žebříku dolů do dolu.








Důl



Seberte ze země cínové nádobky a přečtěte si, co vám hra říká. Můžete taky kliknout na teleport ve vašem inventáři a důl si „bookmarknout“, ale není to bezpodmínečně nutné. Pokud se však chcete dobrat ke konci skrz „konec číslo jedna“, tak bookmark určitě dejte. Vraťte se zpátky nahoru do obrazovky s balóny.




Nafukovací pokoj



Tady už znova není nic zajímavého k vidění, jen přeběhněte do dlouhé chodby.



Koridor



Jakmile jste na místě, jděte ke dřevěným dveřím na levé straně. Vedou do teleportačního pokoje.



Teleportační pokoj



Tady si hru pro jistotu uložte a jděte dolů po schodech k teleportům, přijde malá hádanka. Pozor, musíte stát na tom portálu, který vydává totožné zvuky jako zámek. Stůjte v něm odshora až dolů. Nyní označte levý horní roh jako „1“ a pravý spodní „9“ a všechny ostatní teleporty čísly mezi jedničkou a devítkou, systematicky zleva doprava a odshora dolů, pěkně dle započatého systému. Pak se postavte na teleport 2, 3, 5 a nakonec 9.




Blast Zone - čekárna



Uvidíte dvě malé budky, jednu po každé straně, a uprostřed ono klíčové futuristické popraviště. Máte ovšem povoleno odnést si odtud jen jednu věc. Prozkoumejte obě budky, budete nuceni rozluštit šest rébusů. Tady je máte i s (originálně znějícím) řešením (Otázky (Q) /odpovědi (A)):








Q: Who makes it, has no need of it. Who buys it, has no use for it. Who uses it can neither see nor feel it.




A: COFFIN!




Q: I am only useful When I am full, Yet I am always Full of holes.




A: SIEVE!




Q: Weight in my belly, Trees on my back, Nails in my ribs,
Feet I do lack.



A: SHIP/BOAT!




Q: You can see nothing else When you look in my face,
I will look you in the eye And I will never lie.




A: RELFECTION!




Q: When I am filled I can point the way, When I am empty
Nothing moves me, I have two skins One without and one within.




A: GLOVE!




Q: I build up castles. I tear down mountains. I make some men blind, I help others to see. What am I?




A: SAND!






Jakmile rozluštíte každou s nepříjemností, získáte nějakou oměnu. Měla by jí být hračka a nůž. Nyní se musíte připravit na vstup do Blast Zone s tím, že s sebou můžete vzít, jak jsem poznamenal výše, právě jednu věc z pokoje. Použijte nůž na hračku a vyřežte jí díru do břicha a ukryjte do něj teleport. To vám umožní proplížit se dovnitř Blast Zone. Klikněte na BZ, zvolte hračku s teleporterem a hurá dovnitř.




Blast Zone



Máte nějaké tři minuty na vyřešení následujícího puzzlu: získejte do teleporteru trochu energie a utečte. Přečtěte si poznámky na podlaze, bude se vám to řešit mnohem snáze. Musíte shodit všechna světla. Zmáčknutím čudlíku se vypnou / zapnou všechna okolní světla, podle toho, zda je místnost osvětlena nebo ne.




Jakmile je hádanka pasé, klikněte na teleport a přesuňte se zpátky do dolu. Pozorně dění sledujte a když je po všem, nasedněte do důlního vozíku a tradá pryč.




Můžete si pogratulovat, D-Tox díky vám nezemřel a vy jste zdolali jednu z nejzajímavějších freewarových adventur posledních dvou tří let.










Závěr



Blast Zone je nesmírně štědrou hrou, neboť je nabízí hned tři konce!




  • Můžete natáhnout brka během exploze Blast Zone, což pravděpodobně nastane, když zavčasu nevyřešíte onen puzzle na čas, nebo když s sebou do BZ vezmete špatnou věc.



  • Můžete taky zemřít během řešení puzzlu, jestliže teleport není nastaven tak, aby vás hodil zpátky do dolů.


  • A nakonec ta šťastnější varianta – útěk přes důl pomocí správně fungujícího teleportu. extee!






Jesterka

autor
/ Jesterka

Publikováno: 26.07.2006


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Drticka

Drticka | 01.06.18 v 13:00

hrejme dokud to jde

Petosko

Petosko | 30.05.15 v 22:53

Zaujímavé

phanka

phanka | 23.04.15 v 21:07

může být dobré


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce