recenze

Dunlop Drivers Cup IV

Dunlop Drivers Cup IV

Delší dobu jsme na Freegame.cz neměli nějaký ten klasický 3D závodní simulátor. Hledáte-li hry tohoto typu, tak si dnes rozhodně přijdete na své. Zajeďte nejrychlejší čas a staňte se tak vítězem v tomto povedeném simulátoru!
Od dob Race Game už uplynul nějaký ten čas a jen málo z nás si vzpomene, co nám tato hra přinesla a jak zapůsobila na běžného hráče freeware her. Samozřejmě není o čem diskutovat, neboť šlo o jednu z prvních revolučních her, u kterých se dal prosedět delší čas (pochopitelně bez donucení ;) Dost chvály. Mimo Race Game jsme mohli vyzkoušet i několik dalších simulátorů na úrovni, které jsme vydali později. Mezi nejlepší patří rozhodně Racing Dynamics či Racer, který se sice více lišil od dvou výše zmiňovaných her hlavně svou velikostí, ale stále patřil k těm nejlepším. Tolik k tedy k podobným hrám, které bych rozhodně doporučoval vyzkoušet, pokud jste tak již neučinili.

Dnešní simulátor je původem z Německa a pokud si zavzpomínáte na některé německé hry z jiných kategorií, bude vám jasné, že naši sousedé by se měli už konečně něčím vytáhnout a nedokazovat, jak stupidní mohou freeware hry být. U Dunlop Drivers Cup IV se jim z části povedlo překvapit, neboť hra opět není příliš veliká, na to že je 3D podobně jako Race Game nebo Racing Dynamics. Může však konkurovat těmto předchůdcům? Na první pohled to vypadá velmi slibně. Menu není nějak odbité a pustit se do hraní, vyzkoušet domovskou stránku nebo povolit hraní joystickem není žádný problém. Po spuštění hry by vás měla trochu ohromit grafika, která je na úrovni (hra má 5.9 MB, takže povedená grafika by vlastně měla být očekávána).

Poté stojí za zmínku krajina, kterou projíždíte. Není nějak odbitá a i po vybočení ze silnice, nikam nenarážíte, ale jedete dál (samozřejmě mimo trasu). Hra tedy není nějak prostorově omezována a pokud vybočíte ze silnice, musíte se pracně vracet zpět. Úroveň tedy není nějak primitivní, i když po chvíli byste měli chytnout ten správný grif a ze silnice už nevybočovat. Na obrazovce máte možnost vidět vaši rychlost, počet ujetých kol, čas a nejlepší čas. Nic nového, ale rozhodně něco, na co jsme u závodních simulátorů zvyklí. ;)

Naše „pecky“ překonány nebudou. Stále mají něčím navrch a myslím, že každý tvůrce těchto her bude muset vynaložit větší píli a úsilí při tvorbě podobných her, aby vůbec dosáhl úrovně zmiňovaných simulátorů. Dunlop Drivers Cup IV nějak nezklamal, ani nepřekvapil a určitě bych vám doporučil ho alespoň vyzkoušet.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Robin Buček | 27.03.06 v 13:48

Je dost dobrá hra.Lepší než IL2 STURMOVIC

a kdes to vzal Jisefe? | 08.12.03 v 16:46

Haha, prej Bazant. To visis na seznamu co, ty trubko. Ja mam schranku 10 MB a necum tak blbe :-//

Josef | 20.11.03 v 18:58

bazante asi by ti to nemohl nekdo poslat na mail, protože priloha muze byt pouze do dvou mega.

Miška | 08.11.03 v 20:47

DOKONALý!!! hlavně ty doly! fakt super!!!!! DOPORUčUJU!!!

Filip | 06.11.03 v 16:45

4us

Robin Radzik | 09.10.03 v 18:33

Drsné!

bazant | 29.08.03 v 09:02

nemohl bi mi to někdo poslat na e-mail.Nejde mi to stáhnout.Prosím,prosím

Culka | 08.08.03 v 19:23

Je to úplná husťárna, hlavně ta grafika je dokonalá ! :)))))

FiFi | 27.07.03 v 22:56

moooooooooc dobra parka


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce