recenze

Hot Rod Hottie

Hot Rod Hottie

Úkol dnešní hry bude velmi jednoduchý, pořádně si zazávodit. Možná si říkáte, že už to tu několikrát bylo, ovšem tentokrát to bude velmi netradiční cestou, a i když tento titul mnoho nepřináší, minimálně za vyzkoušení rozhodně stojí.
Závodní hry patří mezi oblíbené žánry. Zjišťovat, proč tomu tak je, je asi zbytečné. Může to být tím, že mnohdy ovládáte velmi zajímavé vozidlo nebo tím, že se hráči prostě chtějí jen odreagovat. Na popularitu může mít vliv také fakt, že v každém z nás je byť jen minimální závodnický duch. Zanechme ale pro dnešek těchto slov a pojďme si raději o následujícím titulu říci pár slov.

Hned takhle z kraje musím bohužel říci, že Hot Rod Hottie je pro mě docela zklamáním. Ačkoliv je patrné, že autorka jménem Becky Rose se hodně piplala s grafikou, je očividné, že ostatní herní prvky trochu zanedbala. Marně zde budete hledat i menu. S žádným nastavováním čehokoliv si tedy nemusíte lámat hlavu. Na jednu stranu to je dobré, ale pokud vlastníte starší sestavu, nemůžete si hru vůbec přizpůsobit dle své vlastní potřeby. Po spuštění se tedy ocitáte přímo v závodě. Celkově máte k dispozici 3 kola a zhruba 15 minut na to, abyste v nich stačili vyhrát. Soupeři zde nejsou žádní. Jediným protivníkem je čas. Čím rychleji danou trať zajedete, tím lépe pro vás. Ovládáte vozidlo, jež svým vzhledem připomíná tak trochu „žihadlo“ z let dávno minulých. Během vaší jízdy musíte dávat obrovský pozor na to, aby vše klapalo jak má. Hlídat si musíte stav vaší nádrže, pozor budete muset ovšem dávat i na to, aby se vám nepřehříval motor a abyste nevyjeli z tratě. Teplotu udržíte v patřičných mezích tak, že budete správně řadit. S automatikou ale nepočítejte, vše budete muset dělat pěkně ručně. Pokud na tom budete špatně po technické stránce, budete se muset podívat do boxů, kde si za mírný poplatek můžete vše vrátit do normálu, popř. vylepšit. Finanční obnos samozřejmě dostanete za vítězství v závodě.

Pojďme se chvíli věnovat oblasti technického zpracování. I když jsem zmiňoval, že grafika je vypiplaná, nemění to nic na tom, že ve zbylých aspektech hra trochu pokulhává. Nedostatky se nejvíce projevují na fyzikálním modelu, což poznáte nejvíce, když budete prudce zatáčet. Díky tomu, že hra neobsahuje menu, budete muset v případě neúspěchu, když se vám přehřeje motor nebo vyjedete mimo trať, hru vypnout a znova zapnout, což na klidu rovněž nepřidá. Zvuky jsou průměrné. Po čase se mi stalo, že začaly velmi nepěkně zlobit. Absence hudby se pak v tomhle moři nedostatků ztratí prakticky hned. Hot Rod Hottie se dle mého názoru nepovedl a díky tomu, že neobsahuje v podstatě nic, co by hráče udrželo u obrazovky bez přemáhání více než půl hodiny, musím tentokrát s hodnocením velmi razantně dolů! Ostatně vyzkoušejte a o své názory se klidně podělte. Třeba v následující diskuzi. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

kingoftheworld | 17.05.07 v 16:36

Nic moc... dost pomaly rozjezd vozidla...

Jakub | 27.11.05 v 14:13

JE TO NEHORÁZNÁ DEBILITA


galerie

Hot Rod Hottie Hot Rod Hottie Hot Rod Hottie Hot Rod Hottie