recenze

Aescplega

Aescplega

Na první pohled starožitnost. Na pohled druhý originální adventurka. Který pohled u vás zvítězí? U mne jednoznačně pohled číslo 2. A proč? Protože i když grafika je kostrbatá, přesto mně Aesceplega motivuje k dohrání. A proč ne i vás?
Dnešní adventurální kousek není rozhodně pro každého. Ani pro adventuristy, kteří jsou mírně nad průměrem. Proč? Protože je ve hře použita staro-anlgičtina. A to není jenom oříšek, ale je to ořech. A to i když máme v adresáři malý staro-anglický slovník.

Ovládáme postavu obyvatele středověké (že by to byl ještě starověk?) Anglie, která začíná své historické dobrodružství ve své chýši, odkud se za použití různých nalezených věcí přesouvá do vesnice a dalších zákoutí hry. A to i temných. Přece jaká by to byla adventura bez atmosferického souboje dobra i zla! Neznámý autor (nebo že by autorka?) vytvořil z grafického hlediska jednoduchou (ale vcelku originální) pastvu pro oči. Nároční hráči jistě z grafického interface nebudou nijak odvaření, ale pokud se ponoříme hlouběji do hry, nebude vám prostota barevných čar určitě vadit. Hra je postavena na adventurálním engine, který se stal základem mnoha remaků např. těch od Sierry.

Chvíli mi trvalo, než jsem se prolouskal staro-angličtinou, ale přiložený helpík mi dal dobrý základ. Jak říkám – soustřeďte se v gamesce více na obsah než na grafiku. Pak to bude ok.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Marian | 28.07.08 v 10:17

You are welcome! Freeware developers who develop interesting things for free for everybody are really nice guys! :)

Aescplega team | 28.07.08 v 03:12

I'm sorry I cannot speak Czech. It's nice to hear our game is so well-liked. We enjoyed making it and hope you all enjoyed playing it.


galerie

Aescplega Aescplega Aescplega Aescplega Aescplega