recenze

Sunday Drivers

Sunday Drivers

A máme tu další ze zástupu motoristických her a hříček! Dnes však nepůjde o adrenalinovou záležitost, nýbrž o oddychové poježděníčko. Pokud máte rádi kreslenou grafiku, legrační ozvučení a chcete si zkrátit nudné všední odpoledne, račte dále...
Řidiči všech pomalých, neohrabaných, leč roztomilých vozítek, spojte se! Neděle je totiž vaším svátkem. Právě v tento den můžete osedlat autíčka všech druhů a barev a utkat se s ostatními na závodní dráze! Vítězí jen ten nejlepší a pouze on bude oslavován a vyzdvižen na stupeň vítězů! Neváhejte již ani vteřinu a připojte se k Nedělním Řidičům!

Již po prvním spočinutí oční bulvy na okolních screenshotech určitě zaznamenáváte jistou podobnost s nedávno vydanou hrou Sunday Panzers. Podobnost to není náhodná, autorem dnešních závodů není totiž nikdo jiný, než tvůrce těchto tančíků. Ve skutečnosti je hra Sunday Drivers předchůdcem „Panzerů“, a zda je to na škodu či právě naopak, se pokusím nastínit dále.

Po spuštění hry vás vřele přivítá jednoduché, avšak účelné a hezky zpracované menu. V pozadí vyhrává veselá hudba, která vás hned navnadí a donutí rychle se seznámit s ovládáním, nastavit jeden ze dvou stupňů obtížnosti a skočit rovnou do hry. Ještě před samotným závodem si vyberete jediné možné doposud zpřístupněné autíčko a trať a nyní vám již nebrání v započetí hry vůbec nic. Objevujete se na startu, odpočet se blíží a ještě než se dostane na nulu, všechna vozítka už jsou dávno před vámi – to je ale nespravedlivé, že? Konečně se mohu rozjet, ale ouha. Autíčko je na můj vkus velmi pomalé, tak tak doháním soupeře přede mnou. Míjím první zatáčku a zjišťuji, že se můj vůz nejen co do rychlosti podobá zmrzačenému šnekovi, ale navíc je ještě neohrabaný a velmi špatně zatáčí. Konečně se mi za druhou zatáčkou podařilo dohnat předposledního soupeře. Chci ho vytlačit ze silnice a získat tak cenné vteřinky, chvíli na to se však válím smíchem na klávesnici. Po naražení do jiného auta se ozve zvuk, který vydává gumová kačenka při sešlápnutí, přičemž oba vehikly nadskočí jako kdyby byly gumové :). Tento incident mě zlákal a zkusil jsem narazit do stromku či domečku - opět neobvyklý zvukový efekt, zkrátka, kreslená roztomilá grafika jde ruku v ruce s legračními zvukovými efekty.

První trať je vcelku krátká a čtyři kola uběhla velice rychle. Po zaslouženém vítězství se mi zpřístupnilo další autíčko a nová trať, na níž jsem se ihned znovu vrhnul. Další trať je již delší, ta příští ještě delší a vzhledem k rychlosti vašich pojízdných miláčků vám budou ubíhat velmi pomalu. Aby hra nebyla jen o mačkání tlačítek „doleva, doprava, plyn“ (brzda zde není :)), můžete na soupeře také troubit či používat různé bonusy, objevující se sem tam na cestě. Mezi ně patří možnost projíždění soupeřů jako duch, dále dynamit, který způsobí vyskočení všech autíček na trati, potom hopsací pružinu či zrychlení. Po několika vítězstvích se vám zpřístupní další sada tématicky odlišených tratí, kterých je celkem patnáct. Autíček také není málo, ale i když to jejich charakteristiky slibují, žádných převratných změn jízdních vlastností se nedočkáte.

Hudba, která vás po celé vaše řádění na závodištích doprovází, je klasická „midi-ová“ a veselá, příjemně podbarvující dění na silnici. Několik komických zvukových efektů sice jistě vyvolá na vašich tvářích patřičný úsměv, ke hratelnosti však příliš nepřidá. Bohužel jsem se po celé hraní nedočkal ničeho převratného, a tak originalita pokulhává hned za hratelností a bohužel také za grafikou, jako tomu už bylo u výše zmiňovaných Sunday Panzers. Jestli máte náladu na něco veselého, ale hratelnějšího, sáhněte raději po nich, pokud si však potřebujete pouze vydechnout a na vaší tváři chybí úsměv, Nedělní Řidiči jsou tu pro vás. A samozřejmě mohu doporučit pro všechny děti, pro které jsou jiné závodní hry příliš složité. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

rapident | 29.04.05 v 19:12

mirasdši řekni jak ji stahnu

8 let | 01.04.05 v 20:41

To je pro malinkatý cápky tahlencta autíčkoidní gra


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce