recenze

Eggstreme!

Eggstreme!

Vejce v pohybu aneb jak nevylít svůj žloutek hned za prvním rohem. Eggstreme jsou originální „závodní“ simulací obyčejného vejce, které se valí, sbírá bonusy a vyhýbá se nástrahám. Graficky kvalitní, hratelně v pohodě, levelů dostatek. Nu?
Závodní pseudo-simulátor „vejcete“ je osvěžením našeho podzimního času, kdy v sychravém počasí natěšeni usedáme za svá PC za účelem zábavy.

Po spuštění jsem si myslel, že pohybující se vejce ve 3D, jehož dráha navíc „visí“ v prostoru, bude velmi těžko ovladatelné. Je to totiž elipsoid, který se v závislosti na okolním terénu chová zásadně jinak, nežli klasická koule, potažmo kolo. Ovšem po několika minutách hraní v rámci prvního levelu každý zjistí, že se pohyby vajíčka dostanou pod kůži coby dup. Máme na výběr relativně hodně tratí, leč mám dojem, že anonymní autor (autoři?) přibalil ke hře generátor, který dokáže na přání vygenerovat jakoukoliv dráhu. Zdálo by se tedy, že je o zábavu nadlouho postaráno, ale není tomu 100%-ně tak. Veškeré objekty ve hře jsou jednotné, variabilita se nekoná, čímž se nám jeden level s dráhou příliš neliší od druhého. Grafické rozhraní není sice příliš bohaté na všelijaké 3D efekty a pentličky, nicméně je příjemné, ale jak jsem řekl – různých objektů je málo.

Závěr je jasný – nainstalujte a hrajte do okamžiku, než vás Eggstreme přestane bavit. A i když časová osa mezi začátkem hraní a omrzením je u každého hráče jiná, nepředpokládám, že byste tuto gamesku opustili za pár minut…

stáhnout hru
Marian

autor
/ Marian

Skóre

83 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Eggstreme! Eggstreme! Eggstreme! Eggstreme!