recenze

Chase HQ2 Evolution

Chase HQ2 Evolution

Chybí vám mezi freeware hrami pořádná rally? Chase HQ2 Evolution by tento problém mohla vyřešit. Čekají na vás dva herní režimy, dvě tratě a tři nadupaná auta, se kterými je radost se projet. To vše v příjemném grafickém zpracování!
Pravdou je, že simulátory patří mezi jeden z těch více žádaných žánrů. V případě běžných závodů byste neměli mít problém s uspokojením vašich hráčských choutek, ale pokud jde o rally, tak to už bude těžší. Proto jsem rád, že dnes do této nepříliš obsáhlé sekce her přibude nový přírůstek. U běžných simulátorů stojí určitě za zmínku Racing Dynamics nebo Race Game. Jejich kvalita je někdy neuvěřitelná, když se podíváte na jejich velikost. Z rally mě napadá jen Trigger, který byl svým rozsahem a celkovým pojetím trochu šílený, ale jako rally se z části považovat dá.

Před spuštěním hry vám naskočí okno, ve kterém si můžete nastavit grafiku, zvuk i ovládání. Vše je tak trochu v angličtině, ale je do toho zamotán i další jazyk, takže je lepší nastavit jen to, čím jste si opravdu jistí. Grafika jde i na vysoké rozlišení, takže pokud máte slušné grafárny, hned si to osolte :) Hra nabízí dva režimy – Practice (trénink) a Championship. Ze začátku bych doporučoval si dát trénink, abyste se seznámili s ovládáním, které je celkem netradiční. Po zkoušce ovládání a trati se můžete pustit do šampionátu, který nabízí pouze jednu změnu. Nepojedete sami. Před nebo lépe za vámi pojedou protivníci, se kterými soutěžíte o lepší pozici.

Jak už bylo řečeno, k dispozici máte tři automobily. Lancii, Subaru Impreza a Toyotu Corollu. Všechny jsou celkem pěkně udělány, i když při jízdě se trochu moc lesknou. Co je však horší, je jejich ovládání. Hratelnost by se měla podobat skutečnosti, tedy ji co nejvíce simulovat. Nepochybuji, že se o to autor hry snažil, ale bohužel se mu to příliš nepovedlo. Ovládání mi přijde příliš citlivé. Po lehkém stisknutí klávesy se auto většinou dostane ze silnice, která se tak pro něj stává příliš úzká.

V poslední době tu moc rally nemáme, takže bych k Chase HQ2 Evolution neměl být příliš přísný, ale každý si zaslouží stejné měřítko. 30 MB závodní simulátor by neměl obsahovat pouze dva herní režimy, ubohé dvě trati a tři automobily. Měl by toho mít mnohem víc. Navíc ovládání je z 50ti % nereálné a i kamera se v některých zatáčkách nepochopitelně natáčí, že není vidět do trati. A co mě totálně dorazilo je příšerný zvuk motoru. Ten od simulování reality naprosto odbočil. Jste sice naváděni, takže víte, jaká zatáčka, skok nebo povrch vás čeká, ale když nabouráte, ozve se do toho nesmyslné: "Ouuu" nebo "Nooo", což mi tam absolutně nesedí a vždy mě to nutilo jet co nejopatrněji, abych to nemusel poslouchat. Díky těmto nedostatkům si hra zaslouží pouze 72%, což je na simulátor ostudně málo...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

vojta | 09.06.05 v 18:05

čau poil musíš si kliknout
na disketu 32 mg a stáhnout

poil | 11.05.05 v 08:29

Jak spusti tu hru??????????
Prosimmm

Honza | 22.02.05 v 14:27

hej je tu nekdo

Pontius | 19.02.05 v 19:27

Tak už mi ji posílat nemusíte, už ji má zabranou někdo z redakce :)

Pontius | 19.02.05 v 19:20

Ok, pošlete ji na pontius@freegame.cz. Jen doufám, že se k ní teď někdy dostanu :/

Seznamteam | 19.02.05 v 12:39

protože na netu nikde neni...Chci jí zveřejnit u vás,hra má 2,17 MB.Můžu vám jí poslat mailem?

Pontius | 19.02.05 v 11:35

Napište mi adresu a stáhnu si ji. Šéfredaktor je momentálně zaneprázdněn...

Seznamteam | 19.02.05 v 08:28

Dobrý den,rád bych se zeptal pana šéfredaktora,kdy vyjde má hra Kouzelníkova dobrodružství?Je to už pár dní,co sem vám jí posílal a vy ste mi ani neodepsal!!Prosím napravte to a napište mi mail,ve kterém bude,kdy hra vyjde a co si o ní myslíte.Předem děkuji a jsem nesmírně potěšen vaší ochotou k věci


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce