recenze

XairRacer

XairRacer

Dnes pro vás máme malinko netradiční závodní titul, který určitě potěší jak všechny příznivce sportovního létání, tak i ostatní virtuální závodníky. Čeká na vás spousta zábavy, která je pro malé i velké piloty.
Jak jsem již poznamenal v perexu, tato závodní hříčka se od ostatních v mnohém liší. Předně vyměníme čtyři kola a pevnou zem pod nimi za malé, sportovní letadélko a mnohem volnější prostor, který skýtá spousty možností. Můžete provádět všelijaké akrobatické kousky, nebo jen tak poletovat a kochat se okolní krajinkou. Samozřejmě zde máte i určitý cíl, kterým je prolétávání checkpointů, zde prezentovaných barevnými prstenci rozmístěnými všemožně v prostoru. Než se však společně pustíme do létání, řekneme si něco o hře samotné.

Na výběr máme ze dvou možností, buď Free Fly nebo Multiplayer. V módu Free Fly hrajete pouze sami. Jedná se v podstatě o jakousi formu tréninku, kdy se postupně objevují checkpointy a vy se jimi snažíte proletět, a to pokud možno v co nejlepším čase. Tento trénink se dá hrát donekonečna, neboť jakmile proletíte všech 15 branek, začne se počítat opět od 0. Daleko zajímavější je však druhá možnost, tedy Multiplayer. Váš úkol je naprosto shodný s tréninkovým módem, rozdíl je v tom, že tentokrát už se jede (tedy spíše letí) naostro a vyhrát může jen jeden. Najednou může hrát až 6 hráčů, přičemž pro zahájení závodu musíte vyčkat, až budou všichni připraveni a pak stisknout, dle povelu na obrazovce, klávesu F3. Zvolit si můžete jedno z 9 letadel, přičemž ty jsou rozděleny do třech kategorií (staré, moderní a proudové) po 3 typech. Dále si vyberete jeden ze 3 scénářů: Country, Mountain, Canyon.

Co se zpracování hry týče, byl jsem překvapen relativně hezkou grafikou, která sice nedisponuje nejmodernějšími efekty a vyspělou geometrií, ale je nenáročná a docela hezky zapadá do celkového designu hry samotné. Neméně kvalitní jsou i zvuky, jediné, co mi trošičku chybělo, je nějaká ta hudba na pozadí, která by jistě dodala malinko více atmosféry. Bohužel je zde však problém, který bude možná největším mínusem, a to ovládání. K tomu abyste mohli plnohodnotně letadélko ovládat budete potřebovat klávesy WSAD a kurzorové šipky zároveň, což mi ze začátku činilo značné obtíže, a myslím, že se to dalo vyřešit mnohem lépe. Jako taková třešnička na dortu pak působí troubení, když někoho předeženete můžete mu zatroubit na cestu stisknutím klávesy H, vás to pobaví a protivníka vyburcuje. Celkově vzato se jedná o výbornou a hlavně zábavnou hříčku, kterou si užijí jak menší děti, tak i odrostlejší mládež či jejich rodičové, zkrátka celá rodinka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

ja | 13.04.09 v 19:16

jak se to ovládá?

vrtalos | 21.02.08 v 10:47

nevim jak ty hry tady spustit

Pavlos12 | 25.12.07 v 21:02

jak se to spouští?

vlado | 25.12.07 v 15:09

mě se to seká


galerie

XairRacer XairRacer XairRacer XairRacer XairRacer