recenze

Trabi II

Trabi II

Vraťme se do sedmdesátých let minulého století a zajezděme si v pověstných bakelitových vozítkách. Budete totiž jezdit mezinárodní závody v dobách komunismu. Tak už nastartujte toho svého trabanta a jedem!
Jak už sám název napovídá, jde o závodní hru se starými známými trabanty. Skrze tuto hru se dostáváte na mezinárodní závodní dráhy sedmdesátých let minulého století. V této gamesce si můžete vybrat tým a zemi, za kterou můžete soutěžit nebo stát - tedy trať, ve které budete závodit. Ale jak celé závodění vlastně probíhá?

V podrobném herním MENU s širokou nabídkou si můžete vybrat mezi třemi typy závodů. Prvním je šampionát, který se dělí na dvě části. První část se jmenuje trénink, ve kterém závodíte zcela sám na neurčitý počet kol. Trénink můžete kdykoliv ukončit. Po ukončení tréninku přecházíte rovnou na klasický závod se dvanácti soupeři. Velikou výhodou o proti jiných závodních her je, že v závodech startujete jako první. Druhý způsob závodu se jmenuje volná jízda, ve které rovnou (bez tréninku) závodíte. A třetí závod je asi ten nejzajímavější, jmenuje se „závod s duchem“. Jde o závod mezi vámi a jakýmsi duchem. Proč duchem? Protože „duch“ je vlastně průhledný a nemůžete se sním srazit. To dokazuje samotný začátek, kdy duch startuje ze samého místa jako vy. (Vzniká tak zajímavý efekt, který vytváří dojem, jako-by se trabant hned na začátku rozdvojil.) Ale na duchovi ještě můžete zpozorovat jednu zajímavost - mění svoji karoserii, takže můžete vidět všechny druhy trabantů, na které lze ve hře narazit.

Závodění vidíte z ptačího pohledu, což je na závodní hry celkem typické, ale Trabi II klasika rozhodně není. Má totiž dobře zpracovanou grafiku, spoustu možností a zvukové doprovody také nejsou nejhorší. I když zvuk motoru bakelitových vozítek není zrovna nejkvalitnější, hudba je celkem na úrovni. Za výhodu můžeme také považovat možnost ukládání rozehrané hry, lze hrát i po síti, možnost přehrávání hudebního CD, nebo můžete během závodu vpravo dole vidět míru poškození vašeho vozu. (Ale nebojte se na závodní dráze jsou opravné doky, do kterých musíte na chvíli zaparkovat.) A když jsme u toho vozu, vůz si můžete v menu nastavit podle libosti. Jako třeba měnit pneumatiky, dokonalost brzd nebo si nastavovat převodovku.

Jak jste viděli, Trabi II je propracované dílko, které si určitě zaslouží vaši pozornost. Zbývá mi jen upozornit na pár menších nedostatků. Při závodění vám může na obrazovce poblikávat několik nedostatků, ale z vlastní zkušennosti vím, že na pomalejších počítačích (okolo 100 MHz) tento problém není tak častý. Nebo se vám mohou objevit menší problémy při ukončování programu. Ale i přes těchto pár chyb jde o výborné dílko, které dokonale dokáže navodit atmosféru sedmdesátých komunistických let. Navodění komunistické atmosféry můžeme velmi dobře spozorovat v sekci o autorech. Tato "komunistická atmosféra" může někomu z nás v dnešní době vadit, ale podle mého názoru je to vlastně kus naší bohaté historie. A musím podotknout, že dokonalých titulů jako je tento je na freeware scéně velmi málo. Tak už déle neotálejte a stahování dejte START!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Martin | 22.07.07 v 15:47

Jeto parádní hra

Ivos91 | 06.05.07 v 20:43

mam WIN ME

Ivos91 | 06.05.07 v 20:41

Nejde mi to stáhnout? Poradte nekdo PROS9M

lukisqoZpokecu | 06.06.06 v 16:24

____neviem aka tho je hra__ale keby ste dali trabi z lepsou grafikou__alebo__z inou kamerou__nie z vrchu__ale stil hry sa mi paci__daco normalne (mislym__trabi =))

zzgfdd | 31.12.04 v 14:45

vfcxccyvxcYCvxc

OLOd | 29.12.04 v 19:26

Pise eo,ze moje graficka karta nema 2MB.help

GOR | 28.12.04 v 00:59

stahl sem si trabi ll a zjistil sem ze mne to nejde tak sem to odinstaloval ale ten patch 1 mi nejde dat pryc z pocalu.porad to pise ze se s tim pracuje...vubec to neni pravda.co s tim mam delat abych to mohl vymazat???

Gain | 20.12.04 v 06:59

Hoši, vy s tím XP-éčkem. Vidíte někde v doporučené konfiguraci (myslím kolonku OS - operační systémy) zmínku o Win XP? Já ne... Tato hra ani není určená pro Win XP... Tak nedebatujte o ničem, nikam to nevede. A buďte pozorní, než si něco stáhnete. A hlavně si prosím vás nestěžujte - je to vaše chyba! (nepozornost)

Roman | 07.12.04 v 19:41

Me to taky nejede na XP, ale nic o MB to nepise. U menu nejde zvuk a kdyz chcu zacit hru, vypadne to. Pekne me to nasralo tak dlouho to stahuju a nakonec to nejede :(

Jaroslav | 01.12.04 v 20:10

Je možné, že hra nefunguje na Windovs XP ? Taky mi to dává hlášku o MB.

kunaxxx | 17.11.04 v 08:58

JE TO DEMO?

... | 30.10.04 v 13:47

Dobrá hra !!! :-D

Ubaldo | 26.10.04 v 06:42

Jakto, že vám tu u slova/odkazu "Download" chybí velikost souboru? Jak je to možné?!!

Tolik chyb na tomto webu máte!!! A kdy to hodláte napravit??!!!!!

JS | 22.10.04 v 20:58

Kdyz to spustim, pise, ze moje karta nema pozadovanych 2 MB. To opravdu nema (ma 64MB). Nevite nekdo co s tim?

Adam Chuchel | 21.10.04 v 07:51

nevim

MD | 17.10.04 v 11:00

na dobré hry není nikdy pozde... a jelikož nám tahle zrovna chyběla v databázi, tak jsme ji sem zařadili:-)

Tomus | 17.10.04 v 10:33

trochu pozde ne?:))))


galerie