článek

Apprentice

Apprentice

Kvalitní adventura si zaslouží kompletní návod, jenž rozhodně přijde vhod a to i přesto, že Apprentice nepatří mezi nejtěžší kousky, které kdy spatřili světlo světa. Má velmi zajímavý příběh a poměrně slušně se hraje. Zakysli-li jste přesto na nějakém nepříjemném místě a nedaří-li se vám získat potřebné suroviny - sýr, okurku a oregano, pak rozhodně pokračujte ve čtení.


Vše podstatné jste se mohli dočíst v naší recenzi. Já jen dodávám, že délka hry není nijak závratná, proto tento návod doporučuji použít pouze v nouzi nejvyšší, abyste se nepřipravili o skvělý herní zážitek, který tahle gameska nabízí. Co se týče ovládání, tak to je trochu krkolomné a je potřeba si na něj zvykat trochu déle. Zanechme ale těchto řečí a vrhněme se konečně na samotný návod.













Po ošklivé noční můře se ocitáte ve svém pokoji. Nejprve seberte svitek z poličky (Take Scroll), který si v inventáři přečtěte (Look at Scrool) a poté jděte po schodišti dolů (Walk to downstairs). V přízemí seberte z kuchyňské linky kávovar (Take coffe bean grinder), jenž použijte na utěrku (Use coffe bean grinder with dish towel) a o čistotu tohoto přístroje se nadále nemusíte starat. Poté otevřete pravé dvířka v kredenci (Use cupboard) a v jeho spodní části seberte předmět s označením „???“, z něhož se vyklube kniha o sendvičích (sandwich book). Než opustíte dům, pořádně si promluvte s mistrem, který je ve své pracovně (Use Master’s door). Opusťte dům (Walk to outside) a jděte po stezce do stodoly (Walk to barn), kde seberte stoličku (Take stool) a kýbl s mlékem (Take milk pail). Po odchodu ze stodoly si důkladně promluvte se ženou opřenou o pařez (Talk to highwaywoman). Jakmile debata skončí, jděte vlevo na útes (Walk to cliff) a promluvte si s hadem (Talk to snake).


Po skončení rozhovoru neváhejte sebrat ubrus (Take picnic blanket), herbář (Take book) a vraťte se zpátky do věže, kde zaklepejte na mistrovy dveře (Use Master’s door) a rychle se schovejte do pravé části místnosti (tmavá oblast) a počkejte, než mistr vejde do kuchyně a bude k vám otočený zády. V tom okamžiku neváhejte ani sekundu a rychle proklouzněte do svého pokoje (Walk to upstairs), otevřete prostor na špinavé prádlo (Use laundry chute) a vklouzněte do komory, kde ihned seberte koště (Take broom). Jakmile tak učiníte, osloví vás mistr, že po vás potřebuje osedlat koně. Vraťte se proto do stodoly, kde použijte stoličku z inventáře na sedlo (Use stool with saddle) a na sedlo poté použijte ještě koště (Use broom with saddle). Opusťte nyní stodolu a otevřete si malou branku (Use gate), jež je kousek od vás. Na fialovou rostlinku vlevo použijte herbář (Use plant ID book with plant) a zjistíte, že se jedná o hledané Oregano. Na ovečku u něj použijte koště (Use broom with sheep) a trochu organa si natrhejte (Take oregano). Koště pak použijte ještě na zbylé dvě ovečky, čímž přilákáte pozornost pastýřky, která odloží svůj sendvič.














Jděte k ní a její svačinu nahraďte knihou o sendvičích (Use sandwich book with sandwich). Nyní je čas na osedlání koně. Ten se spokojeně krmí na útesu. Použijte na něj ubrus (Use picnic blanket with horse) a poté sedlo (Use saddle with horse). Na sedlo pak ještě nalijte mléko (Use milk pail with saddle). Mistr si přijde vyzvednout připraveného koně a vy mezitím můžete v čistém mlýnku umlít natrhané oregano (Use oregano leaves with coffe bean grinder), čímž získáte druhou ingredienci. Mezitím se vrátí mistr a vy neváhejte a seberte mu sedlo z koně (Take saddle). Získáte tak třetí a zároveň poslední ingredienci – sýr! Nyní se stačí vrátit do svého pokoje a vychutnat si zasloužený konec hry!




artman

autor
/ artman

Publikováno: 17.10.2005


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 03:19

1

phanka

phanka | 22.04.15 v 22:09

vypadá dobře


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce