recenze

3DSF Cave 2

3DSF Cave 2

Kolik her se dá ovládat jednou klávesou? Příliš ne. Pakliže vás taková hra zajímá nebo už vás nebaví skákat po klávesnici z místě na místo, zkuste hru 3DSF Cave 2, ke které je zapotřebí pouze jedné klávesy a špetka citlivosti.
Asi už dopředu bude každému z vás jasné, že 3DSF Cave 2 nebude žádnou revoluční hrou, která přichází s něčím novým, chytlavým. Ovládání jednou klávesou je určitě pohodová věc a pro soutěžení s přáteli se hodí. Avšak to není to pravé ořechové. Tím bych hru nechtěl nějak odsoudit ze začátku, ale bůh ví, co si kdo slibuje od hry, která se ovládá pouze mezerníkem :)...

Ve světě 3DSF Cave 2 se nacházíte v prostoru, ohraničeném čtyřmi stěnami. Levou a pravou příliš vnímat nemusíte, neboť vás k nim pohyb nevede. Horní a dolní už si však všímat musíte a velmi bystře. Pohybujete se vpřed a ovládáte pouze jakýsi let, který má pouze dva směry. Při stisknutí mezerníku se dostanete výše, při jeho puštění klesáte. Na ovládání nic obtížného. Čím dále se dostanete, tím více bodů získáte. Mimo pohybu vám k vyššímu zisku pomohou i předměty, jež můžete sbírat během letu.

Ze začátku je stupeň zakřivení prostoru jednoduchý, takže se na něm vpravíte do hry a seznámíte se s citlivostí pohybu. Tu je zapotřebí více zkoušet, abyste během hry zbytečně nezmatkovali, což vás může později mrzet. Postupem času se dostáváte do míst, kde se prostor podobá schodům a u nich už to bude chtít maximální soustředění. Jen lehký dotek jedné ze dvou stěn a po červeném signálu končí vaše hra.

Pokud jste již podobnou hru viděli, bylo to asi ne některých on-line herních serverech, kde se celkem často hraje. Dostupná je i ve Flashi, ale v tomto provedení jako freeware má jakési kouzlo klasiky, které vás může na chvíli očarovat. :) 100 KB nikoho asi mrzet nebude. Grafika té velikosti odpovídá, ale barvy prostředí jsou příjemné a nijak netrápí oči. Při představě bílého nebo černého prostoru by hra byla hodně nepříjemná. Jestli právě nemáte co dělat, stahujte a připravte si vaše mezerníky. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

John Beak | 19.03.05 v 20:49

Skvělý grafický efekt dostanete když přepíšete v souboru 3dsfcave2.ini RGB=0 na RGB=1. Konec tunelu se ponoří do mlhy.
Jo a nahrál jsem 6176 a protože už mi od té doby nejde ten výkon překonat, považuju to za hodně. Kolik máte?
V jednoduchosti je síla. Až budu dělat hry, jednou z prvních bude remake téhle :)

Yuri_ | 06.02.05 v 14:57

V jednoduchosti je siila :DDDDDDDDDDDDD

mefis | 06.02.05 v 01:38

těžce hypnohalucinační po čtvrt hodině hraní mam pocit že lítam:-))°°~~~°##

Cartman | 05.02.05 v 10:14

riadna halusqa to je :-)


galerie