Magazín - Články - Interview

Fiolasoft

Fiolasoft

Interview

Tým Fiolasoft je na scéně už skoro čtyři roky. Přesto nemá na kontě ani jednu vydanou hru. I proto jsme vývojáře oslovili a vyzpovídali. Dozvěděli jsme se něco málo o minulosti, současnosti, ale hlavně o plánech do budoucna, které čtveřice ambiciózních vývojářů má.

více

Pokec s Narcem (nejen) o DeMorte

Pokec s Narcem (nejen) o DeMorte

Interview

Vzpomínáte si si na Mrtvé Město? Určitě ano… Od posledního interview se toho hodně změnilo. Kromě faktu, že vychází zase o něco méně adventur než loni například to, že Narco pracuje na dalším projektu, a především to, že už na něm nepracuje sám. Zpočátku to vypadá na nevinné rozjímání o právě vyvíjené hře, které se ale časem stáčí až k téměř filozofickým útržkům, které jakoby vypadly z jeho neveselých adventur. Přesvědčte se sami…

více

Tomáš Jecha - autor Becherátoru

Tomáš Jecha - autor Becherátoru

Interview

Přinášíme ván rozhovor s Tomášem Jechou, vítězem Becherovka Game 2005 v kategorii her Logických, autorem skvělého Becherátora, který zaujal porotce i hráče svým propracovaným systémem, spoustou nelehkých úkolů a samozřejmě také celkovým dojmem a hratelností. Příznivci celého žánru a zejména původního Incredible Machine by se rozhodně měli dát do čtení!

více

Martin Henzl - autor Bechtora

Martin Henzl - autor Bechtora

Interview

Přinášíme vám další rozhovor s některým z autorů vítězných titulů v Becherovka Game 2005 - tentokrát jde o Martina Henzla, tvůrce nejúspěšnějšího díla v žánru Akčních her, výtečného Bechtoru. Chcete se dozvědět něco bližšího o autorovi, průběhu a způsobu samotného vývoje nebo zkrátka něco o tom herně vývojářském řemesle obecně? Pak se rychle dejte do čtení, naše interview je tu jen pro vás!

více

Hammerware & Al!en - tvůrci Aquadelic

Hammerware & Al!en - tvůrci Aquadelic

Interview

Vyzpovídali jsme pro vás trojici autorů vítězného titulu Becherovka Game 2005 v kategorii Simulátory, skvělého Aquadelicu! Zalíbila se vám tahle gameska a chtěli byste se dozvědět víc z jejího zákulisí, života a názorů autorů či nějaké perličky a zajímavosti z celého vývoje? Jak naloží s výhrou a co na nás chystají do budoucna? Vše výše zmíněné a ještě něco navíc naleznete v tomto obsáhlém exkluzivním interview, které jsme pro vás připravili!

více

J.Haž & D.Kafka o soutěži BG 2005

J.Haž & D.Kafka o soutěži BG 2005

Interview

Tak a je to tady, přinášíme vám slibované překvapení. Přímo na místě konání letošního ročníku této soutěže se nám podařilo vyzpovídat samotné pořadatele. Technika naštěstí neselhala, takže se nám podařilo rozhovor dovést díkybohu do zdárného finiše. Máte-li chuť se dozvědět něco více o soutěži, přečíst si několik zajímavostí z historie, zjistit plány do budoucna a mnoho dalšího, pak neváhejte. V následujícím článku se totiž můžete dočíst vše podstatné.

více

Handy o Fallout Tycoon 2

Handy o Fallout Tycoon 2

Interview

Tentokrát jsme si na mušku vzali team-leadera úspěšného vývojářského uskupení Vault-Tec, který se na internetu prezentuje pod přezdívkou Handy. Tým se dostal do podvědomí hráčů díky úspěšné RTS Fallout Tycoon, v poslední době se však mluví také o chystaném druhém díle. Zajímá vás o projektu více? Pak neváhejte, a čtěte dále…

více

Jiří

Jiří "Fila" Filipovič a ČeskéHry.cz

Interview

Přinášíme vám důkladný "výslech" jednoho z adminů serveru ČeskéHry.cz pro nezávislé herní vývojáře a všechny, kdo se o vývoj her trochu hlouběji zajímají. Slyšíte o něm snad poprvé? Pokud ano, pak vězte, že snad nic nehnulo za posledních pár let českou freeware herní scénou tak, jako právě tento server a komunita kolem něj sdružená. Dnešní, trochu netradiční článek, se vám pokusí ukázat trochu jiný pohled na freeware - poučte se trochu a pronikněte opět o něco hlouběji do tajemství herních vývojářů!

více

Marty o sérii Život není krásný

Marty o sérii Život není krásný

Interview

Martina Pohla alias Martyho asi není třeba nijak zvlášť představovat. Jeho jméno je nám známé především díky úspěšné sérii brutálních adventur Život není krásný, která je u hráčů dlouhou dobu mimořádně oblíbená. S touto kontroverzní postavou českého freewaru jsme probírali především čerstvě vydaný šestý díl, naší pozornosti ale neunikly ani Martyho plány do budoucna…

více

Refraktory Games

Refraktory Games

Interview

Mladý vývojářský tým Refraktory Games nám v minulosti už nejednou prokázal své nezpochybnitelné kvality. Jejich nejúspěšnější počin, Kulička 3D, si na Freegame dokonce odnesla téměř stoprocentní hodnocení. V současné době pracuje tým hned na dvou titulech; adventuře Henry, a leteckém simulátoru 310. Czechoslovak Squadron. Jak vypadají?

více

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce