recenze

Freeride Trash

Freeride Trash

Dnes se dá závodit na lecčem, no na futuristická vozítka budoucnosti si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Urychlit čekání vám může dnešní hra, v níž si vyzkoušíte právě závodění na super-rychlých vznášedlech.
Ačkoliv Freeride Trash nepatří mezi nejnovější tituly, cítili jsme, že do naší databáze ho prostě musíme zařadit. Že si musíte to musíte vyzkoušet! Abych byl konkrétní, Freeride Trash vyšel v roce 2000, ale pořád má co nabídnout. Vysoce atraktivní téma supermoderních, hyperrychlých a nepřekonatelných vznášedel je jen začátkem. Dost už zbytečných věcí, pojďme na věc!

Začněme výběrem vozidla. Vybíráte z několika druhů, u nichž lze nastavit i barvu. Na výběru záleží poměrně hodně, protože krom vašich jezdeckých dovedností je důležitý i váš závodní prostředek. K dispozici máte hned několikero statistik, silou začínaje, zatáčením a váhou konče. Podle těchto indicií si tedy vyberete patřičné vznášedlo a vydáte se na závodní okruh. Opět máte na výběr ze dvou možností – buďto si jen jezdit v modu Time Trial a nebo se vydat přímo na závodní okruh v Single Race. V prvním zmiňovaném na závodišti chybí soupeři a vy si můžete libovolně jezdit, je to vlastně jakýsi trénink, po jehož odjetí (pouhé tři kola, což je při délce okruhu velmi málo) se vám ukáží statistiky a vy zjistíte, jak jste byli úspěšní, potažmo rychlí. V Single Race už jedete naostro. Tři kola, pět soupeřů a vy startujete samozřejmě z poslední pozice. A bere se jen vítězství…

Rychlosti, kterých vozidla dosahují nejsou ale až tak závratné, jak by se čekalo. Průměrně se pohybují kolem 150 mil v hodině, na rovince se to dá vytáhnout i na 230. Všichni závodníci mají samozřejmě pouze jeden ze dvou dostupných typů, všichni se tak drží pohromadě a přidává to tak hře na atraktivitě. Časté předjíždění, kolize a členitý okruh prostě udělají své. Umělá inteligence ostatních závodníků je na skvělé úrovni, málokdy udělají chybu, ale když už, tak jen jednu dvě za celý závod. Je tedy nezbytně nutné vždy být ve střehu. AI působí velmi přirozeně, jako by před vámi jel živý závodník. Žádné neobvyklé manévry. Počítač vás prostě vidí a před sebe vás jen tak nepustí. To máme další plus. Pojďme se věnovat i k mínusům. Přece jen rok 2000 je poznat na technickém zpracování – vizuální stránka nepatří mezi top, ale ani nikterak neurazí. Hudba, tedy pokud se za ni dá jedna neustále se opakující melodie vůbec považovat, se k herním situacím poměrně dobře hodí. Uvítal bych ale přece jen více motivů. Dalším negativem jsou herní možnost – chybí více vozidel, více tratí a i více módů. Jeden okruh vám prostě nemůže stačit!

Přesto ale u Freeride Trash převažují pozitiva. Při hraní jsem se skvěle bavil a kdyby hra vyšla v dnešním novém kabátku, přidalo se více módů a několik vozidel, tak bychom tady měly skvělý závodní simulátor, který by dokázal uspokojit snad všechny náročné hráče. Jenže to je pouze kdyby..

stáhnout hru
Martin

autor
/ Martin

Skóre

65 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Kahi | 17.09.04 v 16:57

tak, po dlouhé době jsem si to zase zahrál, a dopadlo to takto:
Best lap: 0:39:11
Best race 1:59:33

Kahi | 04.09.04 v 23:22

tak co, jaký máte nejlepší časy? já mám:
Best lap: 0:39:55
Best race: 02:00:00 přesně :)
rychlost: 287 MPH

kahi | 21.05.04 v 13:51

Docela povedená hříčka! Určitě stojí za vyzkoušení...


galerie