článek

Edelweiss Medienwerkstatt

Edelweiss Medienwerkstatt

Nyní si u nás můžete exkluzivně přečíst rozhovor s generálním manažerem Edelweiss Medienwerkstatt, studia, které má na svědomí populární to sérii Yeti Sports. Dozvíte se něco více o studiu samotném, jeho členech a i o aktivitách Edelweiss na poli komerčních her a v neposlední řadě i mobilů. Čtěte jen u nás!


Byl jsem mile překvapen tím, jak byli u Edelweiss Medienwerkstatt ochotní. Ostatně není divu, tým pochází z Rakouska a sousedské vztahy je nutno udržovat. :-) Mile souhlasili s tím, že nám poskytnou rozhovor a skrze PR manažera Michaela Grimma jsem se dostal až k Stephanovi Mahrhoferovi, generálnímu manažerovi. Stephan byl snad ještě ochotnější než Michael a tak interview probíhalo v příjemném duchu a i když jsou chlapci pracovně velmi vytížení, našli si na nás chviličku. Prozradili nám mnoho zajímavého a naznačili i něco málo o svých budoucích plánech.



Ahoj Stephane, můžeš nás prosim tě seznámit s vaším týmem? Na jakých titulech jste se podíleli? Kolik vás ve studiu je?



Ahoj Martine. Naše studio má dvanáct členů a navíc máme ještě asi deset externích spolupracovníků. Obecně řečeno se zaměřujeme na internetové aplikace, hry a vzdělávací programy. S vývojem her jsme začali už před dávnou dobou, nějak vážněji asi před třemi lety s vizí trochu oživit internetové stránky. Jinak naše portfolio čítá celkem sedm titulů ze série Yeti Sports, jmenovitě pak Yeti Sports, YetiSports 2: Orca Slap, YetiSports 3: Seal Bounce, YetiSports 4: Albatros Overload, YetiSports 5: Flamingo Drive, YetiSports 6: BigWavea YetiSports 7: Snowboard Freeride



Nyní se přesuňme k sérii Yeti Sports, vaší nejúspěšnější hře. Počítali jste s takovým úspěchem? Jak jste s Yetim spokojeni?



S něčím takovým nemůžete počítat nikdy a obliba Yetiho nás opravdu mile překvapila. Myslím, že i kdybychom vynaložili na propagaci větší prostředky, nebyl by výsledek lepší, možná právě naopak. Z toho jsme byli nejvíce překvapeni – Yeti reklamu nepotřeboval a své fanoušky si našel sám. O to je to nyní těžší, každý nový díl v sérii je celosvětově očekáván, naštěstí se s negativními ohlasy shledáváme jen velmi zřídka.












Neprojevila se krátká časová doba mezi jednotlivými tituly na jejich kvalitě?



Yeti Sports je designována jako internetová série, to znamená, že krátkost vývoje jen přidává na atraktivitě. Snažíme se v této krátké době dosáhnout co nejlepších výsledků a myslím, že se nám to i daří. Sedmý díl Freeride je toho jasným důkazem.



Z čeho jste měli větší radost, z úspěchu na gigantické freewarové scéně, nebo z komerčního bratříčka s podtitulem Deluxe?



Na internetu stavíme, takže naše aktivity směřujeme hlavně tímto směrem. Yeti Sports Deluxe je po Yeti Songs už druhým produktem, který jsme vydali. V neposlední řadě se teď zaměřujeme i na mobilní telefony. Mimochodem i zde je Yeti jednou z nejpopulárnějších her na světě vůbec.













Co je u Deluxe jiného v porovnání s freewarovou sérií? S jakými ohlasy jste se prozatím setkali? Myslíte, že se Yeti Sports Deluxe může považovat za plnohodnotný komerční titul?



Yeti Sports Deluxe pouze začal naše komerční záměry a jelikož vyšel teprve před krátkou dobou a v některých zemích ještě dokonce vůbec, konkrétní čísla tak zatím bohužel neznáme.



Jaké jsou vaše plány do budoucna? Budete pokračovat pouze v rámci komerční sféry a nebo se dočkáme i dalších dílů Yeti Sports?



Naším hlavním záměrem je vyvíjet značku Yeti Sports v celosvětovém měřítku. Budeme tak pokračovat s freewarovým Yetim tak dlouho, dokud to bude fanouškovská komunita žádat, a v neposlední řadě plánujeme převedení Yetiho na konzole PS2 a X-Box.



Máš na freewarovém poli nějakého favorita?
Je tady jedna hra, kde učí sněžný muž létat roztomilé tučňáčky… :-)



Chceš něco závěrem vzkázat našim čtenářům?



Hraní je jedna z nejpřirozenějších aktivit, které lidé dělají. Tak respektujte přírodu a zůstaňte u hraní!



Děkuji za velice zajímavý rozhovor.





Martin

autor
/ Martin

Publikováno: 04.12.2004


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

umer | 08.12.04 v 15:30

Zde napiště svůj příspěvek..

morphee | 05.12.04 v 10:39

kratky nic nerikajici rozhovor o nicem, kdybyste radeji delali lepsi clanky, ktere radovemu hraci reknou vic.


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce