recenze

KartingRace

KartingRace

Postavte se na start závodu motokár, nažhavte motor a nechte se ovívat chladným vánkem. To vše a mnohem víc skrývá skvělá závodní simulace nesoucí název KartingRace. Rozhodně si nenechte tuto hru ujít.
Zvuk motoru je stále silnější, otáčky vyšší a vzduch vás ovíjí jak na horské dráze. Přesně takové pocity máte, když sedíte za volantem závodní motokáry. Asfalt pod koly stroje je nebezpečně blízko vašich nohou, ale vy s chladnou hlavou projíždíte zatáčky kontrolovaným smykem. Že z toho máte strach? Já se tedy přiznám, také se trochu bojím při pomyšlení, že bych se překlopil v rychlosti 60 km/h na tvrdou a bezcitnou zem. A proto jsem si opatřil hru KartingRace. Simulaci závodních motokár.

Jestlipak víte na čem začínal sám mistr světa Michael Schumacher? No samozřejmě, že na strojích s nízkým podvozkem a vysokou akcelerací. Chcete-li si to také vyzkoušet, není lepšího způsobu, než zasednout za klávesnici a odkroužit desítky jízd v KartingRace. V líbivém menu si zvolíte své jméno, počet oponentů a kol, barvu stroje, obtížnost, a typ okruhu. Bohužel nemáte možnost nastavení zvuku ani grafiky přímo zde. Abyste si změnili rozlišení a ostatní detaily musíte se ve Windows podívat do složky, kam jste KartingRace nainstalovali. Tam už stačí spustit soubor Configuration.exe. Co se týče vzhedu, tak samotná hra, stejně jako hlavní menu, vás svým vzezřením okouzlí. Grafika by se mohla jistě porovnávat s mnohými komerčními gameskami. Ale to co mi vadilo snad nejvíc, byla absence možnosti doladění stroje. Tím mám na mysli nastavení brzd, diferenciálu a citlivosti volantu.

Mnozí z vás si řeknou, že mám hodně velké požadavky, ale KartingRace je nová a kvalitní hra, která by se měla soustředit, co možná nejvíce, na hráče samotné. Samozřejmě jde o freewarovku, tudíž se tolik neděje. Ale sami při hraní pochopíte oč se mi jedná. Citlivost volantu je tak velká, že obrovsky snižuje hratelnost. Bohužel autoři zapomněli i na multiplayer. Ovšem místo toho si můžete zajezdit proti počítači. To ovšem rozhodně není procházka růžovým sadem. I na nejlehčí obtížnost jsem měl co dělat, aby mě soupeři o kolo nepředjeli. Po pár minutách jízdy se ale vše obrátilo a já jsem jim byl minimálně rovnocenným sokem. Bohužel se mi často stalo, že soupeři se hned po startu prapodivně točili, až nakonec zmizeli úplně.

Celkový pohled na KartingRace je každopádně pozitivní. Skvělá grafika udělá vždy své. Přesto ale hra má mnoho nedostatků, jako například hratelnost či multiplayer. I tak bych vám ji však doporučoval. Zmínit se také musím o možnosti hraní pomocí joysticku, což je jedno z pozitiv, proč si dnešní pařbičku stáhnout.

stáhnout hru
Sabes

autor
/ Sabes

Skóre

90 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Vasil | 05.07.06 v 14:06

jak se to ovládá

Slackware | 26.01.06 v 09:42

asi jste si nikdo pro nadseni ze hry nevsimlnul toho ze hra je open source, tzn. kdyz se nekomu neco nelibi tak si to muze dodelat po svem ;-)
Nevim jak ve Window$ ale jinde je nastaveni velmi prehledne v jedinem konfiguracnim souboru.
Interpret prikazu primo ve hre je taky fajn ... kdyby nekdo nevedel, tak [F1]

slzoherec | 12.01.05 v 17:21

Jsi mladý a viděl si prd.

Lork | 01.12.03 v 08:59

TDobra pi*kovina, tak hroznu vytvorenu hru som vzivote nevidel ...

Kim | 02.08.03 v 13:32

Mám takový dotaz.Stáhla jsem si tuhle hru.Je fakt dobrá,ale na začátku to jakoby dost hrozně skáče a skoro to nejede.Co s tím?Dík.Kim

Disk | 02.08.03 v 10:28

tato hra skvělá ale blbě se ovláda ja sám jezdím motokáry a je to celkem solidní Hra

FEDERICO COLICO | 11.07.03 v 00:55

faccio download di tutti i vostri programmi
inseriti giorno per giorno ....grazie...
molto interessanti e giocabili
saluti Federico

Altin | 02.07.03 v 16:37

je to vazne super hra,ale ja ju mam uz nejaky ten mesiac z ineho servera...

Miroslav Špinka | 02.07.03 v 15:32

Tato hra je kvalitní.Moc se mi líbí a ocenil bych další vydání...(mám namisli pokračování..)

:-)

qwerty | 02.07.03 v 09:50

Musím říct,že tato hra je úžasně nerealistická,já už jsem na motokárách byl,ale takhle se motokára opravdu nechová.Ale na to že je to freeware je to celkem dobré.

Endemit | 02.07.03 v 08:40

Projednou ste sem daly opravdu kvalitní hru!


galerie