článek

Le Crâne Sombre Amusement

Le Crâne Sombre Amusement

Nepřehlédnutelný název Le Crâne Sombre Amusement pod sebou skrývá dva schopné vývojáře, jenž mají na svědomí hry Blue Fury a Star Trek: Red Alert. Po vyzkoušení těchto dvou her byste měli nabýt dojmu, že jde o talentované lidi, kteří vědí, co dělají. Proto vám také nabízíme možnost se o nich dozvědět něco více a hlavně se informovat o tom, co na nás chystají. Holdujete jejich hrám? Nenechejte si ujít tento nabitý výslech!

Věřím, že vás většina hráčů již zná, ale můžete se nám pro jistotu trochu představit?



Tým Le Crâne Sombre Amusement tvoří dohromady dva lidé - kolega Ripper a já, tj. GoGo.Finch. Ripper se stará o takové ty podružné věci jako je morální podpora, sem tam napíše něco pro naše weby, a tak. Já, když se nad tím zamýšlím, dělám všechno ostatní, tj. od programování, přes grafiku, zvuky, apod. až po správu webů.



Vyhovuje vám váš počet nebo byste rádi někoho přibrali?



Vzhledem k tomu, že volného času je stále méně, a z toho důvodu se naší tvorbě už tolik nevěnujeme, by asi přibírání nemělo cenu. Navíc, sehnat kvalitního člověka (v jakémkoli oboru) je pořádná fuška, takže kdo ví, jestli by to vůbec stálo za to. Takže současný stav nám vyhovuje.



Nedá mi to a musím se zeptat, podle čeho jste volili takový název pro váš tým?



Tak to je naše oblíbená otázka (ptá se na ni skoro každý :D), se kterou se pojí i neméně oblíbená historka. Pro název týmu jsme hledali něco opravdu neobyčejného, podle čeho by si nás každý všimnul nebo zapamatoval. Mě bohužel nic nenapadalo, takže jsem volbou názvu pověřil Rippera. Ten se úkolu zhostil s nadšením, ale také na nic nepřišel, pouze na jakýsi anglický paskvil, a takových názvů je plno. Když jsme tedy seděli a zoufale přemýšleli, jak dál, napadlo Rippera, abychom jej přeložili do francouzštiny. Protože jsme v té době již druhým rokem franzouzštinu učili nebyl to žádný problém. Tak vzniknul název Le Crâne Sombre Amusement. Bohužel, má 2 nevýhody - po gramatické stránce není zase tak úplně správně (což asi každý, kdo umí francouzsky, pozná ;)). Druhá nevýhoda je větší - každý zapomíná psát accent circonflexe (tj. stříšku) nad a ve slově crâne!



Zajímavé. Je pro to i nějaký český překlad?



Další obvyklá otázka. ;-) Velice volně přeloženo to znamené "kratochvíle zasmušilého rozumu" nebo také "chmurné a smělé povyražení".



V čem pracuješ?



Jestli máš na mysli, v čem programuji, tak používám Delphi.
Jinak na grafiku a weby používám nejrůznější free nástroje - GIMP, PSPad, a tak.



Zatím jsem od vás hrál pouze dvě hry, jaká z nich se vám podle tebe více vyvedla?











Podle mého názoru se nám více vyvedl Star Trek: Red Alert. Blue Fury by snesl ještě více vylepšení, ale neměli jsme na to v té době moc času, takže jsme to vydali tak, jak v té době byl dokončen. V plánu bylo ještě více features, ale jak jsem řekl - nebyl čas. A taky už mě to pomalu přestávalo bavit, potřeboval jsem pauzu.



Na čem pracujete teď a kdy to asi tak vyjde?



Já jsem ve volném čase pracoval na další startrekové hře Lightspeed, už byly vydané nějaké betaverze, ale pak se mi stala taková nehoda s diskem, a já tak přišel o zdrojáky. Takže momentálně neděláme na ničem. Před tím jsme pracovali na totální konverzi pro Baldur's Gate 2, ale nakonec jsme ji ukončili, protože to bylo příliš velké sousto pro dva lidi. Jediné, na čem vlastně stále pracujeme, ale už delší dobu, je náš web SciFi Series (http://sfseries.scifiworld.cz), což jsou stránky o několika sci-fi seriálech.











Proč zrovna sci-fi?



Jednoduše - baví nás. Konkrétně se na SciFi Series zabýváme seriály Hvězdná Brána, Star Trek, Smallville, Futurama a Andromeda. Jistě by se našly i další, ale i tak máme dost práce, a všechno bychom to nestíhali.



Ve Smallvile hraje postavu „Lany“ Kristin Kreuk. Není ona hlavním důvodem, proč tomuto seriálu holdujete? U mě tomu tak bylo. :)



Možné to je. ;-)



Myslel jsem si to. :) Vraťme se k vašim hrám. Budete někdy pokračovat ve tvorbě Lightspeed?



Lightspeed bych rád časem někdy znovu rozdělal, protože ta hra měla potenciál.



Umístil bys ji do nějaké ze soutěží typu BecherGame?



To těžko, hlavně kvůli startrekovské licenci. Když člověk dělá free hru, tak člověka nechají vlastníci autorských her na pokoji, ale jak jsou v tom nějaké peníze...



Takže je jisté, že si v nejbližší době žádnou z vašich připravovaných her nezahrajeme?



Do konce tohoto roku s největší pravděpodobností asi ne.



Co tě baví jiného mimo tvorby her?



Asi je zbytečné zmiňovat počítače, že? Jinak hodně čtu, hraju floorball, nějaká ta muzika, prostě takový ty obvyklý věci. ;-)



Který český freeware tým nejvíce respektuješ?



O respektu bych moc nemluvil, ale docela se mi líbí hry od SleepTeamu; na jiný tým si zrovna teď nevzpomínám, i když pár "oblíbených" by se asi našlo.



U které hry jsi v poslední době nejvíce zkejsnul?



To už bude dlouho, co jsem u něčeho zkejsnul... Poslední dobou už totiž hraju jen takový oddychovky - čtvrt hodiny Quaka, nebo Need for Speed, jen tak pro odreagování. Takže naposledy to byl asi Star Trek: Elite Force 2 nebo Half-life 2, ale to bude tak půl roku zpátky.



Víš, jaký server s freeware hrami vydává tři hry denně a chce tento počet zvýšit? :)



Jen tak bez přemýšlení si tipnu – Freegame.cz? :-D



Bingo! :) Co bys vzkázal našim čtenářům?



Asi ať si užívají léta, a není jim takový horko jako mě. ;-)



Ok, děkuji za rozhovor a přeji hodně zdaru a co nejméně zformátovaných harddisků. :)



Není zač. :-)




Blister

autor
/ Blister

Publikováno: 23.07.2005


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

voky15

voky15 | 31.10.15 v 19:07

vypadá to dobře :)

Hynek Žalčík | 03.08.05 v 16:42

Diky za upozorneni, opraveno

Gramatik Kterýchjevšudeplno | 31.07.05 v 01:01

NabYtý výslech:-O

GoGo.Finch | 25.07.05 v 10:27

Nějaké hry s tématikou tohoto seriálu by se našly, a já jsem kdysi jednu programoval, ale kde je jí teď konec...

DaveCZ | 24.07.05 v 11:28

Kurňa, když vás baví scifi, tak to bych chtěl, abyste se pustili do nějakého StarGate projektu! Ještě jsem snad neviděl žádnou freehru s touhle tématikou..


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce