recenze

Arcade Racing

Arcade Racing

Vůně benzínu, motor ve vysokých otáčkách a noha neustále na plynu. Tak to jsou základní znaky charakteristické pro závodní hry! A právě jednu takovou vám dnes přinášíme a zaručuji vám, že se nudit rozhodně nebudete. Více prozradí ale až naše recenze.
Vzpomínáte si ještě na legendární gamesku Wacky Wheels? Myslím, že mnozí z vás si ji jistě vybaví, ale přesto bych se o ní ve stručnosti zmínil. Jednalo se o velice zábavnou závodní hru, kde jste ale místo závodníků jako Collin McRae, Richard Burns či Roman Kresta, mohli ovládat sympatická zvířecí stvoření. A řídit vozidla s takovým žralokem, tygrem či třeba koalou, nebyl žádný problém. Závod ale skoro nikdy neprobíhal v duchu fair play, neboť po cestě se povalovaly zajímavé bonusy, a znepříjemnit tak svému protivníkovi život olejovými skvrnami, firebally či třeba kutálejícím ježkem bylo dílem okamžiku. I když bylo k dispozici dostatek tratí, spousta lidí sáhla po multiplayeru, kde o přeohromnou porci zábavy rozhodně nebylo nouze. Možná si nyní říkáte, že jsem nějak padlý na hlavu, že v recenzi na tento kousek zmiňuji právě legendárního wackyho. Dovolte mi tedy, abych vše pěkně vysvětlil. Zmínil jsem se o něm z jednoho prostého důvodu, a to ne proto, aby řeč nestála, ale proto, že Arcade Racing mi tento legendární titul v mnoha ohledech připomněl. Následující počin dokázal nadchnout i v soutěži, pořádané časopisem Gamestar, dokázal bez větších problémů zvítězit ve své kategorii a je vidět, že tvůrci z PAL Games odvedli obrovský kus dobré práce.

Pastva pro oči se vám naskytne hned po spuštění, kdy se ocitáte v hlavním menu. Po následném vytvoření profilu, vám už totiž skoro nic nebrání v pravém a nefalšovaném závodění. Říkám skoro nic, protože velmi důležitým prostředkem jsou zde finance, za které si můžete nejen zakoupit nové vozidlo, ale i možnost zazávodit si na novém okruhu. Nepředbíhejme ale a pojďme si vše popsat pěkně od začátku. Po vytvoření profilu získáváte finanční grant ve výši 2500 dolarů, což vám stačí tak akorát na nákup základního vozidla a ke startu na prvním okruhu, jež je naštěstí zdarma. Na něm si naplno vyzkoušíte, jaké je to závodit se stejně výhruchtivými soupeři. Vaše auta jsou na počátku naprosto shodná a vyhrát tedy není opravdu žádný problém, zejména v případě, kdy si pomůžete nějakou tou pomůckou. Kromě svého dravého agregátu totiž můžete své protivníky překvapit např. nepříjemnou olejovou skvrnou nebo dávkou raket. K dispozici je také turbo. To máte k dispozici v neomezeném množství, ale při použití je potřeba chviličku počkat, než se vám zásoba obnoví.

Na jednotlivých tratích také bez obav můžete narazit i na několik bonusových míst. Jedná se zejména o skokánek, který vás mnohdy dokáže katapultovat před své soupeře. Ti se ale budou snažit útočit s obrovskou razancí, proto u aut bezpochyby oceníte nejen rychlost, ale i obratnost. V případě výhry jste odměněni již zmíněnou hotovostí a můžete si dovolit další investice. Velmi brzo jistě sáhnete po novém dopravním prostředku. Staré auto lze bez jakéhokoliv problému prodat. Celkem lze vybírat z pěti vehiklů, lišící se nejen svojí cenou, ale i svými vlastnostmi. Při nákupu dopravních prostředků mějte vždy ale napaměti, že si musíte nechat finanční rezervu pro přístup na další, v pořadí už druhou trať, kde mimochodem zvítězit není opět problém, a tak si opět můžete vychutnat zasloužený přísun peněz a vaši snahu završit v poslední trati. Ta se liší od ostatních v tom, že jde jen o malý úsek a ve většině případů o vítězství rozhoduje štěstí. Možností je poměrně dost. Co by to bylo ale za závodní hru bez pořádného technického zpracování ? V Arcade Racing je vše zpracováno na výbornou a vizuální stránka, stejně jako ta hudební a zvuková, rozhodně nedělá ostudu. Auta sice svými tvary připomínají krabice, ale hře to naštěstí ani trochu neškodí. Škoda jen, že k dispozici není multiplayer.

Tak a jsme u konce. O Arcade Racing můžu hovořit jen a jen v dobrém. Má naprosto skvělou hratelnost, slušné možnosti k zabavení a velmi dobré technické zpracování. Máte-li tedy rádi tento žánr a nevadí-li vám trošku hranatější modely aut či možná trošku větší velikost souboru, pak stažením rozhodně neprohloupíte. Těch necelých 10 MB za to rozhodně stojí, za to vám ručím…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 09.04.24 v 12:39

1

sobi | 14.03.08 v 10:00

chcete to po me nejakej kod na hre arcade racing!

trixlion | 08.06.07 v 14:23

Štve mě, že nevim, jak se střílí.

trixlion | 07.06.07 v 21:31

Ani není potřeba heslo!
Postup:
Otevřete složku (musí být ještě zabalená :-) a poklikejte na soubor ARacing.exe (nebo tak nějak). Objeví se vám dotaz, jestli to chcete rozbalit nebo spustit a vy kliknete na spustit! Potom se vám spustí instalace a můžete nažhavit motory! Šťastnou cestu!

P.S.: Kdyby to nešlo, tak mi napište na mail.

trixlion | 07.06.07 v 21:25

to heslo opravdu neni wacky!

Vaclav | 31.08.05 v 13:55

Jak mám spustit tuto hru? Chce to po mě heslo a "wacky" to není? Může mi prosím někdo odepsat na můj e-mail. Předem děkuji

Jí´ta | 20.07.05 v 10:57

Lidičky... já to heslo vážně nevim? Jak to mám pustit? Víte to někdo... prosím prosím písněte mi:-) dík klidně na mail

mušák | 12.06.05 v 14:29

A napište to na tuhle stránku moc díky

mušák | 12.06.05 v 14:28

Hele,nevíte náhodou jak se v tý hře střílí.

fvdgvfds | 10.04.05 v 13:34

heslo je wacky

bystrican | 28.03.05 v 17:21

napiste nekdo kto znate heslo

Lojsa Fermeto | 28.03.05 v 13:41

Hele a jaky je to heslo

pepo | 26.03.05 v 16:19

blbeček

feet666 | 21.03.05 v 14:10

jake tam je heslo

morto | 19.02.05 v 20:51

hey it is looking very nice game to play but i dont know to use it and i cannot understand the written right here ! i hope it to can play:-)

Triple T | 19.02.05 v 11:12

Jmenujete se Petr Altman nebo Radek Tomášek? Pokud ne, tak co má váš příspěvek společného s hrou Arcade Racing? Podobné věci byste si měl snad řešit soukromě..
A hra je pěkná, krátká, lehká, zábavná,ale hlavně pořád bohužel nepozdvihuje úroveň oboru.

Seznamteam | 19.02.05 v 08:26

Dobrý den,rád bych se zeptal pana šéfredaktora,kdy vyjde má hra Kouzelníkova dobrodružství?Je to už pár dní,co sem vám jí posílal a vy ste mi ani neodepsal!!Prosím napravte to a napište mi mail,ve kterém bude,kdy hra vyjde a co si o ní myslíte.Předem děkuji a jsem nesmírně potěšen vaší ochotou k věci.


galerie