recenze

All Out Race

All Out Race

Padáte do nekonečně hluboké díry, trochu připomínající tunely z Matrixu. Padáte stále hlouběji a navíc je stěna pokryta překážkami. Vyhněte si jim, zachraňte si život a ještě posbírejte po cestě všechny předměty. Zdá se vám to obtížné? Zkuste si to.
Už se vám někdy zdálo, že padáte výtahem hlouběji a hlouběji a pořád nedopadáte na dno šachty? Najednou se propadnete pod zemskou kůru a kdoví kam ještě. Podobný pocit možná budete mít právě při hraní téhle hříčky. Nevím přesně, čím byl autor inspirován, ale jedná se o celkem originální kousek. Chcete se na něj podívat podrobněji? Pak pokračujte ve čtení...

Nebudeme se už zbytečně zdržovat a půjdeme rovnou na věc. Po spuštění najdete v Menu hned několik užitečných položek. Určitě stojí zato projít si nápovědu a poté třeba i tabulku nej-hráčů. Pak už se můžete rovnou pustit do hraní. Musíte si ještě vybrat jméno hráče a poté jednu ze tří obtížností. Každá je význačná pouze různým počtem levelů, kterými budete postupně procházet. První kolo by mělo být nejjednodušší, ale po jeho dohrání se možná zděsíte, co bude následovat. Již počáteční úroveň je totiž celkem obtížná a musíte se na ní nejprve vše naučit. A jaký že je princip? Jednoduše padáte hlubokým tunelem stále hlouběji a hlouběji. Můžete se trochu pohybovat po okrajové zdi pomocí šipek. Váš pád můžete celkem razantně zpomalit, ale nikdy nezastavíte úplně. Při vaší cestě budete narážet na nepříjemné překážky, které samozřejmě musíte nějakým způsobem objet. Když do nich totiž narazíte, odrazíte se zpět a to vám vezme kus vašeho drahocenného času. Vše se počítá na čas a záleží na vaší rychlosti, zda level splníte či nikoliv.

Pokud máte už málo času, můžete také zrychlit šipkou vpřed. Překážky jsou ale mnohdy velice blízko u sebe a musíte proto rychle manévrovat. Abyste to navíc neměli tak jednoduché, tak při vašem pádu musíte neustále dávat pozor a sbírat malé zelené krystalky. Je jich zde přesně tolik, kolik jich musíte sebrat. Nesmí vám tudíž ani jediný proklouznout, jinak nebude level počítán a na konci vašeho snažení zjistíte, že to musíte absolvovat ještě minimálně jednou od začátku. Pokud ale stihnete do cílu vjet ještě před vypršením časového limitu a navíc se všemi krystaly, pak se otevře následující level a z Menu na něj můžete přejít a zkusit štěstí tam. Jak vidíte, není to rozhodně procházka růžovou zahradou. Bude to chtít pevné nervy a rychlý postřeh. Když totiž jen o kousíček v té rychlosti minete krystal, je pozdě už se pro něj vracet. Proto vám možná několikrát ujedou nervy a nejraději byste ten počítač rozkopali... ;)

Pokud ale na konci vašeho hraní zůstane počítač celý, tak si u něj užijete ještě spoustu zábavy ;). Je asi jasné, že tato hříčka je zpracovaná ve 3D pomocí DirectX, takže ho musíte mít nainstalovaný. Je přítomná i poněkud hlasitá hudba, která nemusí každému zrovna vonět. Jestli ale přežijete tohle, tak všechno ostatní vám může být jedno. Po chvíli cviku dosáhnete určitě svého cíle. Zkuste si tuto originální gamesku a napište nám do diskuse, kam až jste se dostali...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 09.04.24 v 02:25

1

Sam | 15.06.04 v 23:11

Dost drsna hra!!!!!!!!!!!!!!

*Admi* | 13.06.04 v 09:36

No doprdele to je zábava


galerie