recenze

Rally Run

Rally Run

V Rally Run na vás čeká noční jízda vysokou rychlostí po nepříjemném terénu. Vaše jízda sice nebude doprovázena hrstkou protijezdců, ale i tak se budete mít proč snažit, neboť jste měřeni nelítostným časem, který je vždy proti vám.
Naše herní databáze nabízí velké množství závodních simulátorů. Ty se dají rozdělit do tří základních skupin. V té první jsou ty nejpovedenější, jež sice mají své chyby, ale na freeware poměry jsou kvalitními hrami. Druhá skupina nabízí průměrné hry, u kterých už najdeme větší chyby, avšak zahrajeme si je rádi. No a v poslední skupině najdeme simulátory se zásadními chybami ovlivňující náš celkový pohled na hru. Výběr ukázkové hry do každé skupiny by asi nebyl nejlepším nápadem, neboť máme každý svá měřítka a nevím, zda bychom se shodovali, ale do první skupiny mezi nejlepší hry asi všichni zařadíme TORCS, kde není o čem pochybovat. Dnes však budeme zařazovat jiný simulátor a projdeme si jeho mouchy.

U většiny her je zásadní její rozlišení, díky kterému se na to buď lépe kouká, nebo před monitorem raději zavíráme oči. Rally Run běží pod 640x480 px, což je na dnešní poměry docela chudé. Navíc hned po spuštění samotné hry budete zaraženi kompletním zabarvením prostředí hry, které je příliš tmavé. V menu je sice k dispozici nastavení, ale nic ke grafice tam není. Tudíž jsme donuceni řešit tuto situaci jinak, protože si nemyslím, že si někdo bude chtít kazit svůj zrak. Tyto vady by trochu mohl kompenzovat obsah hry, což se u Rally Run bohužel příliš neděje. K dispozici sice máte čtyři vozidla, která se autoři snažili vytvořit v jakémsi tuningu, ale příliš se to nepovedlo. Po výběru auta už žádný další výběr nenásleduje a ocitáte se tak na jediné dostupné trati.

Ovládání vozidla je v některých místech až neskutečně citlivé na to, po jakém povrchu se jede. Rychlost jde nahoru celkem rychle, ale připadá mi, že jen na ukazateli. Vozidlo se drží buď v rozjezdové rychlosti, a nebo při té nejvyšší. Tu již nepřekročíte a to je podle mě autorův velký omyl. Když už jsem u omylů, tak tím dalším je něco neuvěřitelného, což bych v dnešní době u žádné hry nečekal. Nic na trati pro vás není překážkou. Vším můžete projet bez ohledu na to, jestli je to živý plot nebo obrovský billboard. No a posledním dosti velkým omylem je průběh hry. Jede se na čas několik kol. Ty se vám ale nezapočítávají a hra se tak chová, jako byste stále jeli první kolo. Neuvěřitelné.

Čtyři auta, jedna trať, zvláštní hratelnost, špatná grafika. Takový je profil Rally Run. Věřím tomu, že s ní autor práci měl, takže ji stejně jako všechny jiné freeware hry vydáváme, ale za její obsah neručíme. Některé prvky pochází ze skutečné rally, ale zde jsou pouze jako okrasa. Když to vše shrnu, tak je Rally Run skutečný mazec, ale v tom špatném slova smyslu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Rally Run Rally Run Rally Run Rally Run