recenze

Driving Speed 2

Driving Speed 2

Pořádných závodů není nikdy dost, takže proč nezkusit zase jeden závodní simulátor, o kterém se bude mluvit ještě dlouho. Zapomeňte na arkádu pro děti, tohle je hardcore záležitost pro skutečné závodníky.
Driving Speed 2 přichází na freeware scénu hned s několika ne zrovna běžnými featurkami, ta první je patrná už při letmém pohledu na okolní obrázky, tedy téměř fotorealistická grafika, ta druhá je zase podstatná při samotné hře, není to nic jiného než chování vozů na odlišných površích. Nicméně nepředbíhejme a pojďme si něco říci o hře samotné. Už ze samotného názvu je patrné, že máme co do činění se závodním simulátorem. Tentokráte však zaměřeným výhradně na vysoce výkonné V8 závodní speciály. Aut je všehovšudy pouhá čtveřice, ale to bych neviděl jako mínus, protože každé z nich si můžete lehce přizpůsobit. Můžete si vybrat barvu vozu, zvolit mezi manuální či automatickou převodovkou. Drobným nedostatkem je však nemožnost vylepšování vozu, jako výměna kol, spoilerů a podobně, což by hře dodalo určitě na atraktivitě. Po výběru auta si ještě zvolíte jeden ze dvou okruhů a pak už nezbývá než se pustit do samotného závodění. Tady se však skrývá jeden z největších nedostatků celé hry, totiž počet tratí, pouhopouhé 2 kousky jsou silně nedostačující a to i přes to, že jsou výborně zpracované. Hrát můžete buďto proti počítačem řízeným oponentům, nebo s kamarády po síti či internetu, zejména síťový mód hry nabízí výbornou hratelnost, protože na rozdíl od umělé inteligence je každý závod skutečně jiný. Při hře proti počítači můžete závodit s až 11 oponenty, po síti pak lze hrát až v 8 lidech. Výsledný čas, za který se vám podaří závod dokončit, pak můžete poslat na server a poměřovat se tak s ostatními hráči z celého světa, takže soutěživí hráči mají o důvod více závodit.

Co se samotného zpracování týče nemám nejmenších výhrad, naprosto perfektní grafice sekundují realistické zvuky motorů a pneumatik. Výborně je zakomponován i fyzikální model, díky němuž se auta chovají přesně tak, jak bychom čekali. Je ale škoda, že autoři nezakomponovali i poškozování vozidla při nárazu, či nějaký systém deformací, protože by tím hratelnosti jedině prospěli. Tak jako tak se ale jedná o jeden z nejlepších závodních simulátorů v našem archivu. Závodu zdar!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

LK | 18.08.08 v 07:25

NESTAHUJTE SI TO STEJNAK TO NEPOJEDE!!!!!!!!!!!!!!!

thug_m¨N | 07.07.08 v 20:08

jak to nmám jako nainstalowat??!!!!!!

luky.xx | 22.06.08 v 16:41

stahnout

lukas | 21.06.08 v 21:21

posil

Incro | 02.06.08 v 19:49

Ok, konec... Ale myslím že přeci jenom SETRVAČNÍK a SETRVAČNOST toho mají trochu více společného než pojem a průjem :P
Myslím že žádná z free her nedokáže ani z desetiny nahradit požitek z reálné zkušenosti... Nebudu už znovu říkat že hlavním cílem simulátoru nebylo poskytnout požitek z rychlosti, nemá to cenu :-)

Ko3 | 01.06.08 v 10:18

ajajaj.. :-D chlapečku, pleteš si poněkud pojem a průjem.. setrvačník a setrvačnoust jsou dvě naprosto odlišné věci ;-) Než začneš příště použovat.. :-D Mimoto se v žádném případě necítím jako needforspeedák. A nikdy jsem netvrdil, že se do prudkých zátočin najíždí v 200km rychlosti.. to jsi si prostě a jednoduše upravil podle svého, abys měl čím útočit :-) ale nebudu ti to mít za zlé.. :-) Jen si prostě zkus někdy půjčit auto a zajezdit třeba na Brňenském okruhu.. nebo kdekoliv jinde. Budeš muset uznat, že tenhle simulátor nedokáže ani z desetiny věrně odrazit požitek rychlosti, což je jeho zásadní chybou. Od toho se potom odvíjí také nesmyslné ustřelování v zátočinách.. Něco jiného ukazuje tachometr a něco jiného pohyb.. Ale je to jedno, taky se mi to nechce řešit. A taky jsme trošku změnili téma téhle diskuze, protože je ke hře Driving Speed 2 :-D

Incro | 31.05.08 v 17:21

vezmeme to pekne po porade, doufam ze na nic nezapomenu xD
za a) proč si myslíš že zrovna simulátor je prostá věc? Myslím že se dá naleznout spousta jednodušších herních žánrů...
k odchodu - bud jsem se špatně vyjádřil nebo jsi to hooodně špatně pochopil... (ted koukám, že to vážně nebylo napsáno tak jak bych chtěl aby bylo) Dle mého názoru "úpad" freegame nemá nic společného s mým odchodem, já pouze odešel poté co se omezilo vydávání her, proti čemuž jsem byl bezmocný. Nemyslím si že to byl rozumný tah (i když jsem uznal důvody které k tomuto kroku vedly) a spíš ted mluvím o vulgaritách vyskytujícíh se v diskusích - to za doby kdy jsem pracoval na freegame nebylo... PODOTÝKÁM, že na mazání vulgarit jsem neměl práva, takže to nemá nic společného s mým členstvím ve freegame, jen se o to dřív asi starali funkcionáři více. Odešel jsem mimojiné kvůli chybějící motivaci psát další recenze, už jsem toho měl po pár měsících celkem dost... Nikdy jsem tu neřekl, že moje recenze byly něčím výjmečné, dobré, vynikající, ani si to nemyslím. Ale nekvalitnost recenzí můj důvod k odchodu nebyl.
poslední slova k BMW3 - myslím že DOBRÁ hra, má vyvolat rozporuplné reakce, což se BMW3 povedlo na jedničku - reagovali jak lidé co poznali realističnost simulátoru, případně dovysvětlili z vlastních zkušeností chování tohoto vozu, pak ae i "needforspeedáři" jako ty, kterým se hra zkrátka realistická nezdá, protože nemohli ve 200 km/h vyjet pravoúhlou zatáčku. Už to nechci řešit, myslím že v diskusi u BMW3, si o tom můžeš počíst dostatečně.
Setrvačník? A přemýšlel jsi někdy o tom, že pokud řídíš auto, které je hmotné (což auta bývají), tak jakmile má nějakou rychlost (rychlost je vektorová fyzikální veličina - tzn. má svůj směr, pokud těleso jedoucí určitou rychlostí vychýlíš, má tendenci setrvat v původní dráze - tomuhle se říká setrvačnost) - proto ti auto v BMW3 vylítávalo z vozovky pokud jsi najel moc rychle do prudké zatáčky.
Maličká otázečka ode mě:
2 tuny rozpohybované rychlostí 200 km/h asi budou mít nějakou setrvačnost že? :-)

Jinak uznání žes v celých 11-ti řádcích nepoužil ani jednu nadávku :-D

Ko3 | 27.05.08 v 18:00

ale ale, kdo pak se nám to tu ukázal? :-o :-D já bych nikdy nevěřil, že recenzent nedokáže překonat fakt, že nezvládnul recenzi tak prosté věci jako je simulátor :-) Pokud to však bývalého recenzenta uvnitř natolik svírá a potřebuje si nahánět ego řečmi, že od jeho odchodu cosi upadá.. poukazuje to pouze na fakt, že si uměle vytváří sebevědomí,které mu v reálném světě schází. Pokud bývalý recenzent odešel na základě poznatku své neschopnosti psát průměrné recenze, pak mu vzdávám hold. Ovšem silně o tom pochybuji :-D mimochodem ke hře jsem se již nikdy nevrátil, takže o nějakém překousávání tu nemůže být řeč. Pouze vyvstala asociace .. na základě kvalitní recenze jsem si vzpomněl na nejhorší recenzi, co jsem kdy četl (v rámci tohoto serveru).. a hrůzné zážitky se nazapomínají :-D Neodpustím si však otázečku - už jsi pochopil, že automobil nejezdí na setrvačník? :-)

Incro | 25.05.08 v 10:48

Hahahááá... Koukám že se mi vyplatilo jednou za čas mrknout na freegame, troška uvolnění se dostavila :-) Ko3, vážně dokážeš rozesmát. Nikdy bych nevěřil, že ani ty nejvíc zakomplexovaní jedinci si budou rok pamatovat, že nedokázali porazit počítač ve stupidní PC hře a s brekotem budou stále svádět svojí nezručnost na nadhodnocení recenze... Díky, to jsem ted potřeboval. (Asi ti nebudu už vysvětlovat v čem je zásadní rozdíl této závodní hry proti simulátoru BMW M3, vím že to nemá cenu. Můžu jen doufat že to za pár let pochopíš sám, čemuž už bohužel nevěřím, ale třeba i ty ve svých, tuším cca. Kristových letech, ještě dospěješ... budu ti držet palce xD)

Ale ted něco trošku nepříjemnějšího - Vidím že od doby, kdy freegame omezila vydávání her a já jí opustil, tak to jde z kopce, bylo dříve možné, aby v diskusích zůstávali vulgární příspěvky? Příspěvky urážející recenzenty? Škoda :( Jsem rád že jsem odešel ještě když byla freegame "na vrcholu".
P.S. Kdyby se mým příspěvkem náhodou někdo rozhýbal a začal mazat vulgarity, příspěvek Ko3 zde mi tu prosím nechte, díky :-)

Jinak párádní hra i recenze, Vítku :-) A taky mi to přijde na první zahrání obtížné :-))

Damned | 17.05.08 v 20:19

Nastaveni obtiznosti je mozne. Nejlehci obtiznost skutecne neni nijak nehratelna.

Ja bych jako dalsi plus uvedl, ze je to fakt dobre hratelne i na klavesnici.

Ko3 | 17.05.08 v 16:14

parádní kousek!! dobrá recenze! pamatuje te si, jak dělal recenzi ten vypičenej Zadák na "simulátor" BMW? totálně to nezvládl, absolutně nepochopil chování auta. Ale tohle je vážně gut! Ne jak ten dement Zadákuj

Vozka | 17.05.08 v 10:16

Možná že máte se závoděním více zkušeností a nedělá vám problém AI porazit, ale já osobně si myslím, že hra by měla mít takové nastavení obtížnosti, aby si zahrál i začátečník a řekl bych že Vít poukazoval na tohle:).

Damned | 17.05.08 v 00:17

Co to je za zápor: "proti AI obtížné"

To to Víte jen asi moc neumíte. AI ani na nejtěžší obtížnost není složité porazit.


galerie

Driving Speed 2 Driving Speed 2 Driving Speed 2 Driving Speed 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce