recenze

Mario Kart x1

Mario Kart x1

Obtloustlý italský instalatér opět zasahuje. Tentokrát si ale nechte zajít chuť na arkádu plnou hopsání, ale spíše si připravte řidičský a technický průkaz své káry. Vůně benzínu, řev motoru a spálené pneumatiky – vítejte na závodní dráze.
Mario to s námi táhne již dlouho. Stačí se jen podívat na plejádů her s tímto sympaťákem v hlavní roli, a musí vám být jasné, že nový fenomén je na světě (alespoň na tom freewarovém určitě). I když se ve většině případů nejednalo o zrovna špičkové adaptace, našlo se i několik kousků, které s oblibou hraji dodnes. Zařadí se mezi ně i dnešní gamesa?

Abych pravdu řekl, má jen málo šancí, což ovšem neznamená, že se jedná o špatný titul. Ale vezmeme to pěkně po pořádku. Vaším úkolem v této závodní hře je projet všech osm kol na prvním místě a posbírat co možná nejvíce mincí, které se volně válejí na trati. Ty jsou vcelku různorodé a rozhodně se jen tak neomrzí. Soupeřem vám bude sedm dalších kár, každé řízené jedním z mariových kamarádů či nepřátel. Bohužel, musím vytknout obrovskou naskriptovanost dráhy jízdy vašich soupeřů. Vždy se pohybují po stejné trase a vždy, pokud nevyhrajete vy, vyhraje Donkey King. Tím ale výčet negativ nekončí. Druhé kolo se z nepochopitelných důvodů pohybuje hlemýždí rychlostí (rozuměj. trhaně) a tak se kolo na pár desítek vteřin protáhne v nudnou jízdu trvající několik minut. Naštěstí, další úrovně už jedou bez nejmenšího trhnutí.

Co se grafiky týče, jedná se o lehčí nadprůměr s minimem chyb ale stejným počtem graficky zajímavých míst. Zvuk je bohužel otřesný. Celou hrou vás doprovází stále se opakující smyčka, která vám rozhodně na náladě nepřidá. Bohužel, nejde nijak vypnout ani ztišit, takže jste odsouzeni ke zničení sluchového ústrojí nebo hraní beze zvuku, což je ve výsledku skoro to samé. Volba je na vás, stejně jako volba, zda si tuto hru stáhnout.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

JakubM | 16.07.07 v 11:36

Je to Donkey Kong, ne King :->


galerie

Mario Kart x1 Mario Kart x1 Mario Kart x1