recenze

Život na koleji aneb postrach ze 428

Život na koleji aneb postrach ze 428

Dnes vám nabízíme další českou adventuru. A nebo jde spíš o textovku? Zřejmě něco mezi. Nebudu vás nijak dlouho držet v napětí- hra je dosti krátká a jednoduchá a docela jí chybí i vizuální přitažlivost. Ale je česká.
V jakémsi textovém intru ke hře se mimo jiné píše, že hra je založena na téměř pravdivé události. Všechny postavy jsou prý také pravdivé.Celý příběh se odehrává v okolí jedné koleje v Brně, jak autor sděluje také v onom "intru".Život na koleji je hra směšně lehoulinká. Dokonce bych se skoro bál, že vy, zkušenější adventuristé, byste mohli být až uraženi obtížností této hry. Všechno spočívá v tom, že prochazíte z jedné lokality lineárně do další, přičmež v každé splníte nějaký úkol, což se rozhdoně nedá považovat za problém, protože kromě +/- jedné lokace máte vždy jen jedinou možnost, jak co udělat a vše na sebe tak perfektně navazuje- skoro až dětsky naivně. Pak, až v samém závěru, přichází chvíle, kdy už není příběh tolik lineární a dochází tak ke zvýšení obtížnosti- tedy, autor to tak zřejmě zamýšlel, ale ono to zvýšení není nijak horké a pokud nejste úplně bez kousíčku paměti a zapamatujete si, co v které lokaci od vás kdo chtěl, nemůžete mít vůbec žádný, ani ten nejminiaturnější problém.

A pokud jej mít budete, tak je mi vás skutečně líto, neboť to o už musí být vážné :-). Hned v úvodu jsem řekl, že celkem není jasné, zda jde o textovku nebo o adventuru- udělejte si obrázek sami- hra probíhá jen v textech, u nichž je však přiložen vždy obrázek, který by měl znázorňovat danou lokalitu. A třeba pak napište do diskuzního fóra, co si o tom myslíte vy. Znovu se vracím k úvodu, kde jsem také napsal, že této hře chybí vizuální přitažlivost- jenže o to v textovkách zase tolik nejde. Ale pokud už nám tvůrce dodal i obrázek, mohl jej dodat i v trošku lepší podobě, ale to už je opět věc názoru. Skutečnost je taková, že ani textu ve hře moc není- a pokud přihlédneme i k její jednoduchosti- máte ji dohranou raz dva.Myslím ale, že důvod, proč si tuhle hru stáhnout, si určitě najdete. Třeba jednou na té koleji také budete bydlet!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Iveta111

Iveta111 | 27.08.16 v 10:54

Pěkná hra.

Paja | 10.01.08 v 14:34

Ty vole heslo m8s Bill snad Bill Gates ne?

andilek007 | 11.10.06 v 19:59

lidi ja nevim to hexlo dotoho komplu pomozřte mi nekdo a prosim reknete mi ho

křeha | 26.07.05 v 18:10

ta píčovina mi nejde odinstalovat.poradte mi na email v.krizek@email.cz docela rád bych se toho zbavil protože mám v kompu virus který když příde na nějaký malý soubor jako je tahle kravina řádí jako prase.je to v zájmu mého kompu

Tomáš | 27.06.05 v 23:39

Docela pohodová textovečka

Susan | 21.03.03 v 21:19

Bylo to dost primitivni, ale aspon jsem zaplacla 10 minut:))

NeLSoN | 18.12.02 v 18:33

Zivot na koleji byl perfektni...

IVIS | 03.12.02 v 22:47

ráda bych znala autora, jsem bývalá obyvatelka pokoje 428 A v Brně na istých kolejích a nebyla jsem zrovna vzorná a tichá studentka

| 19.11.02 v 12:44

život na koleji jo, ještě tak vědět co to kolej je


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce