článek

Fallen Angel Industries

Fallen Angel Industries

Exkluzivně pro Freegame jsme vyzpovídali velmi úspěšný a kreativní programátorský tým, známý např. hrou Commando, trošku starší gameskou Furry, či skvělou taktickou akční hrou Tango Strike. Naše otázky směřovaly na osoby nejpovolanější – na dva významné programátory. Zajímají vás jejich plány do budoucna, zajímavosti při tvorbě jejich her, či troška historie? Jsou-li vaše odpovědi kladné, tak směle pokračujte ve čtení. ;)


Společnost Fallen Angel Industries patří mezi zkušené vývojářské týmy a jejich hry vzbudí vždy velkou pozornost a sklidí zasloužený úspěch. Fallen Angel Industries má ve své zásobě velmi široký repertoár vydaných her a jistě někteří z vás dobře ví, že jednotliví tvůrci jsou od sebe vzdáleni tisíce kilometrů. Pracují tedy odděleně a ve většině případů naprosto nezávisle. Nám se exkluzivně pro Freegame podařilo vyzpovídat dva přední tvůrce z této společnosti, kteří za sebou zanechali spoustu špičkových titulů. Jsem skutečně rád, že si udělali Američan Beau a Hamish z Nového Zélandu čas a svolili k rozhovoru, za což bych jim chtěl ještě jednou poděkovat. Náš rozhovor probíhal opět v angličtině a Hamish si dokonce kvůli mně trošku přivstal :). No ale pojďme už na samotný rozhovor, na který už jistě netrpělivě čekáte.


Ahoj, můžete se nám prosím nejprve velmi stručně představit?


Beau: Ahoj, takže já jsem Beau, ke společnosti Fallen Angel Industries jsem se připojil v roce 1999 a od té doby jsem vytvořil několik zajímavých titulů.


Hamish: Já jsem Hamish McLeod, je mi 19 let, žiji na Novém Zélandě a jsem rovněž členem společnosti Fallen Angel Industries, kde jsem za období čtyř až pěti let vytvořil rovněž několik titulů.


Můžete mi říci, jak dlouho se věnujete tvorbě her?


Beau: S programováním jsem začal zhruba před devíti lety, kdy jsem se do toho začal teprve dostávat a moje tvorba podle toho taky vypadala :). Od té doby jsem se začal samozřejmě mnohem více zdokonalovat a vytvořil jsem několik menších hříček. Skutečný vzestup přišel ale až v roce 1999, tedy v době, kdy jsem se připojil ke společnosti Fallen Angel Industries.


Hamish: Já jsem s programováním začínal v prostředí jazyka QBasic, když mi bylo něco mezi osmi až devíti lety. Svojí první hru jsem vytvořil, když mi bylo deset let.


Dále bych se vás chtěl zeptat, kolika členný je váš tým?


Hamish: My máme právě teď osm stálých členů, ale spolupracujeme s dalšími lidmi, kteří rovněž tvoří hry, ale nejsou stálými členy.


Váš tým vytvořil opravdu velkou spoustu her a je velmi úspěšný. Můžete mi říci, na kolika z nich jste se podíleli?


Beau: Našich dřívějších titulů jsem udělal spousty, ale jak náš vývojový tým neustále roste, práce se rozděluje rovnoměrně a já už toho nemám na starosti tolik. Ročně stihneme vydat čtyři až pět titulů a já sám z nich udělám tak dva. Osobně jsem vytvořil třeba Tango Strike, Fatal Bout, Bio-Hazard, DeMilo1 a 2, Kar-nage, Dante, Siege, Factor X a několik dalších.


Hamish: Já osobně jsem vytvořil pouze dva tituly – Commando a Furry. Kromě toho jsem také vytvořil jeden level pro Tango Strike a pomáhám s testováním všech našich her.












Dále bych se chtěl trošku zasvětit do tajů tvorby her ;o). Zajímalo by mě, jak dlouho vám průměrně trvá vytvořit jeden titul?



Beau: V průměru je to něco mezi půl rokem až rokem, ale jestli se v průběhu vývoje stane ze hry nějakým způsobem značka, vývoj se značně prodlouží a hru jen tak nevydáme.


Dále bych se vás chtěl zeptat na jistě vaše nejúspěšnější hry – Tango Strike a Commando. Můžete mi říci nějaké informace a zajímavosti k vývoji obou titulů?


Beau: S vývojem Tango Strike jsem začal pro jednu místní, dnes již neexistující, herní soutěž. Z počátku to tedy znamenalo, vytvořit velmi rychle týmově založenou hru se spoustou hádanek S přibývající dobou se ale hra stávala stále lepší a lepší, přibývaly stále nové a nové možnosti a začal se utvářet pěkně vypadající celek.


Hamish: S vývojem gamesy Commando jsem začal v roce 2000 s použitím technologie Multimedia Fusion. Z počaku byly ve hře použity charaktery ze hry Furry, dokud mi Beau neposlal jím vytvořené vojáky. Vývoj byl ale velmi zdlouhavý a já byl z toho nešťastný, proto jsem se pro zjednodušení vývoje rozhodl hru zbavit některých rysů, jako byly třeba různé druhy brnění, tryskové balíčky, laserové zbraně, helmy a snížil jsem také počet úrovní z plánovaných dvaceti na patnáct. Vývoj se značně uspíšil, ale já byl nucen pracovat intenzivně, abych splnit termín vydání. Nakonec jsem hru vložil o týden později :).


Technologie Multimedia Fusion je základem pro všechny vaše hry?


Hamish: Ano, k vývoji primárně používáme technologii Multimedia Fusion, ale třeba hra Megamunt 2 byla kompletně vytvořena v C++ . Všechny mé nové hry budu ovšem vytvářet v prostředí Blitz Basic 3D.


Můžeš mi tebou zmiňovanou technologii Blitz Basic 3D trošku více přiblížit?


Hamish: Jasně, Blitz Basic 3D dokáže vytvářet 2D nebo 3D hry s velmi pokročilými 3D grafickými efekty s použitím bilineárního filtrování, hardwarovým scalingem a otáčením. Ostatně se můžete podívat na mé poslední screenshoty k mojí připravované hře Factor X2. Vše běží mnohem rychleji a plynuleji, než při použití technologie Multimedia Fusion a navíc se s touto technologií vytvářejí online hry mnohem jednodušeji. Je to velmi jednoduchý jazyk, mnohem zábavnější než QBasic.


Zmínil si projekt FactorX2, můžeš mi ho trošičku blíže představit?


Hamish: Factor X2 bude velká hra. Namísto hraní na jedné malé obrazovce, budete nejprve bojovat ve velkých úrovních, plných překážek, nepřátelských vojáků, robotů, tanků a džípů. Efekty budou mnohem hezčí než u prvního dílu, díky využití již zmiňované technologie Blitz Basic 3D. K dispozici bude přes čtyřicet rozdílných zbraní, použitelných v čtyřiceti úrovních, rozdělených do různých časových zón v budoucnosti. Každá desátá úroveň bude klíčová, neboť se dostanete k deseti novým zbraním, budete přepraveni do nové časové zóny a proti vám se postaví zcela nový nepřátelé. Hra bude určena také pro multiplayer. Otevřená verze bety bude k dispozici za několik měsíců.


Plánujete nebo pracujete ještě na dalších hrách, popř. jakých?


Beau: Já osobně nemám momentálně žádné plány, protože studuji a to mě momentálně velmi zaneprázdňuje.


Hamish: Já plánuji vytvořit 3D RPG, možná z toho bude i MMORPG, ale blíže ti zatím nic neřeknu.












Máte nějaký vzor mezi programátory? ;)


Beau: Já nemám žádný.


Hamish: Já programování nemám zase tak moc rád :)). Raději tvořím grafiku, ale osobně žádný vzor nemám.


Dále bych se chtěl zeptat, máte nějaké své oblíbené hry?


Beau: Právě teď mám v oblibě sérii Grand Theft Auto.


Hamish: Moje oblíbené hry jsou Enemy Territory, Half Life, Deus Ex a C&C Generals.


A nějakou oblíbenou freewarovku?


Beau: Mám rád Dark War 2. Je to velmi vydařená a kvalitní hra. Dále se mi líbí gameska Mina of the Pirates od mých spolupracovníků a ZeroTao vypadá taktéž velmi dobře.


Hamish: Moje oblíbené freewarovky jsou Tango Strike a The Spirit Engine.



Chcete na závěr něco vzkázat našim čtenářům?



Beau: Nejprve bych chtěl poděkovat za rozhovor a zůstaňte věrní počítačovým hrám.


Hamish: Já chci poděkovat také za rozhovor a nezapomeňte sledovat naše stránky Fallen Angel Industries :).



Já bych chtěl rovněž poděkovat za rozhovor a do budoucna vám nejen za sebe, ale i za zbytek redakce přeji mnoho úspěchu při tvorbě her ;). Mějte se…


Beau a Hamish: Díky moc, mějte se pěkně…




artman

autor
/ artman

Publikováno: 11.12.2004


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

cechly | 07.03.24 v 15:33

Presne tak. Clanek je pekny a ted jsem ho uz cetl s jistym retro zajmem. A furry sem prave hral, po letech, tak si o tom neco zkousim hledat ;)

Hynek Žalčík | 14.12.04 v 19:39

morphee: myslis ze je to "plac - plac" a je rozhovor? Ne. Autor clanku si dal tu piplavou praci s tim, ze kontaktoval autory, dohodl si s nimi rozhovor a prelozil ho. Mozna, ze uz tohle bys ty sam nezvladl.
Ja mam rad kritiku. Zlepsuje nase stranky, dava nam vize. Ale promin, ty nedela kritiku ale hovno. Zbytecnej? Precetlo si ho hodne lidi a rekl bych, ze se jim libil. Ty si sam smesny, proc proboha nam/kolmukoli rikas "jdete na ph"? jaky to ma vyznam? jdi si tam sam, kdyz neumis ocenit peknou praci..

Zer0PoInT | 14.12.04 v 12:23

Morphee nikto ta ten clanok nenutil citat. Ako len mozes povedat, ze podobne clanky su zbytocne? Verim, ze mnohym ludom sa pacil, vratane mna. Totiz ak nerobis hry, neprogramujes, netvoris grafiku, alebo aspon nefandis tomuto vyvojovemu tymu, tak ta nema preco ten clanok zaujat. No ak nieco z toho robis, tak si necenis ludsku pracu zo strany programatorov/vyvojarov a ani zo strany redakcneho tymu. Hanbi sa.

saeka | 11.12.04 v 19:06

gtops lopa hrea gameg ploae vtewv.sjupr ajem pola

morphee | 11.12.04 v 13:52

A co jako z tohoto rozhovoru mam? Uz minule jsem rikal, ze jsou rozhovory se zahranicnimi pery uplne zbytecne a nechapu jejich smysl... muze mi ho nekdo sdelit? A taky bych chtel reagovat na nadpis, je smesny. Jak muzete tvrdit, ze zrovna vam davaji exkluzivni rozhovor, kdyz podobnych uz udelali spousty? LAMY, dete radsi na ph


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce