recenze

Offroad Racers

Offroad Racers

Jízda kopci, jízda lesem nejlepší je s monster truckem. Nebo jiným z řady aut, které se do tohoto divokého prostředí hodí. Už je odstartováno? Tak jeďte, čas totiž neúprosně kvapí a za účast se tu nové tratě a vozidla neodemykají.
Na první pohled úchvatně vypadající závody, na ten druhý a následně další třpyt lehce opadá. Stále se však jedná o slušné arkádové závody. Proč, to si hned povíme.

Z úvodního menu se dozvídáte první relativně potěšující věc, existenci čtyř herních módů. Přesto však většina z nás zůstane hned u toho prvního (Contest), neboť právě skrze něj se otvírají tratě v ostatních režimech. Vzniká tím pocit, že ostatní módy jsou tak trochu pobočné. Ale proč ne. Nakonec náplň jednotlivých závodů se mění i zde. Po výběru auta jste na trati, nutno dodat, že opravdu krásně a barevně vypadají. Máte na to tři vteřiny se kochat, než začne závod. Pak už totiž začíná zběsilý boj s časem.

Nejsou to jen protivníci, které musíte nechat za sebou, vyválet v prachu a ještě do nich „omylem“ šťouchnout nárazníkem a třeba je tím zničit :-). Předně se musíte starat o váš čas a projíždět checkpointy, které zase nějakou tu dobu přidají. Je pravda, že někdy jedete pouze na čas, pak zase na čas a se soupeři. Čas vás zajímá i v případě eliminačního módu, kdy je vyřazen po určitém intervalu poslední vůz.
Z toho všeho plyne jedno základní pravidlo – vždycky se snažte dojet jako první. Je to nejjistější způsob, jak neopakovat daný level. I když stačí dojet do třetího místa a ani odemykání nových vozidel není podmíněno pouze zlatými poháry, což je na rozdíl od jiných titulů, s nimiž jsem se setkal, plus.

Auta jsou samostatnou kapitolou. Výběr a typy jsou slušné. Ani ovládání není nejhorší, když se dokážete vyvarovat smykům po projetí ostřejší zatáčky nebo za kopcem. I když mě smyky ze začátku zlobily, po odemknutí monster trucku jsem už byl v klidu. S tím souvisí i fyzika hry – žádná není :-). Všechno je to přilepené na zemi a nevyskočí, nevyskočí. Pro někoho nedostatek, ale ten, kdo si rád užije svižné arkádové závody, bude mít radost. Já radost tedy mám.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Kalousek100

Kalousek100 | 24.11.16 v 20:39

Dobrá hra.

PavelH

PavelH | 01.08.16 v 00:57

Vůbec nevypadá zle, vyzkouším.

voky15

voky15 | 28.11.14 v 20:06

Pěkná hra


galerie

Offroad Racers Offroad Racers Offroad Racers Offroad Racers Offroad Racers