recenze

 Kutter 2 - The Return of Evil Fishingboat

Kutter 2 - The Return of Evil Fishingboat

Nyní vám nabízíme jedinečnou příležitost zazávodit si na krutých a nelítostných řekách. Neváhejte a vyzkoušejte skvělé závody lodí v 3D světě.
Dnes tu mámě opět takovou podivnější hru, která by se dala zařadit rovnou do několika kategorií. Nebudu nic zastírat a hned ve druhé větě o hře trochu více napovím. Dala by se zařadit do simulátorů (jako simulace ježdění na lodičce), sportů (také jako jízda na zběsilé loďce po různých tratích) nebo do akce, ale to je jen výplod mé fantazie (akce se objevuje v podobě rychlého plutí po klidné vodní hladině, stejně jako ve filmech ala závěrečné honičky). To jen tak na okraj. Z minulého řádku plyne, že se dnes nebude jednat o nic jiného, než o zběsilé závodění na lodičkách. Pokud má paměť dobře slouží, tak si nepamatuji, že by někdy vyšla takováto hra, nebo alespoň podobná. Nakonec jsem tuto hru zařadil do simulátorů, přeci jenom tomu má nejblíže. Také je třeba na začátku podotknout trochu větší hardwarové nároky, jelikož je hra celičká ve 3D a nějaká ta (i třeba horší) grafická karta by nebyla od věci. To jsem stručně oťukal samotnou hru, další tuny informací čekají, čtěte dále!

Hořečnaté závodění na vodní hladině v podobě počítačové hry je pro mnohé velké lákadlo, no, pokud ovšem čekáte klasické jednoduché hopsání po vlnkách, máte smůlu, Kutter 2 - The Return of the evil fishingboat (Kutter II: Návrat zlé rybářské lodi) obsahuje jedny z nejtěžších tratí vůbec. Snad ještě nikdy jsem nehrál jenom pouze první trať dvacetkrát (!!!), ano, tak dlouho mi trvalo pokoření daného časového limitu čítajícího 1 minutu a 10 vteřin. Je to dáno částečně tím, že loď je někdy špatně ovladatelná a zatáčky velmi prudké. V takovém případě se stanou zatáčky řek vaším hlavním nepřítelem. Vždy máte náhled na mapu konkrétní trati, ale věřte mi, že naplánování typu „nejdřív prudce doprava a pak rychle doleva apod.“ je zbytečné a zcela nesmyslné. Nejhorší na tom všem je, že hra vás nepustí na další trať dokud nepokoříte tu stávající. Teď si možná říkáte, že určitě budete moct ovládat nějakou nadupanou turbo-loď. Samozřejmě, dost často se zaboříte na břeh, tím ztratíte dost cenných vteřinek, za vše ale může malá obyčejná rybářská loďka s motorem rychlostního člunu.

Graficky je na tom Kutter II velmi dobře. Kouř z komínů loďky (ano komíny a kouř, já říkal, že to není vůbec normální člun), třpyt vodní hladiny a rozvířená voda ze člunem jsou velmi povedené věcičky, bohužel věci kolem jako okolní domy na břehu, stromy apod. jsou na tom dost bledě, pár textur se asi autorům zdálo jako dostačující. Není tomu tak, kdyby si dali více záležet, rozhodně by to hře ohromně prospělo. V Options hry je možné si nastavit detaily hry, doporučuji Hi Res (High Resolution), hru by to nemělo nijak zpomalit. Audio jde ruku v ruce s grafikou. Nejvíce přímo skvělá hudba se mi zdála v intru hry, přímo skvělá melodie, skvělé basy, co víc si přát. Jinak zvuky jsou v normálu, žádný zázrak ani hrůza.

Závěr je vždy hrozná věc, nějak hru shrnout a zhodnotit. Zápory i klady se v dnešní hře najdou, převládají klady. I přes pár nedostatků je Kutter II velmi dobrou hrou, kterou si může zkusit každý. Na druhou stranu by se měli odhodlat pouze lidé dostatečně vybaveni notnou dávkou trpělivosti. 3D grafika, báječná muzika, dobrý a nezvyklý námět, zběsilé jízdy po řece, to vše je velmi dobře provedené a propracované. Stahujte a pokud vám tato hra zrovna nesedla, zkuste prohrábnout náš archiv her.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie