recenze

SWERVE (by Sascha Swiercy)

SWERVE (by Sascha Swiercy)

Závody s autíčky neznamenají jen rychlí průjezd danými zákrutami, ale v tomto případě také záleží na tom, jak dobře využijete zkratky, jak se vyhnete dopravě v protisměru a jak zvládnete ovládání vašeho vozidla.
Každý z výše zmíněných aspektů je samostatným prvkem hry, který tento titul dělá, možná až překvapivě zábavným.

Na začátku si zvolíte auto. K dispozici máte nejprve tři modely, zpřístupnění ostatních si žádá nějaký ten vyhraný šampionát, takže rychle na trať, nejprve na ty nejjednodušší okruhy.
Tratě procházíte na danou obtížnost postupně a závodíte na ní z horního pohledu. Auto pak ovládáte šipkami a asi nikoho nepřekvapí, že ze zadních pozic do dalšího kola nepostoupíte. Pokud možno buďte první :-).
Kromě dalších závodníků, kteří jsou sice pomalejší než vy, si musíte dávat pozor jednak na auta jedoucí v běžném provozu v obou směrech a také na pouliční objekty jako jsou ploty, lampy, keříky, které projet nejdou. Protože jde samozřejmě o rychlost, vy hýbat se všem překážkám není úplně snadné, ba co víc vás náraz přivede do smyku a v našlapané konkurenci to znamená takřka vždy propad v pořadí. Na druhou stranu lze ztracené metry opět nahnat. Kromě toho, že autíčka ovládaná AI jsou o fous pomalejší, můžete také na mapě jezdit dosti volně. Nejsou to zkratky v typickém smyslu slova. Řekněme, že máte kolem sebe mnohdy velmi širokou trať nebo postranní uličku, do které lze vjet. A tak sledujte mapu a nevzdávejte žádný závod.

Fyzika aut je těžce arkádová. Poškození jsem se nedočkal, ale při ostrém průjezdu na plný plyn to smykuje pěkně. Slušné závody, které sráží jedna malá chybka. Na můj vkus se při vysoké rychlosti rozmazává trochu více, než je mi příjemné. Nicméně tento nedostatek lze vypnout v nastavení.
A v poslední řadě jsou tu herní módy. Šampionát byl už v podstatě zmíněn. Single race slouží k otestování a nastavení například hustoty provozu. V tomto případě si zaslouží zmínit i hudba, která doprovází ono zběsilé závodění.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Drticka

Drticka | 30.05.19 v 10:32

hezká je

Kalousek100

Kalousek100 | 24.11.16 v 20:38

Perfektní hra.


galerie

SWERVE (by Sascha Swiercy) SWERVE (by Sascha Swiercy) SWERVE (by Sascha Swiercy)

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce