recenze

Race Cars

Race Cars

Jedu si takhle jednou bezpečně na první pozici a najednou BUM! Nějaký šikula ze zadních pozic najel na power-up a zpomalil zbytek pole. Než se stačím pořádně vynadávat, svět se opět vrací do normálu a já šokován vylétávám z první zatáčky, co byla po cestě. Soupeři se mi zdálky smějí, bílá obrazovka, respawn.
Takhle by se zhruba dalo popsat jedno tuctové kolo ve hře od človíčků z Terminal Studio , nazvané ještě tuctověji Race Cars. Tahle racingovka byla vyvíjena pod dohledem "poloprofesionálů" z Realore Studios a musím říct, že minimáně po vizuální stránce vypadá opravdu dobře. V trialové verzi hry (ano, opět je šířena jen jako Shareware) se vám pod pařáty dostanou dva na první pohled velmi podobné vozy, dva herní módy (volná jízda a turnaj, však už to znáte) a několik tratí. Ty jsou graficky velmi povedené, ale bohužel tak nějak jednoduché pro jízdu. Když si k tomu připočtete fakt, že soupeři také nepatří k nejrychlejším (přičemž to samé lze říct i o časech neznámých řidičů, vyrytých na tabuli cti), vychází mi z toho taková gameska na jedno pohodové nedělní odpoledne, strávené klidně z většiny mimo asfalt. K tomu se ještě sluší dodat, že za přílišné vyjetí z autory vymezených prostor se odměňuje bílou clonou místo obrazovky a následným respawnem.

Na grafickou složku hry už jsem chválu pěl. Je to tak, auta i tratě jsou zabaleny do roztomilého 3D kabátku, aniž by to všechno trpělo nějakou do očí bijící hranatostí, kolem tratí se válí řada všelijakých více či méně nebezpečných nesmyslů. Doprovodná hudba je nenápadná, pohodová. I fyzikální systém je tentokrát víceméně v pořádku, až na případ, kdy do sebe dvě auta zaklesnou s nemístným zpomalovacím efektem. Škoda jen poměrně dlouhého loadingu (což vzhledem k malým mapám působí dost kontroverzně) a možného cukání ve vyšších rozlišeních.

Fakt je, že v základní trial verzi toho Race Cars zase tolik nenabízí, ale pokud máte rádi trojrozměrné, pěkně vypadající, nenáročné a solidně hratelné závody, určitě si těch dvaadvacet meganců stáhněte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Stepqan | 31.01.08 v 14:00

nevim

Pulec | 10.12.05 v 18:56

Kde je plna?


galerie

Race Cars Race Cars Race Cars Race Cars Race Cars

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce