recenze

Slot Car Racer

Slot Car Racer

Máte rádi závody, které sledujete z ptačího pohledu? Přidejte k tomu rychlé formule, světové známé jezdce a dostanete rychlý a jednoduchý Slot Car Racer, který simuluje autodráhy, se kterými jsme si hráli jako malé děti. :)
Podle screnů připomíná na první pohled Hasseröder DTM, eXtreme Race nebo Aral SuperPlus, což jsou všechno závodní simulátory ze stejným pohledem na hru. Tedy stejně jako dnes – v případě Slot Car Raceru. Ten však narozdíl do nich simuluje něco, na co určitě vzpomínáme všichni, kteří jsme si hráli s dětskými autodráhami. :) Jestli si tedy dobře vzpomínáte, nebylo zapotřebí volantu, pedálů apod., stačil pouze jeden joystick, kde se ovládala rychlost.

Když je zmínka o joysticku, vybavíte si asi několik tlačítek, páku pro ovládání směru atd. S těmito hračkami jsme si však v době autodráh určitě nehráli. Joystick pro autodráhu měl většinou jen jedno tlačítko. To ovládalo rychlost, kterou jste museli regulovat dle místa, kterým jste projížděli. Slot Car Racer má takřka totožný princip. Místo vybírání složitých zatáček, agresivního útočení na soupeře atd. si hlídáte pouze rychlost a občas přibrzdíte. Na obrazovce máte symbol pedálu, na který když kliknete levým tlačítkem, formule se rozjede. Pravé tlačítko brzdí. Naprosto jednoduchý princip a dosti reálně tedy simuluje staré autodráhy.

Hra nabízí dva režimy. V případě že si na autodráhy už nevzpomínáte nebo jste v dětství dávali přednost jiným hrám, projděte si Practise, kde si trať projedete i s malou instruktáží, která vám hlavně ukáže místa, kde je třeba zabrzdit, abyste nenavštívili prostor mimo dráhu. Na několika úsecích tedy máte označeno, že byste měli přibrzdit, abyste zatáčku bez problémů projeli. Záleží tedy na tom, jestli zabrzdíte, jak moc a od jakého místa. Podle toho se umístíte. A nepočítejte s tím, že by váš soupeř někdy vyjel mimo dráhu, ten jede naprosto totožně celou trať a pokud jednou nebo víckrát vyjedtee z dráhy, budete mít co dělat, abyste se k němu ještě dostali.

Slot Car Racer se trochu snaží přinést hráči i něco ze světa formulí, takže můžete vybírat za jaký tým pojedete a dokonce i za jakého jezdce. Co je docela zábavné, ale určitě vám to nebude vadit, je možnost posadit např. do formule stáje McClaren Michaela Schumachera. Celé je to příliš jednoduché, ale je to tím, že jde o simulátor autodráhy, kde se ani nic jiného čekat nedá. Navíc ze začátku by vám to nemělo jít tak od ruky a měli byste dělat chyby jako já při svých začátcích. Bavte se.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce