recenze

324

324

Simulace vozidla na PC je jevem natolik běžným, že si hráč může vybírat z pestré palety více či méně podařenějších kousků. Ovšem simulace autobusu ve stylu klasiky Carmageddon je vcelku – promiňte mi to slovo – perverzní úlet nad rámec reality všedního dne.
Jméno autora Porko jako by se na našem serveru už kdysi mihlo. Ano, bojovka Porko vs Dex je dítětem téhož otce. Ale to, co nám tu dnes se hrou 324 předvedl, je velezajímavý výkon.

Porko se nechtěl zřejmě spokojit s faktem, že se prostředí Dark basicu dá použít na tvorbu klasické 3D závodní hry a vymyslel si neklasickou závodní hru na čas. A aby se ještě více odlišil, místo auta budeme řídit autobus. A aby se totálně odlišil, vymodeloval okolo závodní dráhy několik potrhlých človíčků, kteří jen a jen čekají, abychom je mohli svým busíkem pěkně přejet. Asi vás už trklo, že hra na čas znamená, že jezdíme po určeném okruhu, vteřiny ubíhají, a pokud dosáhneme nuly, skončili jsme. Obvykle jezdíme s busem z bodu A do bodu B, kde nám trocha vteřinek navíc naskočí na počítadle, ale je to tak tak knap, že samotným ježděním bychom si nevystačili. Nu a ti chytřejší z vás už tuší, že další vteřinky do zásoby získáme vyjetím z trati a decentním přejížděním okolostojících (okoloběžících, okolopadajících) lidských bytůstek. Za kouzelného jekotu a roztomilého krveprolití ve formě „prsk, splash, mlask“ nebohé jedince cupujeme na hadříky, z čehož určitě šťastní nejsou, ale vteřinky poté utěšeně přibývají na naše konto.

Uf, trochu jsem se rozpovídal. Zpátky na zem – grafika ve hře je pěkná, rychlá a i ti mrňaví pidižvíci jsou vcelku dobře vymodelovaní. Hra je velmi dobře hratelná, chvílemi jsem se až divil, jak mně baví dělat „prsk, splash, mlask“. Nicméně malá negativní drobnost by tu byla – po chvíli vám hra připadá stejnostejně stejná a když už se trochu rozjedete, šlus. Pár levelů a domů. Ale i tak – berte.

stáhnout hru
Marian

autor
/ Marian

Skóre

77 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

kingoftheworld | 13.05.07 v 19:31

Dobra hra, celkem zabavna a ma dost povedenou grafiku...

gftrzhdhg | 23.09.06 v 18:07

nghfortbdgfjczdzrjfhftikvjgjvj
hgfgsdzvgnfkgjhfhvmjgujvgm hjgnb
hgdhcxgxhzd zhbdhnhfzrbjh
fhjfhtb....

ondra fichtner | 06.04.06 v 17:54

ono ti to nejde

ja nevim | 24.01.06 v 17:00

hele jak spustim tu hru nevite???


galerie

324 324 324 324 324

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce