recenze

Action Wheel Racer

Action Wheel Racer

Jak je to dlouho, kdy jste si zahráli opravdu pořádnou závodní pařbu? Pokud si ani nemůžete vzpomenout, kdy to vlastně bylo, pak věřte, že tato dlouhá chvíle strádání k dnešnímu dni končí. Je tady totiž jedna opravdu nabušená závodní hra.
Práce recenzenta bývá někdy těžká. Při tom množství denních gamesek, vám už to občas opravdu leze krkem. Důvod, který nás žene kupředu je ale prostý. Občas se objeví titul, jenž vám ukáže, že stojí za to dělat tuhle práci. Tento kousek nemůžete jen tak "občíhnout" a napsat o ní nějáké "žblekotání". Je to zkrátka HRA!

Když jsem si nainstaloval Action WheelRacer, byl jsem již zpočátku překvapen dobře zpracovanou grafikou menu, ve kterém si lze velice snadno nastavit všechny potřebné parametry, ale samozřejmě jsem neměl tušení, co mě bude čekat až stisknu přímo magické tlačítko START.

Jak to tak bývá, při závodech musíte mít dráhu, po které budete soutěžit. Spousta titulů většinou nabízí pár tratí, kde si můžete pěkně povozit zadek, a kde se zpočátku možná i zpotíte při snaze vyhrát. K vzhledem k nízkému počtu map si je však dobře zapamatujete a další závod jedete tak, jako byste byli Schumacher. Jistě již tušíte, co je v tomhle kousku jinak. Není tady pět tratí, ani sedm, ani deset, ale rovnou 31!

Kdyby však celková hratelnost stála za starou bačkoru, do které se ještě navíc vykálel roztomilý psík vaší babičky, mohlo by být dráh pro vaši zběsilou jízdu i sto. Bez dobré hratelnosti, by prostě nikdo nehrál všech sto map, spíše by byl zázrak, kdyby jich projel aspoň šest. Toto však není ten případ.

Vašim jízdním strojem se stává klec tvaru koule, v jejímž středu jste vy na jakési mašině, jež je hnací silou celé „klece“ (pokud vám můj popis, z nevysvětlitelného důvodu :) moc neobjasnil co to vlastně řídíte, stačí se podívat na obrázky). Nemyslete si ale, že kvůli nepříliš důvěryhodnému pohonu pojedete rychlostí vyschlého slimáka, právě naopak budete mít co dělat, aby jste vše pořádně uřídili. Ovládání je velice jednoduché, prakticky vše ovládáte jen dvěmi klávesami (pokud nepočítám klakson, jehož tón si můžete samy vybrat ;)) a myší, kterou určujete směr. Díky tomu je tahle gamesa velmi svižná a o vaší výhře rozhoduje každá chybička.

Byla by jistě škoda, kdyby jste tak dobrý titul mohli hrát jen proti počítači, co myslíte? Naštěstí na to mysleli i samotní autoři a nechybí zde multiplayer. A to nejen po síti, ale i internetu.

Dovolil bych si říci, že se jedná o grafický skvost, který sebou zároveň nese vyšší hardwarové nároky. Ani velikostí souboru zřejmě nepotěšením majitele dial-up připojení. Ale je to více než přijatelná daň, za velice kvalitní podívanou, kterou byste se měli rozhodnout podstoupit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

| 10.08.06 v 19:24

je to patnáctidenní trial, popř. na deset spuštění (co přijde dřív), s tím, že po tuto dobu můžete využívat všechno, co hra nabízí. tak jsem tomu porozuměl z oficiálních stránek. to znamená i multiplayer a to až pro 64 vozítek najednou. nevím, jestli neregistrovaný uživatel může vstoupit na nějaký oficiální server, ale například přes hamachi by to neměl být žádný problém (ve hře, i v shareware verzi máte nabídku Host/Join game)

vetvicka | 10.08.06 v 17:37

"Byla by jistě škoda, kdyby jste tak dobrý titul mohli hrát jen proti počítači, co myslíte? Naštěstí na to mysleli i samotní autoři a nechybí zde multiplayer. A to nejen po síti, ale i internetu. "

Multiplayer: Pouze hra jednoho hráče

tak jak teda ?

Statut: Shareware

takze multiplayer jen u plny verze .?


galerie

Action Wheel Racer Action Wheel Racer Action Wheel Racer Action Wheel Racer

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce