recenze

Úděsná výprava za Knihou šíleného Valy

Úděsná výprava za Knihou šíleného Valy

Tato textová hra od programátora a autora Jiřího Procházky jistě potěší nejednoho fandu žánru. Vašim úkolem bude ukořistit zmíněnou knihu, kam jistý Vala zapsal návod, jak zničit moderní počítače. Knihy se totiž zmocnili osmibitaři a mohli by návod použít.
Je to taková celkem veselá textová dosovská hra postavená na autorově systému Texys 1.0 a je to vlastně klasicky ovládaná textovka, kde vše ovládáte pomocí zadávání různých příkazů do příkazového řádku. Je to vlastně o tom, že tě přepadla jistá skupina osmibitařů, zničila ti počítač a nechala ti vzkaz, že má knihu šíleného Valy. Tedy knihu, kam jistý Vala, který ještě před tím než zešílel, zapsal jak zničit PéCéčka, a tak jsi se vydal, do jeho vily, kterou osmibitaři obývají, pro zmíněnou knihu - tedy zachránit všechna PC, než Valovy praktiky popsané v knize osmibitaři použijí. Celá hra běží v textovém režimu a lze ji spustit ve Windows i bez DOSBoxu. Bohužel pokud ji přepnete do okna, zobrazuje špatně diakritiku, jinak vše běží naprosto v pořádku. No a pozor - pokud se vám podaří sebrat to hlavní - tedy Knihu šíleného Valy, není to konec!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Kalousek100

Kalousek100 | 12.05.20 v 01:35

Dobrá hra

Sůvička

Sůvička | 02.10.16 v 00:36

zajímavá hra.

Iveta111

Iveta111 | 24.08.16 v 06:39

Dobrá hra.


galerie

Úděsná výprava za Knihou šíleného Valy Úděsná výprava za Knihou šíleného Valy Úděsná výprava za Knihou šíleného Valy Úděsná výprava za Knihou šíleného Valy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce