recenze

Superzávody

Superzávody

Máte chuť zazávodit si s poněkud staršími vozy, jako je Trabant nebo Wartburg? Chcete si při závodech užít i trochu jiného žánru, než pouhého závodu? Pak pro vás máme Superzávody, hru, která splňuje vaše nároky a rozhodně vás pobaví alespoň na krátkou dobu…
Hra Superzávody pochází od poněkud neznámých autorů: Ondřeje Kurka a Matěje Cáha, kteří hru vytvořili v programovacím jazyku C v rámci semináře ve škole. Pokud si myslíte, že nelze vytvořit fantastickou hru v rámci programování ve škole bez jakýchkoli zkušeností, máte bohužel pravdu. Hra sice má vcelku vynikající nápad, ale bohužel výsledek není tak dobrý jak by mohl.

Superzávody jsou automobilovým simulátorem. Na začátku máte pouze Trabanta a s ním vyrážíte do boje. Máte před sebou kampaň čtyř levelů, které musíte projet. Každý level je z jiného prostředí – z vesnice, New Yorku, severního pólu a Barrandova. Do dalšího kola postoupíte, pokud se umístíte na bodované pozici (první až třetí místo). Společně s postupem získáte i určitý počet kreditů. Ty pak můžete použít pro zakoupení nového vozu nebo vylepšením automobilu současného.

U koupě nového automobilu máte celkem dobrý sortiment – od Wartburga, přes Felicii, autobus, až například i po parní válec. Vylepšovat můžete také několik věcí – zvýšit výkon motoru, vylepšit ofenzívu, zdokonalit kanón apod. Pokud máte zakoupen kanón můžete jej samozřejmě použít i během závodu proti ostatním řidičům. Po každém úspěšně dojetém levelu vás čeká jedna mise, kterou musíte pro další postup absolvovat – čeká vás například přejíždění Santa Clause, ničení automobilů válcem, a jiné. Samozřejmě i po splnění mise vás čeká odměna ve formě kreditů.

Jak jsem již psal, nápad není špatný, ale bohužel výsledek není zase tak kvalitní. Již samotné zpracování pro DOS předpovídá, že rozhodně nepůjde o grafický skvost, ale spíše naopak. Za zvukový doprovod můžete očekávat pouze křik „burácejících motorů“ linoucí se z PC speakeru. Hudební doprovod bohužel v této hře chybí. Pokud se ale chcete pobavit alespoň na část odpoledne, rozhodně si hru stáhněte a zahrajte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

James | 10.02.08 v 09:43

super hra nej.



tanky jsou nej.

zt | 23.08.06 v 20:42

tzt

x | 02.05.06 v 05:38

nechapu kdo tohle dela

abo | 04.11.04 v 16:53

o nicom hra, titulne okno navnadi no nic moc necakajte
hra pripomina stums len je v nej viac protivnikov a viac druhov aut


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce