článek

Sosáci

Sosáci

Veselý tým tří autorů, kteří mají na svém kontě zatím pouze jednu hru. Je jí Cathy’s Holidays. Zábavná „flashovka“ se špetkou černého humoru. V našem rozhovoru nám Sosáci pověděli něco o sobě, kde přišli na tak zajímavý název :) a hlavně nás seznámili s jejich plány do budoucna, do kterých pochopitelně spadá i připravovaná hra Little World. O čem bude a mnohem více se dozvíte v rozhovoru.

Můžete se pro začátek nějak představit?



Jsme v týmu tři amatéři a vznikli jsme před Vánoci 2004 (konkrétně v létě :-)). Tým jsme založili jenom proto, že nás dělání freeher baví, no dobře, prachy ze soutěží tam taky mají své místo. Mezi členy patří slepý grafik (Jan Balko), hluchý zvukař (Jiří Janíček) a negramotný programátor (Martin Balko).



Jak jste přišli na takový název týmu?



Tak je to podle přezdívky, původně asi nadávky. Je už 7 let stará a pořád se nás drží a přijde mi, že se to i snadno pamatuje.



Na jaké hry se převážně zaměřujete?



Naše hry mají jen jedno společné kreslenou komiksovou grafiku a chyby v programu. :-) Žánrové rozlišení ani nemáme, třeba teď děláme adventuru a akční a za sebou máme už i arkádu.








V čem pracujete?



Je to Flash na výrobu her, zvlášť adventur. Snadno se v něm kreslí a vůbec, už jsme si na něj nějak zvykli.



Proč zrovna Flash?



Protože jsme ho zrovna měli po ruce. Je lehký, příjemný a bez zbytečných kalorií. :-)



Co bylo vaše první dílo?



Prvním výtvorem se stala arkáda Cathy‘s Holidays, určená do jedné soutěže. Podle nás už za moc nestojí grafika by mohla být více oku lahodící, hudba je krátká a program se pyšní špatně nadefinovanými kolizemi. I tak jsme s ní obsadili celkem sympatické páté místo, což je myslím na úplně první hru celkem úspěch.











Na čem v současnosti děláte?



V současné době makáme na adventuře, prozatím nazvané Little World. Plánujeme ho poslat do Becherovky Game 2005, je taky ve Flashi a zatím je ve všech ohledech lepší než Cathy‘s Holidays, ale všechno se jednou může po... :)



O čem Little World bude?



Little World je adventura, kterou chceme poslat do Becherovky Game 2005 a doufáme, že si s ní neuříznem ostudu. :) O příběhu toho zatím moc nešíříme (všechno vyjde najevo až v září), snad jen to, že v Little Worldu nepůjde o záchranu světa a příběh se bude točit kolem Becherovky - to je pochopitelné. Zpracování bude podobné jako u Cathy's Holidays, jen bude ve všech směrech vylepšené - už teď máme o hodně hezčí grafiku, delší melodie, více zvuků a klasický save/load - tentokrát už není na passwordy. Hra navíc bude obsahovat hodně filmečků, několik meziher a něco málo novinek, které jsem ještě v českých freeware adventurách neviděl... Hlavně nečekejte nějakou ultramega NOVINU, jsou to spíše drobnosti.








Kdy asi tak vyjde?



No vzhledem, že je do Becherovky Game, tak to bude na konci září 2005.



Kolik času denně věnujete tvorbě her?



Tak tahle otázka je pod pás. :-) Grafik maká tak hodinu denně, o prázdniny deset, programátor nápodobně a zvukař jenom podle nálady, směru větru a momentálního rozpoložení.



Jaké jsou vaše plány do budoucna?



Chceme vilu s bazénem a kosatkou a taky být pány Země. :-) Ne, vážně, stačí nám zatím jedno - tvořit a vyhrávat. :-)



Co vás baví jiného kromě tvorby her?



Možná to bude znít divně, ale grafik ve volném čase kreslí, zvukař rád muziku a programátor nic nedělá. Kromě toho všichni hrajeme PC hry, popřípadě někteří z nás blázní s motorkou.



Jaká freeware hra na vás nejvíce zaujala?



Happy Tree Friends se nepočítají? :-) Tak to asi nejvíc Plane Arcade a adventury od Enteronů. U Plane Arcade jsme prolétali spoustu hodin a adventury od Enteronů nám jsou inspirací.



Máte nějaký oblíbený freeware tým?



Asi právě Enteron, protože jejich adventury mají asi nejlepší grafiku, která se u freeware her může vidět a navíc nepostrádají humor.



Co si myslíte o Game Maker? Uvažujete o jeho využití?



Gay Maker se nám moc nelíbí, pardon Game Maker. O jeho využití neuvažujeme, přijde nám na tvorbu her celkem omezený, i když to je Flash taky trochu.



Co lze nalézt na vašich stránkách?



Kromě keců o nás a našich dílech tu najdete i seznam několika soutěží freeware game, linky, často aktualizovanou anketu, novinky z Našeho světa atd. Porno tam nehledejte. :-)



Chcete něco vzkázat našim čtenářům?



Kromě klasického hrajte nás a mějte se vám i poradíme, jak vyřešit problém s nutným odbíháním od počítače: jídlo vyřešte kapačkou u stolu a WC potřeby toaletní židlí. Funguje to. :)




Blister

autor
/ Blister

Publikováno: 23.04.2005


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

vasa | 11.06.08 v 10:24

htál jsem hru little world a je to fakt pecka zak alvin raphael

Lukáš | 23.03.07 v 11:09

MOR DO KULÍ

Vašek | 21.12.06 v 15:40

Game Maker-je celkem good!!!

Stevie | 23.04.05 v 22:17

hmm soudě podle vašich bleskurychlích reakcí koukám že tu bedlivě každých pět minut sondujete jestli vám někdo nereaguje ;)..stavte se na ICQ taky někdy abych viděl že vás ta sláva nezaslepila a nezapomněli ste na staré kamarády :)

sosaci | 23.04.05 v 15:50

Hehe...a nebyli nám náhodou podobný ? :-)

Stevie | 23.04.05 v 15:42

Sosáci.....když sem chodil na ZŠ tak tam chodily takový dva kluci a nadávali sme jim sosáci....meno¨vali se Balkové.....no toto :-)

sosaci | 23.04.05 v 12:24

:) Ber to sportovně :)

Nenym | 23.04.05 v 12:12

Gay Maker?! Gay Maker?!
Mor vám do kulí!!!


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce