recenze

Offshore Racer

Offshore Racer

Chtěli jste si někdy vyzkoušet závody na motorovém člunu a neměli jste příležitost? Nyní si to můžete zkusit ve hře Offshore Racer od TNG-Soft. Adrenalin zaručen.
Simulátory byly vždy oblíbená témata vývojářů. Již v dobách procesorů 386 znal každý závody formulí a motorek, které byly v té době prostě dokonalé. Co takhle udělat něco, co by souviselo s vodou? Sice se objevilo pár her o chytání ryb (neslyšel jsem o nikom, kdo by to hrál), ale jinak toho moc nebylo. Co takhle závody na vodě? Projet se na motorovém člunu rychlostí 200 km/h, to už by mohlo být zajímavé. Firma TNG-Soft tento nápad zrealizovala a vytvořila Offshore Racer. A jak jejich snažení dopadlo?

Ve hře vás uvítá pěkné menu, jehož první položka, „Start“, vás bude asi zajímat nejvíce. Závodit můžete v devíti lokacích, které jsou hned od začátku přístupné, takže se nemusíte trápit postupným odemykáním (jako například ve hře Becher Race 2003). Jakmile si vyberete místo pro závod, můžete jet. Smyslem hry je jet podle bójek a projíždět checkpointy. Člun dosahuje rychlosti až 204 km/h, ale to musíte jet rovně a nezatáčet. Na výběr máte několik pohledů, jak můžete člun ovládat (přepínání je klasickým C jako „camera“).

Asi největším mínusem celé hry je absence protivníků, kteří by s vámi závodili. Jediná jejich náhrada je závod s „ghostem“. Grafika, která je kompletně v 3D, je poměrně jednoduchá a nečekejte žádné zázraky. Kromě člunu, bójek, vody a měnící se oblohy (podle lokace) nenarazíte vůbec na nic. To samé platí i pro ozvučení hry – hudba zde není, takže zbývá pouze šplouchání vody a zvuk motoru. Narazil jsem na menší problém s grafikou – když jsem hru spustil pod mými Windows 98, tak pod určitým úhlem nebyla vidět obloha ani voda, ale pouze bójky a člun (ve W2000 se mi nic podobného nestalo).

Jak to shrnout? Hra má sice pár chyb, ale žádné, kvůli kterým byste si hraní znechutili. Mně nakonec přišlo docela zajímavé stále předhánět „ghosta“ (replay nejlepšího zajetého času) a snažit se být stále lepší a lepší. Je to ideální hra, pokud chcete úplně vypnout, na nic nemyslet a jenom si trochu zahrát...

stáhnout hru
bm

autor
/ bm

Skóre

70 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce