recenze

Light Driver

Light Driver

Dnes se přesvědčíme, že závodní simulátor může mít nespočet různých podob a každá nás něčím překvapí. Light Driver nabízí rychlou jízdu po silnici, která už delší dobu nebyla udržována. Tím pádem byste měli zbystřit, neboť člověk nikdy neví, co ho v nočních hodinách může na silnici potkat.
Každý závodní simulátor má něco do sebe. Do mých rukou už se dostalo slušné množství těchto her a mohu s jistotou říci, že na každé se našlo něco, co pobavilo (ať už v dobrém slova smyslu nebo v tom špatném. ;) Jeden z velmi neobvyklých simulátorů je např. Ludo Race (pokud jste ho nehráli a jste příznivci šílených závodních her, doporučuji stáhnout. ;) Dále stojí rozhodně za zmínku Limit Rush, který překvapil základním úkolem hry. Originální, škoda těch málo chyb, neměl daleko k dokonalosti. No a pokud vás tyto hry příliš neberou, tak se vrátíme ke starým známým, což je Race Game, Racing Dynamics a nebo novější Dunlop Drivers Cup IV. Věřím, že každý fanoušek závodních simulátorů si z této nabídky vybere.

Light Driver naprosto vybočuje z řad běžných závodních simulátorů. Úkol hry není dojet jako první, ale postarat se o to, abyste vůbec někam dojeli. Máte totiž hned několik překážek. Můžete být extrémně neschopní a odrovnat auto běžným způsobem, což snad u této hry ani není možné nebo nestihnete limit pro projetí daného úseku a nebo vás překvapí překážky na trati, na kterých ztroskotáte. Možností je tedy hned několik, takže uspět ve hře nebude procházka růžovou zahradou. ;) V běžné závodní hře na běžné závodní trati nenajdete příliš překážek, ale jen své protivníky, kteří se vás většinou snaží předjet nebo v některých případech zbavit se vás a odstranit vás z trati.

V Light Race projíždíte silnicí v pozdních večerních hodinách, takže toho moc neuvidíte. Pomůže vám člověk s vlajkou v ruce, okolo kterého když projedete, tak se rozsvítí vaše světla a hned jste na tom lépe. Na všechny úseky však máte pouze 90 sekund, takže předem zapomeňte na pomalou bezpečnou jízdu, díky které byste bez větších potíží překonali všechny překážky. Na silnici se setkáte s různým bordelem. Někde je silnice opravována a pokud to nebudete brát na vědomí a vjedete do vyznačeného místa, klesne hodnota stavu vašeho auta. Ta postupem nabude, ale pokud častěji za sebou budete mít problémy s překážkami a bouráním, vaše jízda brzy skončí. ;)

Když to shrnu, tak to jde pouze rychle. Každý si to zkusí po svém a přesvědčí se, že to jinak nejde. Grafika hry je standartní a zvukové doplňky též. Nic extra, ale k pobavení to stačí. Menu je naprosto postačující a není třeba hledat v něm nějakou vědu. Co potřebujete, najdete, ale nemyslím to tak, že by bylo nějaké rozlehlé. Zkrátka jde o hru tak akorát šitou na míru pro pobavení. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

kingoftheworld | 14.05.07 v 19:30

Fakt skvela hra... grafika dneska uz sice nic moc... Ale skvela hratelnost, proste vyborna hra k odreagovani...

zdenek sadílek | 18.03.07 v 01:33

hra

pepe | 16.10.04 v 12:02

docela to ujde.

Vladimír | 07.12.03 v 15:16

Skvěle.

READY | 26.11.03 v 08:59

No super!!! konečně něco ke hraní.Fakt doporučuju!

Augustin | 01.11.03 v 22:40

GOOD, VERY GOOD:-)))))

Marek | 19.10.03 v 06:16

Je to celkem dobrý. Hlavně na odreagování.

Jiří | 17.10.03 v 19:48

Je to dobrý.

Chatrcka | 16.10.03 v 07:39

Je to naprosto super.Jedna z mála možností jak krátit neůnavnou hodinu IVT. Hra je naprosto boží.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce