recenze

XELPHI - Second Limit

XELPHI - Second Limit

Šest závodníků, hodně tratí plné bonusového paliva, zatáček, pastí a rovinek. To je Xelphi. Nic méně a ještě trochu více. Poradíte si s pěkně rychlým vozidlem? Zkuste to.
Dobrých závodních her není nikdy dost. Co se týče freeware, platí toto pravidlo dvojnásob. Ne, že bych vám dnes přinesl nějaký extra klenot. S klidem můžu říci, že u nás vyšli mnohem lepší simulátory automobilových simulátorů (Racing Dynamics, Race Game). Jenže v Xelphi nejezdíte s autem, či formulí. Zde jezdíte v bájném a velice nebezpečně rychlém vozidlu, které se stalo legendou.

Šest závodníků, dlouhá trať a limit několika kol. To jsou fakta. Jezdci nestartují v těsném závěsu hned za sebou, ale jsou po několika desítkách metrů před vámi. Kompenzací tohoto náskoku jsou jisté diamanty, které se různé válí po vozovce. Pokud jich totiž seberete určitý počet, můžete si zapnout turbo. Nejen, že znatelně zrychlí vaše auto na celku dlouhou dobu, ale hlavně vaši nepřátelé tuto výtečnou možnost nemají k dispozici! Ovšem i přes tento fakt bude váš boj velmi tvrdý. Dojet na první příčce vyžaduje značný um a cvik. Zatáčky se dají projet smykem. Pokud si do zatáčky dobře najedete, projedete ji rychleji než smykem, pokud to nejde – jediné řešení naučit se ho ovládat.

Prostředí je trojrozměrné, nic parádního vás nečeká, snad se jen udivíte rozmanitostí závodišť. Pokud vás překvapí nebeské prostředí plné mraků, střídavě blesků a modré oblohy, jistě se nepozastavíte nad peklem. My ostatní budeme obdivovat pyramidy a kaktusy. Co se týče hudby.. Je originální, veselá a rychlá. Proč ne?

Potěšující je spousta dostupných statistik. Po skončení závodu se vždy s čísel dozvíte, kde byla chyba. Tři typy závodů jsou také vcelku dobrou satisfakcí za čekání při stahování. Recenzi ukončím začátkem. Nejedná se o žádny extra klenot, přesto jde o dobrou zábavu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce